Banes Motor České Budějovice
03.06.2022, Michal Špírek

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY SEZÓNY: Neunikl vám žádný?

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Pojďte se s námi ohlédnout za některými z mnoha článků, které nabídl web hcmotor.cz v průběhu uplynulého ročníku.

V sezóně pokračoval Motorácký podcast. Hostem se stal Milan Gulaš, který vyprávěl třeba o svých začátcích nebo o tom, jak ho zejména zahraniční zkušenosti formovaly a co mu daly do kariéry. Tomáš Kučera nadále zpovídal Martina Hanzala. Jak vzpomíná na svou bohatou kariéru, s kým se v NHL popral, nebo kdo si z něj dělal legraci? A fanoušky jistě pobavilo i interview s Jiřím Šimánkem. Dozvíte se nejen na kolik peněz měl první smlouvu, ale došlo i na historky o tom, jak si na lavičce nasadil večerníčkovskou čepici, co vyprávěl spoluhráč Rudolf Suchánek Jiřímu Hudlerovi, proč byl jeho "osudovým" trenérem Alois Hadamczik, nebo co si s Františkem Mrázkem říkali na lavičce, když proti nim hrál Malkin. Sezónu pak zhodnotil generální manažer Stanislav Bednařík.

Motor je patřičně hrdý i na historii, na kterou může v hokejových Českých Budějovicích navazovat. Legendární útočník Jiří Lála patří k legendám budějovického hokeje a pro web zavzpomínal nejen na časy minulé, ale prozradil i to, čím se živí v současnosti. Budvar aréna oslavila v sezóně 75 let fungování, i to samozřejmě neuniklo pozornosti. Tisící výhra v nejvyšší soutěži v historii korunovala v roce 2021 téměř 85 let českobudějovického hokeje na té nejvyšší úrovni. Projděte si s námi ty největší triumfy bohaté historie našeho klubu - TOP 10 - nejslavnější výhry historie. Do Síně slávy českého hokeje byl in memoriam uveden Čeněk Pícha. Byl první velkou hvězdou českobudějovického hokeje a jeho akce zvedaly fanoušky ze sedadel. Svou ligovou kariéru začal už v 15 letech, a když na prahu čtyřicítky svou kariéru v českobudějovickém A týmu definitivně uzavřel, měl už ve sbírce tituly mistra republiky, nejlepšího střelce ligy i mistra světa a Evropy!

Na hcmotor.cz se také ohlížíme za působením bývalých českobudějovických hráčů a na to, jakým směrem se odvinula jejich životní cesta. Přečíst jste si tak mohli rozhovor s Václavem Prospalem ml. Jaké to je být synem slavného rodiče? Jan Chábera odehrál v českobudějovickém dresu pět sezon a výrazně přispěl například k postupu do extraligy v sezoně 2004/2005. Martin Semrád už zase spadá do novodobé historie Motoru, když válčil v jeho barvách po znovuzrození klubu. Dnes je z něj ale respektovaný psycholog. A k oblíbencům českobudějovických fandů patřil bezesporu i Michal Hudec, který angažmá na jihu Čech vděčí za to, že se probojoval do reprezentace. Dalším slovenským zástupcem v dresu Českých Budějovic byl Stanislav Jasečko.

O svém vztahu k hokeji vyprávěl zpěvák Petr Kolář. Ten patří k patriotům Českých Budějovic, ale také k fanouškům Motoru. V Budvar aréně si již v minulosti například zazpíval i českou hymnu při zahájení play-off. Velmi čtený byl rovněž článek o maskách českobudějovických gólmanů.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....