Banes Motor České Budějovice
26.04.2022, Tisková zpráva

Motor má kostru mužstva pod smlouvou, na posily nespěchá

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Už dříve českobudějovické vedení oznámilo, že prakticky vyřešena je brankářská otázka i složení většiny obrany. Nyní jsou jasné výsledky dalších jednání se stávajícími útočníky i mladými talenty. A pochopitelně bude Motor těžit i z toho, že klíčové opory má pod dlouhodobými kontrakty.

Nejprve je třeba shrnout jisté odchody. Motor se pokoušel vyjednat pokračování smluv s útočníky Abdulem, Voženílkem, Beránkem či Ondráčkem, ti ale nakonec kývli na jiná angažmá, a tak se sluší jim za jejich služby poděkovat a popřát jim hodně štěstí. Pokračovat v kariéře už nejspíš nebude ani mistr světa z roku 2010 Jiří Novotný. To Michal Vondrka si po další medailové sezoně své kariéry zatím vzal čas na rozmyšlenou, zda se do hokejového kolotoče ještě vrátí.

Smlouvy na další sezonu naopak běží dvěma klíčovým útočníkům Milanu Gulašovi a Lukáši Pechovi, stejně jako talentovaným forvardům Matěji Tomanovi, Josefu Koláčkovi a Tomáši Chlubnovi. Do přípravy s A týmem půjdou v květnu i další mladíci Jaroslav Pouzar, Alexandr Remeš a Jan Vavřík. Z obránců pak Jiří Remta a Martin Willmann.

Nové dvouleté kontrakty pak podepsaly dvě opory bronzového týmu z uplynulé sezony. Prvním je šikovný osmadvacetiletý centr Martin Hanzl, který byl v základní části třetím nejproduktivnějším hráčem Motoru. Severočeský odchovanec se na jihu Čech v průběhu sezony adaptoval tak, že zažil bodově nejlepší ročník v životě. Oboustranná ochota v nastalém trendu pokračovat tak byla logická.

Podobná situace je i u Jakuba Valského. Ten přišel do Motoru až těsně před sezonou, ale do mužstva okamžitě bezvadně zapadl. Jeho rychlé nohy ani ve 33 letech nezpomalují, přitom jeho zkušenosti jsou po 14 sezonách v extralize skutečně obrovské a neocenitelné. Ještě dva ročníky teď přidá na jihu Čech.

Další intenzivní jednání probíhají. V první řadě s partnery a sponzory, protože Motor je po další sezoně s omezenými možnostmi prodávat vstupenky opět v napjaté finanční situaci. Jisté je, že letošní rozpočet budou muset do značné míry sanovat spolumajitelé klubu. Do dalšího ročníku už by klub měl být opět soběstačný a tomu je třeba přizpůsobit zejména rozpočet na hráče. Proto jednání se stávajícími i novými posilami probíhají, tým rozhodně bude vhodně doplněn, nicméně nelze hned v květnu očekávat přelomová rozhodnutí. Ta vesměs přijdou, až bude mít klub lepší představu po finančních možnostech na následující ročník. Ostatně i minulý rok přišly posily jako Percy, Bindulis, Piskáček, Ondráček, Valský, Koláček nebo Novotný až těsně před sezonou, případně dokonce během sezony.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....