Banes Motor České Budějovice
29.11.2021, Michal Špírek

Jaroslav Modrý: Konkurence v obraně přináší větší kvalitu. Blíží se i Venkrbcův návrat

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Hlavní trenér Jaroslav Modrý si pochvaluje tréninky, které tým absolvoval v uplynulých dnech. Vrátil se do nich znovu i Jiří Novotný. A trenér si je jistý, že jeho svěřenci budou chtít dřinu zúročit v zápase. Nejprve ve Vítkovicích, poté čeká Motor utkání v Hradci Králové a v Třinci.

Je před vámi utkání ve Vítkovicích. Jaký je to soupeř?
Nepříjemný, který bude hrát fyzicky. Vítkovice mají veliké, silné hráče a výborného gólmana.

Motor nastoupí podruhé v řadě na venkovním ledě, pak ho čekají ještě duely v Hradci a Třinci. Co tomu říkáte?
Máme před sebou kvalitní soupeře, ale my jsme také kvalitní tým, takže to pro nás bude dobrý test. Holt budeme hrát na ledě soupeřů, ale to je součást sezóny, musíme umět hrát jak doma, tak venku. Jsme připraveni, měli jsme několik výborných tréninků a jsme hladoví ukázat všem, že budeme náš hokej dělat správně a že bude fungovat.

Dá se říct, že po opatření, kdy je na tribuny pouštěna maximálně tisícovka fanoušků, se bude výhoda domácího prostředí do určité míry smazávat?
I to je pravda, souhlasím. Přece jen třeba diváci v naší Budvar aréně mají na utkání velký vliv, připravují vynikající atmosféru. Je škoda, že fanoušci nebudou moci přijít ve větším počtu.

Jak je na tom tým s marodkou?
U Matěje Tomana bude jeho absence ještě na delší dobu, hojení po jeho zranění potřebuje čas. Blíží se ale návrat Matouše Venkrbce, už je to blízko. V pořádku už jsou také obránci Jan Štencel a Martin Bučko a jsou připraveni nastoupit do hry. Teď už bude pouze na trenérském štábu rozhodnout, kdo z obránců půjde do hry. Přichází konkurence, která přináší větší kvalitu, kluci jsou si toho vědomi a je dobře, že jsme v takovéto situaci, kdy si můžeme vybrat, kdo se nám bude pro dané utkání nejvíce hodit.

V minulém utkání jste si pak vybrali možnost sáhnout do elitní Pechovy formace, kde Ondráčka nahradil Holec. Proč jste k tomuto kroku přistoupili?
Chtěli jsme sestavu oživit a udělat nějakou změnu. Míra Holec zahrál v této lajně kvalitní dvě utkání před reprezentační přestávkou. Říkali jsme si, že bychom mohli trojici Ondráček - Pech - Gulaš rozdělit a hledat vazby zase někde jinde, abychom měli druhou vlnu kluků, kteří mohou dát také gól, aby to nebylo jen o Pechovi a Gulašovi, ale abychom branky mohli rozdělit do dalších lajn. Je na nás to poskládat tak, aby si kluci typologicky sedli.

Zrovna Milan Gulaš se šestkrát po sobě gólově neprosadil. Co tomu říkáte?
Patří mezi kluky, kteří jsou zvyklí dávat góly. Samozřejmě, že si toho je vědom. Na Milanovu obranu, celá liga o něm ví, on je schopný se přizpůsobit a připravit šance pro své spoluhráče. V zápasech udělal plno výborných věcí, vytvořil šance pro kluky kolem něj. Dělá práci pro tým. Samozřejmě chceme, aby Milan dával góly, ale to také není vše, pomáhá nám i jinými věcmi. Je jen otázka času, než to tito kluci prolomí a budou zase střílet branky.

Jak to vypadá s dalším působením Jiřího Novotného v týmu? V posledních zápasech chyběl kvůli pracovnímu vytížení v roli hráčského agenta.
Jirka se vrátil a začal s námi zase trénovat. Uvidíme, v jakém bude rozpoložení a jak bude připravený. Varianta, že nastoupí do utkání, tu samozřejmě je. Vyšel nám vstříc v době, kdy jsme měli hodně zraněných, kdy nám chyběli centři a vypomohl nám. Jedeme teď na domluvě zápas od zápasu a my jsme vděční za každou minutu, kterou nám dá, protože dělá rozdíl, pomáhá nám s mladými kluky, má plno zkušeností, je fajn ho mít v týmu.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....