Banes Motor České Budějovice
23.11.2021, Pavel Mádl

Nepovedlo se nám celé utkání, je plně přesvědčený Lukáš Pech

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Po výhře nad pražskou Spartou se Motor chystal ke třetímu zápasu v Budvar aréně v řadě. Tentokrát se Jihočeši utkali s karlovarskou Energií, proti které neuspěli v poměru 2:5. O osudu zápasu rozhodla třetí třetina, kterou Budějovičtí prohráli 2:4. Během šesti minut se třikrát v oslabení prosadil kapitán energetiků Tomáš Vondráček. Utkání zhodnotil nejproduktivnější hráč Motoru Lukáš Pech.

Lukáši, kde hledat příčiny propadáku ve třetí třetině?
Myslím, že se nám nepovedlo celé utkání. Dostali jsme góly ke konci. To, že dostaneme góly při naší přesilovce, se nesmí stávat. Špatně jsme si nahráli a nedokázali si zpracovat puk. Musíme se ponaučit z chyb. V pátek máme další zápas. Je to škoda, měli jsme mnoho šancí, kdy jsme mohli vyrovnat.

Kde byl zlom?
V pohybu. Vary byly aktivní, bruslily, my jsme neměli takovou energii. Nebudeme si nic nalhávat, dnes to bylo špatné.

Takže diametrálně odlišný zápas než proti Spartě...
Ano. Proti Varům jsme prohrávali souboje.

Kde se staly chyby při té jedné přesilovce, kdy jsme dvakrát inkasovali?
Jednou jsme tam zaváželi puk, poté si to dali o mantinel mezi nohy. Vytrestali nás, aspoň budeme pro příště obezřetnější a budeme hrát lépe v přesilovkách.

Ve třetí třetině byla situace, kdy jste byl dvakrát faulován Michalem Plutnarem. Co se tam stalo?
Nevím, musím se na to podívat. Kontakty tam byly, více k tomu nemám co říct.

V neděli jsme hráli proti Spartě, teď proti Karlovým Varům. Mají pro vás zápasy proti takovým soupeřům nějaké speciální kouzlo, když jste v těchto týmech kdysi působil?
Ani ne, už to tak neberu. Proti nim jsem už odehrál několik zápasů. Už to není takové, jako když jsem přestoupil z Varů do Sparty. Býval jsem hodně nervózní. Postupem času k tomu přistupuji tak, že jsou to klasické zápasy. Snažím se připravit jako na každý zápas.

Nyní budete absolvovat dva zápasy venku. Nemáte pocit, že v zápasech na hřištích soupeře se dokážete více vyhecovat než v zápasech v Budvar aréně?
Venku hrajeme kompaktněji. Každé utkání je ale jiné. Myslím, že sezona se nevyvíjí špatně. Jsou zápasy, kdy se nám daří a kdy ne. Dnešní zápas nestál za nic a musíme ho hodit za hlavu.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....