Banes Motor České Budějovice
18.11.2021, Petra Bicková

Asi jsme si nezasloužili bodovat, říká Jiří Ondráček

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Po zranění naskočil do utkání proti Kometě Jiří Ondráček, který otevřel skóre zápasu a byl vyhlášen nejlepším hráčem zápasu. Budějovičtí ale nakonec Moravanům podlehli 2:3 a tři body putují do Brna. Jak zápas zhodnotil autor první branky?

Vy jste se vrátil po zranění do sestavy a hned v úvodu jste vstřelil branku, což vám určitě návrat usnadnilo. V závěru zápasu jste se však znovu zranil.
Návrat mi to samozřejmě usnadnilo, gól je super, ale škoda, že jsme nevyhráli. V závěru mi Jirka Novotný při oslabení sedl na kotník, doufám, že to vydržely vazy, že se jedná pouze o natažení. V neděli to snad bude dobré.

Co myslíte, že rozhodlo dnešní utkání?
Soupeř měl lepší pohyb, vyhrával souboje, byl důraznější a my jsme to zlepšili, měli jsme tlak, zaznamenali jsme šance, ale bohužel jsme si asi nezasloužili bodovat, a proto to tam nespadlo.

Cítil jste se po zápasovém výpadku na ledě dobře?
Nebylo to nejhorší ale ani nejlepší. Člověk raději hraje, už nejsem nejmladší a raději bych hrál. Ale byla pauza, takže to bylo pro všechny stejné. V pauze jsme trénovali, takže to nebylo, že bych do toho vletěl zostra.

Utkání bylo nervózní, viděli jsme hodně šarvátek. Ta největší přišla na konci druhé třetiny.
To k tomu patří. Po pauzách mají týmy sílu, bojují o každý kousek ledu a pak se to vyhecuje. A nás to nakoplo a bylo to pak lepší. Neviděl bych v tom nic zvláštního.

Zdálo by se, že ta potyčka na konci druhé dvacetiminutovky vás nakopla a ve třetí třetině jste soupeře několikrát přehráli.
Samozřejmě to bylo oživení, nastartují se lidé, něco se děje, to mají fanoušci rádi. Věděli jsme, že musíme přitvrdit a hrát důrazněji. Škoda, že jsme z toho nic nevytěžili.

V neděli přijede Sparta, velice atraktivní soupeř. S čím do utkání půjdete a na co si budete dávat pozor?
Bude to hodně podobný soupeř, mají velice dobré přesilovky, musíme hrát bez faulů. Zápasy rozhodují maličkosti, uvidíme, jaký to bude mít průběh, ale samozřejmě se podíváme na video, připravíme se a věřím, že ten zápas zvládneme.

Vy jste byl vyhlášen hráčem zápasu. Jak si vážíte ocenění?
Na to já nehledím. Nejsem tady od toho, abych dával góly a byl nejlepší hráč, já se snažím být platný v týmu, a abychom vyhrávali. Když budu mít nula branek a budeme vyhrávat, budu stejně spokojený.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice