Banes Motor České Budějovice
20.11.2021, Jiří Michal

Podruhé doma se Spartou a podruhé vítězně? To je nedělní cíl Motoru

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Neúspěch na domácím ledě ze čtvrtečního utkání s Kometou je potřeba rychle hodit za hlavu, Jihočechy totiž hned v neděli čeká zkouška ještě těžší. Do Budvar arény zavítá pražská Sparta. Pouhé tři body dělí celek z hlavního města a Motor, tento souboj tedy bude o postavení v tabulce velmi důležitý. Utkání začíná v 18:00 a vstupenky můžete kupovat ZDE. Zápas odvysílá i ČT Sport.

HC SPARTA PRAHA

Sparta jednoznačně patří k nejzvučnějším a nejatraktivnějším soupeřům v celé lize, a to i přes letošní ne příliš přesvědčivé výsledky. Na mysli teď máme především hrůznostrašnou sérii porážek, která trvala dlouhých osm zápasů v řadě, kdy Sparťané dokázali vytěžit pouhé tři body za prohry po základní hrací době. Hlavní problém pražskému celku činily hlavně závěry utkání, kdy dokázal lehce ztratit velmi dobře rozehraný zápas. I vinou špatných výsledků se tak Sparta nachází na osmém místě tabulky Tipsport extraligy se ziskem 31 bodů.

Produktivitu kádru táhne švédský forward Erik Thorell, jenž nasbíral již 31 bodů a zároveň i nastřílel nejvíce branek, konkrétně 11. O branku zpět se drží Filip Chlapík, který taktéž má na kontě druhý největší počet bodů z týmu, konkrétně 22. V brankovišti zatím dostává nejvíce důvěry Alexander Salák, kterému kryje záda Jakub Neužil. Sparta však v posledních dnech oznámila návrat Matěje Machovského, který však zatím do průběhu nezasáhl.

Sestava Sparty ze zápasu s Vítkovicemi (28. 9.)

Salák (Machovský) – Matuškin, Pogorišnyj, Mikliš, Moravčík, A. Polášek (A), T. Pavelka, Radek Jeřábek – D. Kaše, Sobotka, F. Chlapík – E. Thorell, R. Horák, M. Řepík (C) – J. Strnad, Vitouch, Dvořáček – T. Jandus, Z. Doležal, J. Konečný.

Z tábora Motoru

Budějovičtí se nadále drží na šesté příčce, kterou však musí zuby nehty hájit před Olomoucí, která ztrácí pouhý jeden bod a má jeden zápas k dobru a právě před Spartou, která by v případě neúspěchu domácích šla hned v neděli před Motor. Jihočeši však již letos v prvním vzájemném utkání dokázali zvítězit. Lukáš Pech nadále vede produktivitu Českých Budějovic s 27 body (10+17) a zároveň s Milanem Gulašem má na kontě i největší počet vstřelených branek. Právě na bodový přísun těchto dvou opor bude Motor v neděli potřebovat jako sůl.

Sestava Motoru ze zápasu v Brně (28.9.)

Hrachovina (Strmeň) – M. Jandus, Štich, Bindulis, Percy, Šenkeřík, Piskáček (A), Vráblík – Abdul, D. Voženílek, Valský – J. Ondráček, L. Pech (A), Gulaš (C) – Holec, J. Novotný, Vondrka – M. Beránek, M. Hanzl, T. Šoustal.

Sociální sítě

To nejlepší na konec! Motor za podporu v minulé sezoně odměňoval plaketkou všechny své velké partnery. A nemohl opomenout ani...

JE TO TU ????! Už ve středu 18.9. odstartujeme nový extraligový ročník utkáním proti HC Energie Karlovy Vary ??! Přijď podpořit...

Přípravné období má nejen Banes Motor za sebou, teď už vše spěje k zahájení nového ročníku Tipsport extraligy! Sezónu zahájí...

Prázdniny sice skončily, ale zábava pokračuje!Využijte v sobotu 21. 9. příležitosti řídit nové modely Škoda Superb a Kodiaq v ČEZ...