Banes Motor České Budějovice
06.11.2021, Adam Pavlíček

Nedělním soupeřem Motoru bude silná Mladá Boleslav, pak přijde pauza

Českobudějovičtí hokejisté musejí zmobilizovat síly, před reprezentační přestávkou míří k poslednímu zápasu do Mladé Boleslavi, k momentálně čtvrtému celku tabulky. Další utkání pak čeká Jihočechy ve čtvrtek 18. 11. na domácím ledě, kde sehrají rovnou tři zápasy za sebou. Utkání bude možné sledovat skrze klasický textový přenos nebo Hokejka TV.

O soupeři - BK Mladá Boleslav

Bruslařský klub zatím prožívá podařený vstup do tohoto ročníku extraligy. V málo zápasech se stane, aby Boleslav nebyla hodnocena jako favorit utkání. V tabulce pak Středočechy nalezneme na parádní čtvrté pozici. I poslední výsledky hovoří o tom, že se jim daří. V posledních čtyřech duelech totiž mladoboleslavští hráči nepoznali přemožitele.

Ne vše ale hraje ku prospěchu věci svěřencům trenérů Patery a Rulíka. Zmínění trenéři totiž musejí řešit stejné potíže, kterými se musí zaobírat také na jihu Čech. Řeč je o marodce klubu. Zatímco Motor pálí spíše situace v defenzivě, jeho nedělní soupeř řeší situaci v útoku. Zde totiž chybí hned čtyři hráči - David Šťastný, Mário Lunter, Miloš Kelemen a Jan Eberle.

I proto klub reagoval příchodem nového hráče na hostování. Útočné řady přišel z Litvínova do konce sezony vyztužit Tomáš Pospíšil. A tento hráč pravděpodobně nastoupí i proti Motoru, neboť první utkání odehrál již v pátek proti Vítkovicím a rovnou zaujal místo v elitní formaci.

Sestava Mladé Boleslavi z posledního utkání: J. Růžička – Pavel Pýcha, Ševc (C), D. Moravec, Pláněk (A), Jánošík, Lintuniemi, Bernad – Adam Raška I, Fořt, Pospíšil – Kotala, Claireaux, J. Dufek – P. Kousal, O. Najman, J. Stránský (A) – Závora, Bičevskis, Grim.

Vzájemné utkání odehrál letos Motor proti Mladé Boleslavi pouze jedno, a to na domácím ledě. 26. září svěřenci Jaroslava Modrého padli 1:6.

Z kabiny Motoru

Českobudějovičtí hráči sice v pátečním utkání proti Pardubicím padli, nicméně na jihu Čech rozhodně nepřevládá žádný pesimismus. Motor se nachází v tabulce na šesté příčce a oproti většině celků před ním má zápas k dobru.

Jak již bylo zmíněno výše, Jihočeši se potýkají se zdravotními problémy svých obránců. Na seznamu marodů znovu přibyl Petr Šenkeřík, je na něm také Jan Štencel. A k tomu odchází Ondřej Slováček, který se rozhodl poprvé v kariéře vyzkoušet zahraniční štaci - míří do nejvyšší finské soutěže. Na to trenéři reagovali příchodem Martina Janduse, který přichází konkrétně na hostování. Co se útočných řad týče, proti Pardubicím již naskočil Martin Beránek, jenž by měl být připraven i pro nedělní zápas.

Jaroslav Modrý před posledním dvojzápasem před reprezentační pauzou řekl: "Oba zápasy pro nás budou výborný test. Jde o kvalitní týmy, jsou trochu před námi, tak máme před sebou práci ukázat, kam patříme a jak s tím naložíme." A jak Motor naloží s duelem proti Mladé Boleslavi, to budeme moci sledovat v neděli od 16:00.

Sestava Motoru z minulého zápasu: Hrachovina – Bindulis, Percy, Piskáček (A), Vráblík, Štich, Bučko, M. Jandus – Holec, L. Pech (A), Gulaš (C) – T. Šoustal, M. Hanzl, Karabáček – Vondrka, J. Novotný, M. Beránek – Abdul, D. Voženílek, Valský.



Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....