Banes Motor České Budějovice
20.11.2021, Jiří Michal

Podruhé doma se Spartou a podruhé vítězně? To je nedělní cíl Motoru

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Neúspěch na domácím ledě ze čtvrtečního utkání s Kometou je potřeba rychle hodit za hlavu, Jihočechy totiž hned v neděli čeká zkouška ještě těžší. Do Budvar arény zavítá pražská Sparta. Pouhé tři body dělí celek z hlavního města a Motor, tento souboj tedy bude o postavení v tabulce velmi důležitý. Utkání začíná v 18:00 a vstupenky můžete kupovat ZDE. Zápas odvysílá i ČT Sport.

HC SPARTA PRAHA

Sparta jednoznačně patří k nejzvučnějším a nejatraktivnějším soupeřům v celé lize, a to i přes letošní ne příliš přesvědčivé výsledky. Na mysli teď máme především hrůznostrašnou sérii porážek, která trvala dlouhých osm zápasů v řadě, kdy Sparťané dokázali vytěžit pouhé tři body za prohry po základní hrací době. Hlavní problém pražskému celku činily hlavně závěry utkání, kdy dokázal lehce ztratit velmi dobře rozehraný zápas. I vinou špatných výsledků se tak Sparta nachází na osmém místě tabulky Tipsport extraligy se ziskem 31 bodů.

Produktivitu kádru táhne švédský forward Erik Thorell, jenž nasbíral již 31 bodů a zároveň i nastřílel nejvíce branek, konkrétně 11. O branku zpět se drží Filip Chlapík, který taktéž má na kontě druhý největší počet bodů z týmu, konkrétně 22. V brankovišti zatím dostává nejvíce důvěry Alexander Salák, kterému kryje záda Jakub Neužil. Sparta však v posledních dnech oznámila návrat Matěje Machovského, který však zatím do průběhu nezasáhl.

Sestava Sparty ze zápasu s Vítkovicemi (28. 9.)

Salák (Machovský) – Matuškin, Pogorišnyj, Mikliš, Moravčík, A. Polášek (A), T. Pavelka, Radek Jeřábek – D. Kaše, Sobotka, F. Chlapík – E. Thorell, R. Horák, M. Řepík (C) – J. Strnad, Vitouch, Dvořáček – T. Jandus, Z. Doležal, J. Konečný.

Z tábora Motoru

Budějovičtí se nadále drží na šesté příčce, kterou však musí zuby nehty hájit před Olomoucí, která ztrácí pouhý jeden bod a má jeden zápas k dobru a právě před Spartou, která by v případě neúspěchu domácích šla hned v neděli před Motor. Jihočeši však již letos v prvním vzájemném utkání dokázali zvítězit. Lukáš Pech nadále vede produktivitu Českých Budějovic s 27 body (10+17) a zároveň s Milanem Gulašem má na kontě i největší počet vstřelených branek. Právě na bodový přísun těchto dvou opor bude Motor v neděli potřebovat jako sůl.

Sestava Motoru ze zápasu v Brně (28.9.)

Hrachovina (Strmeň) – M. Jandus, Štich, Bindulis, Percy, Šenkeřík, Piskáček (A), Vráblík – Abdul, D. Voženílek, Valský – J. Ondráček, L. Pech (A), Gulaš (C) – Holec, J. Novotný, Vondrka – M. Beránek, M. Hanzl, T. Šoustal.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....