Banes Motor České Budějovice
10.11.2021, Klub

Vedení s fanoušky diskutovalo více než hodinu

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Po odmlce způsobené covidovými opatřeními se vrátilo tradiční setkání fanoušků s hlavním trenérem a generálním manažerem. Poprvé se ho zúčastnil Jaroslav Modrý a už tradičně i Stanislav Bednařík. Pro trenéra to byla zajímavá zkušenost. "Jsem moc rád, že tu zazněly dotazy od těch, díky kterým je v aréně tak skvělá atmosféra. I na počtu otázek bylo vidět, že sepětí klubu s fanoušky je velmi těsné," usmíval se po setkání vedoucí sportovního úseku a bývalý obránce NHL Jaroslav Modrý.
Zástupci fanouškovských skupin dorazili s mnoha a mnoha otázkami, které trpělivě zodpovídali přítomní zástupci Motoru. První várka dotazů směřovala k ekonomické situaci. "Neustále pracujeme na tom, abychom našli další partnery, kteří by nám v této nelehké době pomohli. Navíc se obáváme toho, že by mohlo dojít k dalšímu omezení návštěvnosti, která je zatím velmi dobrá, za což jsme všem fanouškům velmi vděční," smekal klobouk před návštěvami v Budvar aréně generální manažer Stanislav Bednařík.

Další série otázek směřovala na trenéra, který se fandům přiznal, že jeho oblíbená formulace o "cestě k vítězství" má svůj původ i ve slavné knize trenéra NFL Billa Parcellse "Finding a Way to Win". Spousta dotazů mířila i k vytěžování hráčů. "Když máte rozdílové hráče, kteří mohou zápasy rozhodnout a kteří chtějí hodně hrát, je logické, že se je snažíte využít. My neustále hledáme tu správnou míru, abychom je nepřetížili, a je jasné, že třeba v play-off by dvakrát po sobě určitě nemohli mít klíčoví hráči přehnaně vysoký ice time. Všichni se pořád učíme, sledujeme hráče, jak se chovají v různých situacích, vyhodnocujeme si to a podle toho pak reagujeme. Co považuju za to nejdůležitější, je fakt, že v naší hře lze vysledovat jednoznačně posun k tomu, jak bychom si naši hru ideálně představovali," trpělivě vysvětloval své kroky a svou hokejovou filozofii Modrý, který si je vědom toho, kde má jeho tým rezervy. "Určitě se zaměřujeme na hru v oslabení, tam dostáváme stále příliš mnoho branek."

Fanoušky pochopitelně zajímá i budoucnost klubu, a tak nechyběly ani otázky na skauting či mládežnické kategorie. "Skautem pro A tým je Patrik Martinec a pro mládež Vladimír Mizera. A myslím si, že díky nim máme opravdu velmi dobrý přehled o hráčském trhu v regionu i mimo něj. Problémy v mládeži ale samozřejmě vnímáme a týkají se nejen výsledků, ale i celkového směřování. Nastavili jsme v klubu nové principy fungování, sledujeme trendy a učíme se ze zahraničí, určujeme zodpovědnosti za jednotlivé úseky, chceme výrazně zlepšit komunikaci s rodiči a tak dále. Je ale jasné, že tyto změny nestačí jen deklarovat, ale prostřednictvím trenérů, kteří jsou v tomto procesu nejdůležitější složkou, i konat. Velký důraz při výchově mládeže klademe i na školní výsledky. Tohle téma jsme s rodiči velmi podrobně probírali na nedávném setkání, ale tím to pro nás nekončí," vysvětloval Bednařík, který i nadále věří, že dorost společně s juniorkou dokáží setrvat v nejvyšších soutěžích, i přes jejich nesnadnou situaci v tabulkách, kde dojde letos k brutální eliminaci týmů.

Fanoušky asi nejvíc potěšila odpověď, že dohoda s některými klíčovými hráči, kterým smlouva končí po sezoně, je na spadnutí. Pokud vše půjde podle plánu, další podobné setkání by mělo proběhnout ještě v této sezoně.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....