Banes Motor České Budějovice
27.11.2022, Michal Špírek, Václav Kucul

CEB - LIB 4:1 - Tři góly obránců nasměrovaly Motor za výhrou

ČESKÉ BUDĚJOVICE — České Budějovice předvedly proti Liberci soustředěný výkon a připsaly si tři body. Tygři sice zkraje druhé třetiny odpověděli brankou na úvodní Vráblíkův gól, vedení ale Motoru vrátil při své premiéře na budějovickém ledě Daniel Gazda. A když se v 51. minutě trefil další obránce Jan Štencel, nebylo o vítězi pochyb, zvlášť když krátce poté zvýšil na konečných 4:1 Dzierkals. V úterý hraje Motor znovu doma, a to proti Karlovým Varům.

Motor do domácího utkání nastoupil po deseti dnech a byl to právě on, který přišel s první větší šancí. Po necelé minutě hry se obranou prokličkoval Matěj Toman, ten ale z velké blízkosti zakončoval pouze do Kváči. Budějovice byly i nadále aktivní a vynutily si výhodu přesilové hry, v té nebezpečně zakončoval Valský. Svou první větší šanci si po necelých sedmi minutách připsali také hráči Bílých Tygrů, útočník Liberce puk před Strmeněm ovšem netrefil ideálně. První gólová radost přišla v desáté minutě utkání. Radovat se mohli hráči Motoru, když se v útočném pásmu kotouče zmocnil Štencel, posunul ho na Romana Vráblíka a ten ranou od modré překonal libereckého gólmana. První přesilovku Liberce Českobudějovičtí přežili a následně tu svou málem využili. Nejprve se ve velké šanci ocitl Přikryl, jenž zamířil těsně vedle, další velkou příležitost o několik vteřin později měl Pech. Toho krásně našel Gulaš, Pechův projektil byl ale sražený obranou Liberce. Tři minuty před koncem zahrozili i hosté. Ti se prokombinovali do útočného pásma a následně se před Strmeněm zjevil Ordoš, který tlačil puk mezi betony budějovického brankáře, ovšem nevyzrál. Těsně před koncem prvního dějství se do zajímavého zakončení dostali opět Liberečtí, Strmeň nadvakrát puk ale lapil. První třetina tak skončila za stavu 1:0 pro domácí.

Do té druhé Liberec vstoupil aktivněji a už po osmdesáti šesti vteřinách od úvodního buly druhé třetiny srovnal. Faško – Rudáš objel Strmeňovu branku a bekhendem přiťukl kotouč na dojíždějícího Adama Najmana, který se trefil do vzdálenějšího rohu Strmeňovy svatyně. Už několikátou přesilovou hru v utkání Motor sice nevyužil, hned po ní ale skóroval a vzal si vedení zpět na svou stranu. Puk se na modré čáře dostal od Gulaše k Danielu Gazdovi, ten propálil všechno, co mu stálo v cestě a ve svém prvním domácím klání v budějovickém dresu si připsal premiérovou branku. Jihočechům vedoucí gól vlil krev do žil a před libereckou brankou měli hned několik dalších závarů, z žádného z nich už ale branka ve druhé třetině nepadla a České Budějovice si tak nesly do poslední periody jednogólový náskok.

V početní výhodě vstoupil budějovický Motor do závěrečné třetiny, využít ji ale nedokázal. Ovšem tu další už ano! Kváča si musel stoupnout, aby viděl kotouč a toho v 51. minutě využil Jan Štencel. Jeho střela zamířila přesně k pravé tyči libereckého gólmana a bylo to 3:1. Netrvalo dlouho a České Budějovice se radovaly počtvrté. Martin Dzierkals si sjel po levém křídle a ze skoro totožné, ale možná ještě těžší pozice a většího úhlu zkusil vystřelit a mohl jít slavit. Krásnou ranou propálil gólmana Bílých Tygrů a Jihočeši vedli už o tři branky. O minutu déle to mohlo být už 5:1, Koláček svoji šanci ale nevyužil. V utkání se už nic zásadního nestalo, a tak Motor v dnešním zápase porazil Bílé Tygry z Liberce 4:1.


Ohlasy po zápasu

Jaroslav Modrý (Motor): Bylo to nervózní utkání, týmy se nacházejí v nějakém rozpoložení. Nám chybí lehkost, která nás vždycky zdobila, ale pracujeme na tom. Jsem rád, našli jsme cestu k vítězství, nebylo to tak nervózní až do konce a doufám, že se od toho odrazíme. Výborný výkon gólmana, který nám pomohl a podržel nás v důležitých momentech.

Patrik Augusta (Liberec): Dokud se nám tam nenasypaly ty dva góly, bylo to vyrovnané utkání. Ale myslím, že nemáme šanci vyhrát moc utkání, pokud budeme mít šest vyloučených a dáme jen jeden gól. Trápíme se s produktivitou. Přečíslení, které jsme v zápase měli, jsme nevyřešili dobře. Soupeř nás pak potrestal a vyhrál.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....