Banes Motor České Budějovice
27.11.2022, Václav Kucul

Musíme v tom pokračovat, hodnotí výkon proti Liberci Jan Štencel

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Jeden gól připravil, další sám dal. Dvoubodový obránce Jan Štencel má za sebou povedené utkání. Měl velký podíl na tom, že Motor zlomil sérii tří proher v řadě a na domácím ledě porazil liberecké Bílé Tygry 4:1. Navíc byl vyhlášen hráčem zápasu.

Honzo, jak hodnotíte dnešní vítězný zápas?

Samozřejmě pozitivně, vyhráli jsme doma a máme tři důležité body. Výborní fanoušci přišli opět v hojném počtu, pomohli nám k třem bodům do tabulky.

Je to důležitá výhra vzhledem k těm posledním nepovedeným výsledkům?

Ano, jelikož nesbíráme body venku, musíme sbírat všechno doma. To se nám dnes povedlo a musíme v tom v dalších zápasech pokračovat a přivézt konečně i nějaké body z venku.

Ve Vítkovicích se sice prohrálo, předvedená hra ale nebyla špatná, chtěli jste výkon z Ostravy přenést do dnešního zápasu?

Jojo, určitě. Měli jsme nějaké věci, které nám haprovaly v obraně, ale systém se trochu srovnal a dalo se to do kupy. Věci, které ještě v Ostravě třeba tolik nefungovaly, dnes vyšly dobře. Škoda, že jsme tam prohráli pouze o gól, to nás mrzí hodně. Dnes to bylo ale výborné a zaslouženě jsme brali tři body.

Může to být odrazový můstek k dalším zápasům?

Doufám, musí. Ty body potřebujeme. Všichni vidí, jak na tom jsme, potřebujeme každý bod a doma to musíme sbírat za každou cenu.

Zvyšoval jste na 3:1, jak se to seběhlo?

Bylo to myslím ještě v přesilové hře, byly tam věci, které máme nacvičené. Vyšlo to parádně. Viděl jsem, že všechny jiné možnosti mám zavřené. Příkras stál parádně před bránou, tak jsem zkusil vystřelit a tam, kam jsem mířil, to zapadlo.

Jak jste se po osobní stránce cítil? Byl jste vyhlášený hráčem zápasu.

No (usmívá se). Před zápasem jsem se cítil celkem hrozně, takže zápas dopadl o to lépe. Důležité jsou ale především ty body, které jsme získaly. Do úterního zápasu budeme moct jít ve větší pohodě, s klidnou hlavou a lépe můžeme zregenerovat. To je základ.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....