Banes Motor České Budějovice
14.11.2021, Pavel Mádl

CZE - ISR 10:0 - Čeští veteráni si proti Izraeli s chutí zastříleli a zvítězili vysokým výsledkem

ČESKÉ BUDĚJOVICE - Přátelské utkání mezi reprezentačními výběry České republiky a Izraele jednoznačně ovládli hokejisté českého týmu. Ti svému soupeři nedovolili ani jednou skórovat, zato Izraelci desetkrát inkasovali. Český výběr měl na ledě persony jako Aleše Kotalíka, Martina Hanzala či hlavního trenéra Českých Budějovic Jaroslava Modrého, který se uvedl jedním gólem. Čtyři body si zapsal Aleš Kotalík, Martin Hanzal se uvedl pěti kanadskými body. Trenérem českého týmu byly hokejové ikony československého hokeje Milan Nový a Jan Havel.

Utkání mezi veterány z české a izraelské reprezentace přineslo mnoho pohledných akcí, ale také přineslo to nejdůležitější - góly. Těch padlo deset a všechny z holí českých hráčů.

Už v první minutě zápasu se zajímavou střelou uvedl Radek Ťoupal. Český tým svého soupeře nepustil téměř do sebemenší šance. Svůj tlak stvrdili Češi v šesté minutě gólem, když se prosadil Pavel Brendl chladnokrevným zakončením po přihrávce od Aleše Kotalíka. Veteráni se lvem na prsou útočili, ovšem přišlo zaváhání, po kterém se dostal jeden z hráčů Izraele do samostatného úniku a vydal se na výlet k Marcelu Kučerovi. Gólman však rychle stihl scvaknout betony a puk za svá záda nepustil. Se svým umem se později připomněl bývalý hráč NHL Aleš Kotalík, proti kterému byl izraelský strážce branky bezbranný. Za pár sekund se mezi střelce zapsala osoba, která působí při zápasech českobudějovického Motoru v roli hlavního kouče - Jaroslav Modrý. Po pasu od Karla Kadlece měl před sebou lehký úkol a poslal kotouč do prázdné brány. Čtvrtý gól v první dvacetiminutovce mohl zaznamenat Brendl, ale lapačka gólmana týmu z Izraele byla na správném místě.

Sestava výběru České republiky: Marcel Kučera (30. Jaroslav Jágr) - Jaroslav Nedvěd, Martin Maškarinec, Filip Novák, Jaroslav Modrý, Josef Řezníček - František Mrázek, Pavel Brendl, Václav Král, Radek Ťoupal, Filip Turek, Karel Kadlec, Martin Hanzal, David Nedorost, Tomáš Vak, Kamil Ťoupal, Aleš Kotalík.

Na začátku prostřední periody se nebezpečnou střelou blýskl František Mrázek a po něm i Brendl, který ale ke své smůle netrefil odkrytou klec. František Mrázek byl ale v polovině utkání šťastnější, když po nabídce od Kadlece nezaváhal. Ke konci třetiny odbila pátá po gólu Martina Hanzala.

Hanzal byl tím, který též otevřel účet posledního dějství. Robustní bývalý centr NHL ve 42. minutě rozvlnil síť pošesté. Další šance, které si český národní tým vytvářel, zůstávaly dlouho nevyužity. Když ale na sebe vzal odpovědnost pět minut před koncem František Mrázek, svítilo na světelné kostce skóre 7:0. Za další dvě minuty zatloukl osmý hřebík do izraelské rakve Pavel Brendl. Za 37 sekund přidal další branku Martin Hanzal a pouhé dvě sekundy před koncem vstřelil vytoužený desátý gól Tomáš Vak.

Branky a nahrávky: 6. Brendl (Kotalík, Hanzal), 12. Kotalík (Brendl, Hanzal), 13. Modrý (Kadlec, Mrázek), 30. Mrázek (Kadlec, Kotalík), 38. Hanzal (Brendl, Kotalík), 42. Hanzal (Brendl, Nedvěd), 55. Mrázek (Nedorost), 57. Brendl (Nedvěd), 58. Hanzal (Nedvěd), 60. Vak (R. Ťoupal, K. Ťoupal).

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....