Banes Motor České Budějovice
14.01.2023, Adam Černý (TAB)

Trenér nás nabádá, ať prostě střílíme, když máme šanci, říká Mikuláš Hovorka

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Svojí třetí brankou v sezoně snižoval ve 36. minutě na 2:3. Ani gól Mikuláše Hovorky však nakonec na body nestačil. Motor padl na domácím ledě v důležitém klání s karlovarskou Energií 2:4 a mladý obránce neskrýval po zápase zklamání.

Mikuláši, proti Varům to bohužel nevyšlo. Jak jste viděl zápas z vašeho pohledu?
Víme, o co hrajeme. Bohužel se nám nepovedl začátek. Dostali jsme dva smolné góly, v podstatě vlastní góly. Snažili jsme se jít dále, ve druhé třetině jsme snížili, soupeř opět odskočil, ale my jsme hned reagovali. Byl to vyrovnaný zápas, bohužel nám tam nespadl minimálně ještě jeden gól.

Zmiňoval jste začátek zápasu, rychle jste prohrávali. Byly inkasované branky z velké části smolné nebo šlo udělat něco jinak?
Těžko se to hodnotí. Při prvním gólu nám projeli dva na jednoho, trefili naší hokejku a odrazilo se to do brány. Při druhém gólu dobrá teč před brankou. Celý zápas se hrálo nahoru dolu, oba týmy měly své šance. Nebyl to podle mého špatný výkon, bohužel to zas nevyšlo.

S Karlovými Vary jste prohráli potřetí v sezoně. V čem tkví jejich největší síla?
Jsou hodně bruslivým týmem. Mají rychlé protiútoky, ze kterých jim to tam bohužel padá. Nedaří se nám pohlídat jejich silné stránky, a proto s nimi prohráváme.

Vy jste se dnes gólově prosadil, šlo o vaší třetí trefu v sezoně. Jak jste celou situaci viděl?
Naskočil jsem čerstvý ze střídačky. Lukáš Pech zavážel puk do pásma a našel mě na modré. Chtěl jsem vystřelit hned, ale stál tam hráč, tak jsme udělal kličku a vystřelil jsem. Tomáš Čachotský stál výborně před brankou, gólman neviděl a padlo to tam.

Jako obránci jste dnes byli vcelku střelecky aktivní. Nabádají vás k tomu více trenéři?
Obecně nás trenér nabádá, ať prostě střílíme, když máme šanci. Není to jen o becích, chce po nás trenér, ať se více tlačíme do brány.

Ke konci zápasu pár fanoušků vyjádřilo nespokojenost pískotem. Jak je toto těžké pro mladého hráče jako jste vy?
Jsem rád, že nás fanoušci celé utkání podporovali. Bohužel po čtvrtém gólu už to asi nevydrželi. Mrzí nás to, musíme bojovat a zlomit to.

Nastupujete v poslední době s celoobličejovým krytem. Limituje vás to nějak při hře?
Trošku se mi to mlží, ale vůbec si nestěžuji. Jsem moc rád, že vůbec mohu hrát, takže v pořádku.

V neděli dorazí do Budvar Arény k dalšímu důležitému klání Kladno. Na co je potřeba se připravit?
Kladno je nepříjemné v tom, že hraje fyzický hokej, takže určitě je potřeba zregenerovat, chytit začátek zápasu, abychom rychle neinkasovali. Ideálně jít do vedení jako první a nechat na ledě vše.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....