Banes Motor České Budějovice
01.05.2023, Tisková zpráva

Banes Motor zbrojí na sezonu!

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Dávno pryč je minulý ročník, pro sezonu 2023-24 se Banes Motor České Budějovice chce ucházet o mnohem vyšší příčky. Nový sportovní manažer Jiří Novotný dostal rozjednaný seznam posil, který sám rozvinul a výsledkem toho je příchod mnoha kvalitních hráčů. Kromě již oznámených borců jako jsou Pavel Pýcha, David Štich či Michal Gulaši, přichází čas odhalit i pětici dalších borců, kteří by měli přispět k tomu, aby Motor znovu aspiroval na přední příčky. Pojďme si je představit...

Na úvodní fotografii si podává ruku se svým novým sportovním šéfem produktivní kanadský útočník Brant Harris (kompletní statistiky najdete po kliknutí na jméno)! V posledních třech sezonách předváděl střelecké i bodové hody ve slovenské extralize, přispěl k mistrovskému titulu a o jeho služby byl velký zájem leckde v Evropě. Třiatřicetiletý šutér si ale jako další štaci vybral Motor, kde by měl zaujmout pozici jednoho z elitních centrů. Na jihu Čech podepsal smlouvu na 2 roky s možností klubové opce na jednu další sezonu.

V Motoru bude v následující sezoně působit i dnes už čtyřnásobný mistr extraligy! Milan Doudera byl posledních 9 sezon skálou v obraně Třince, jeho předností využívali často i reprezentační trenéři a v roce 2016 se dokázal probojovat až do konečné nominace na mistrovství světa. V 30 letech je v ideálním hokejovém věku, se spoustou zkušeností a zároveň s velmi dobrou perspektivou. V českobudějovickém Motoru podepsal smlouvu na následující 2 sezony s tím, že na další může Motor ještě uplatnit opční právo.

Další borec s reprezentačními zkušenostmi, který v ideálním věku míří do Motoru, je Jan Ordoš. Ten většinu kariéry prozatím spojil s libereckými Bílými Tygry, s nimiž v roce 2016 slavil i mistrovský titul. Zkušenosti má ale i ze zahraničí, když si zahrál nejvyšší švédskou soutěž za Oskarshamn. Svou první extraligovou zkušenost mimo Liberec teď přidá na jihu Čech, kde podepsal smlouvu na následující dva ročníky.

Nově příchozí Jan Ordoš už se zapojil do přípravy s týmem

Největší střeleckou oporou Kladna v posledních sezonách byl čtyřiadvacetiletý Adam Kubík. 38 extraligových branek ve dvou posledních ročnících, to je skvělá vizitka, která mluví sama za sebe. Teď přichází talentovaný forvard do Českých Budějovic, kde bude chtít na své gólové hody navázat. Na jihu Čech se upsal pro následující 2 sezony.

A po roční zkušené v Mladé Boleslavi a Plzni se do mateřského klubu vrací dvaadvacetiletý oblíbenec místních fanoušků Martin Beránek. Důrazný útočník a bývalý dorostenecký mistr se do sestavy Motoru trvale prosadil během bronzového ročníku. Následně odešel vyzkoušet jiné výzvy, ale po roce se vrací domů. V Motoru se upsal na dva roky s další možností opce.

Základní kádr Motoru je tedy pohromadě. Sportovní vedení klubu samozřejmě ani po této smršti posil svou práci nekončí, nicméně už teď je zřejmé, že vedle dosavadních opor reprezentovaných zejména dvojicí Milan Gulaš a Lukáš Pech by se mělo kvalitní jádro týmu výrazně rozšířit a omladit.

Martin Beránek se může znovu zdravit radostně s fanoušky Motoru
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....