Banes Motor České Budějovice
14.04.2022, Adam Černý (TAB)

Skvělý úspěch, sezóna nás pohltila, shodují se fanoušci na sociálních sítích

Hokejisté českobudějovického Motoru zakončili sezonu 2021/2022 na krásném třetím místě. Stopku vystavila Jihočechům až v semifinále pražská Sparta. Hned ve druhé sezoně po návratu mezi elitu tak na jih Čech putovala bronzová medaile. Jak se k tomuto úspěchu vyjádřili fanoušci na sociálních sítích?

Českobudějovičtí nestačili na Spartu v pětizápasové sérii. Jihočeši však v každém zápase svého soupeře výrazně potrápili, vždy chyběl kousek k tomu, aby se vítězství přiklonilo na stranu svěřenců Jaroslava Modrého.

Českobudějovičtí si za svoje počínání v semifinále vysloužili poklonu i od fanoušků soupeře. „Výborná série se vším všudy! Jako fanoušek Sparty vás musím pochválit, protože to byla naprosto vyrovnaná série. Výborní oba gólmani! Tvrdé střety, fauly, pěkné góly a nejslabší v sérii jednoznačně rozhodčí na obě strany! Rozhodl třetí zápas, ve kterém jste prostě měli vyhrát! Nejsem odborník, ale musím říct, že Jaroslav Modrý udělal za necelý rok s týmem neskutečný pokrok, postavený na poctivé obraně, výborném Hrachovinovi a první útočné veteránské formaci! Kdybyste v semifinále narazili na Liberec, tak jdete dál, Budvaráci, motoráci! Skvělý výkon a gratuluji k bronzu,“ vysekl poklonu na facebookovém účtu českobudějovického celku uživatel Mára Horký. „Jsem Sparťan, ale klobouk dolů před Motorem. Úžasný hokej, který měl vše. Díky a třeba příště ve finále,“ navazuje přes Twitter uživatel Martin Matys Svoboda.

Pochval ze stran fanoušků jiných týmů bylo mnoho, to co se však strhlo pod příspěvky na sociálních sítích Motoru ze strany českobudějovického celku, to bylo neuvěřitelné. „Finálový sen se možná rozplynul, nic to ale nemění na tom, že ten předsezonní se stal skutečností a my odcházíme s bronzovými medailemi po parádních výkonech a krásných zápasech proti klubu s vyšším rozpočtem. Krásné byly nejen semifinálové zápasy, krásná byla celá tato sezona. Každý zápas jsem si osobně užil, dotáhli jsme to daleko. Klobouk dolů a jedno velké díky. Možná nezvedneme pohár pro mistra extraligy, ale pro nás jste kluci vítězové,“ reagoval na Facebooku Tomáš Hradecký. „Všem z klubu moc děkuji. Nádherné série s kluby, které patří ke špičce extraligy. Před sezonou to čekal málokdo, o to krásnější to byl zážitek. Nás nezničili, my tu pořád jsme a budeme ještě dlouho, “ připojil se k poděkování i na Twitteru Daniel Zeman.

Českobudějovický celek působil po celou sezonu velmi soudržně, v týmu se vytvořila zdravá chemie, hráči táhli za jeden provaz. To vyzdvihuje i Rudolf Strohmayer. „Byla to nádherná a úžasná jízda. Myslím, že pro nás fanoušky nezapomenutelný zážitek. Budu se opakovat, ale myslím si, že chemie, která byla letos vytvořena celým realizačním týmem od managementu přes maséry a trenéry se vám povedla vypustit mezi nás fanoušky, zcela to všechny pohltilo. Děkujeme.“

„Sparta možná postoupila, my jsme ale psali příběh. Příběh o klubu, co se sedm let hrál druhou nejvyšší soutěž a po postupu byl beznadějně poslední. Stejný klub se však za jedno léto dokázal postavit na nohy. Návraty místních legend, příchod republikové elity k pár na první pohled přehlédnutelným hráčům, kteří se u nás ale nakopli a ukázali, že i oni mají na ledě své místo. Tým, který byl před sezónou tipován maximálně na předkolo, během základní části všem vytřel zrak a skončil čtvrtý. Tým který překvapil jednoho z favoritů ve čtvrtfinále. A tým, který to ani v tom nejhorším nevzdal. Letos to je bronz, ale celkově je to neskutečný úspěch. Hoši, nevěšte hlavy. Příští rok budete zpět a silnější. Jsme na vás hrdí, “ shrnul na Facebooku veleúspěšnou sezonu fanoušek Jakub Musil.

Ať žije Motor!

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....