Banes Motor České Budějovice
12.01.2023, Zbyněk Rýpar

Mladí motoráci uspěli na vánočních turnajích napříč republikou

​Vánoční svátky jsou specifické nejen rodinnou pohodou, ale také hokejovými turnaji napříč celou Českou republikou. Mládežnické týmy Motoru se několika vánočních turnajů zúčastnily, pojďme si shrnout, jak a kdo v konkurenci různých týmů nejen z Česka, ale i ze zahraničí, obstál.

Začneme kategorií nejstarší, která vánoční turnaje hrála, a to U15, jenž opanovala turnaj ve Zlíně, kde kromě vítězství celého týmu získal brankář Motoru Vojtěch Jelínek ocenění za nejlepšího brankáře turnaje – psali jsme zde.

Béčko starších žáků odehrálo den před Štědrým dnem turnaj v Písku, kde obsadilo druhé místo v konkurenci Písku, Tábora a Poděbrad. Jediným soupeřem, který dokázal Motor porazit byl právě domácí Písek, kterému SŽB podlehli 2:7. Nejlepším útočníkem turnaje se stal útočník Motoru Tomáš Albrecht.

Druhé místo SŽB na turnaji v Písku

Kategorie Mladších žáků A odehrála turnaj v Mladé Boleslavi, kde v souboji o třetí místo porazila Spartu 4:3 na nájezdy a získala tak bronzové medaile (úvodní foto). Samuel Vrchota získal individuální ocenění pro nejlepšího brankáře turnaje.

Mladší žáci B před Vánoci odehráli třídenní Turnaj o vánoční puk na pražské Spartě. V konkurenci českých i slovenských soupeřů (HC Sparta Praha, HC Olomouc, HC Oceláři Třinec, HC Letci Letňany, HK Nitra, PRO Select SK, HC Slovan Bratislava) se rozhodně neztratili a po smolné porážce 0:1 s Olomoucí, obsadili čtvrté místo. Martin Hanzal získal individuální ocenění pro nejlepšího útočníka turnaje. Po Vánocích svěřenci Jakuba Drdy skončili čtvrtí na turnaji ve Vimperku, kde byl brankář Motoru Antonín Kvídera vyhlášen nejlepším gólmanem turnaje.

Na Štěpána zase hrála Základna A díky většímu počtu dětí dva turnaje. Ve Vimperku obsadila čtvrté místo a v Táboře turnaj opanovala, kde získal individuální ocenění pro hráče turnaje David Placek. Den poté cinkla bronzová medaile na turnaji ve Strakonicích a individuální ocenění pro nejlepšího střelce turnaje si odnesl David Kupec. Dvoudenní turnaj v Plzni na konci roku pak svěřenci Davida Matějky odehráli v konkurenci Sokolova, Sparty, Hradce Králové, domácí Plzně, Kladna, Chomutova a italského Bolzana. Bylo z toho konečné páté místo.

Páté místo kategorie U10 na turnaji v Plzni

Základna B pod vedením trenéra Richarda Heřmánka ještě před Vánoci opanovala turnaj na Kladně, kde například změřila síly i se zahraničním celkem ze slovenské Dubnice nad Váhom, který porazila 13:4. ZB poté postupně porazila pražskou Spartu, která skončila na druhém místě, 7:4, HDC Czech, kteří byli bronzoví, 7:5, Czech Ice Hockey Academy rovněž 7:5 a Letce z Letňan 15:3. Další turnaj odehrála Základna B v Ústí nad Labem. Centropol Cup začali U9 těsnou porážkou s Libercem 9:11. Následovali prohry se Spartou, s plzeňskými Wolves a s domácím Ústím. Tři vítězství nakonec Motoru stačili k páté příčce. Na soběslavském turnaji, který se konal 29.12.2022, skončila kategorie U9 na čtvrté příčce.

O domácím turnaji Základny C, která obsadila druhé, čtvrté a šesté místo, jsme psali v samostatném článku zde.

Základna D pod vedením Filipa Čížka obsadila na domácím Christmas Cupu v konkurenci jihočeských celků první a třetí místo, když modrý tým porazil všechny soupeře třikrát a s náskokem 12 bodů na druhou Jiskru Třeboň turnaj opanoval. Žlutý tým s deseti body obsadil bronzovou příčku.

Společná fotografie malých motoráků z domácího turnaje

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....