Banes Motor České Budějovice
16.02.2022, Tisková zpráva

Další podpisy! Obrana Motoru pro další sezonu už se rýsuje

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Výborné výsledky Motoru v poslední době jsou příjemnou současností, ale vedení klubu myslí rozhodně i na budoucnost. Dokladem toho je několik nových smluv, které v klubu podepsali klíčoví obránci. K dlouhodobým smlouvám z loňského roku, které pro příští sezonu trvají u Romana Vráblíka a Petra Šenkeříka, přibyly další tři nové kontrakty. V sezoně 2022-23 tak v Motoru budou s jistotou působit i Kristofers Bindulis, Stuart Percy a Jan Štencel! Společně s nedávným řešením situace v brankovišti je tak zřejmé, že zadní řady Motoru budou i v příští sezoně stát na pevných základech.

Spolehlivý lotyšský obránce Kristofers Bindulis se na jihu Čech výborně zabydlel. V průměru stráví na ledě přes 18 minut a ke dvěma brankám a třem asistencím prozatím přidal i pozitivní bilanci 3 +/- bodů. S Motorem se tak dohodl na nové roční smlouvě pro sezonu 2022-23.

I druhá zahraniční posila Motoru v letošní sezoně si své působení na jihu Čech minimálně o rok prodlouží. Kanaďan Stuart Percy patří s 8 vstřelenými brankami do TOP 10 obránců celé extraligy! Jeho přehled a zkušenosti, které sbíral i v NHL, fanoušky zvedají radostí ze sedaček. A tak budou všichni jistě spokojení, že osmadvacetiletý rodák z Oakville, který nedávno přímo v Kanadě oslavil narození dcery, bude i nadále oporou českobudějovické defenzívy.

A hned tříletý kontrakt podepsal na jihu Čech momentálně nejproduktivnější obránce týmu Jan Štencel! Za pár dnů sedmadvacetiletý bývalý reprezentant prožívá skvělý ročník a jen jeden bod mu chybí k tomu, aby vyrovnal svou dosavadní nejproduktivnější sezonu v extraligové kariéře. V Českých Budějovicích se zabydlel a v následujících letech by měl být základním stavebním kamenem jihočeské defenzívy.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....