Banes Motor České Budějovice
04.11.2021, Michal Špírek

Jaroslav Modrý chystá pro Janduse významnou roli, využít může už i Beránka

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Dva zápasy zbývají Motoru odehrát před reprezentační pauzou. Nejprve se doma v pátek utká s Pardubicemi, v neděli ho čeká duel na ledě Mladé Boleslavi. O těchto zápasech a novinkách v týmu jsme si povídali s hlavním trenérem Jaroslavem Modrým.

Tým posílil Martin Jandus. Jakou roli pro něj chystáte a proč jste se rozhodli přivést, byť dočasně, právě jeho?
Velkou roli. Je ve vynikajícím věku, zná budějovické prostředí, má výborný pohyb, jde o kreativního hokejistu se schopností podpořit útok. Jsme moc rádi, že máme šanci pracovat s klukem v takovém věku. Je to pravák, což je další zbraň. Potřebujeme v naší situaci pomoci, máme nějaké zraněné a absentující beky, myslím, že Martin posune konkurenci v našem týmu.

Naznačil jste, že v obranných řadách nás trápí marodka.
Honza Štencel nebude tento víkend k dispozici. Se zraněním v horní části těla laboruje Petr Šenkeřík, kde to možná bude trvat trochu déle. Uvidíme, nejsem doktor, poslouchám názory doktorů a pocity hráčů. Je potřeba, aby byli zdraví, aby podávali co nejlepší výkony, rozhodně je nechceme nasazovat předčasně, abychom neohrožovali jejich zdraví.

Už proti Pardubicím naopak naskočí do hry útočník Martin Beránek, že?
Je to tak, sdělil, že už se cítí mnohem lépe a my jsme moc rádi, že ho máme zpátky. Přinese do hry svůj elán, energii a nasazení.

V pátek nastoupí opět i Jiří Novotný. Nepřekvapilo vás, jak dobře se popasoval po naskočení v průběhu sezóny s extraligou?
Jsem rád za to, co přináší, jak našemu klubu pomáhá, jak pomáhá svým spoluhráčům být ještě lepšími hokejisty. Jeho detaily, které dodává, jsou vynikající, jeho nasazení a zápal do hry. Prostě je radost s ním pracovat. A baví ho to. Je to fajn ho zase vidět v českobudějovickém dresu.

Do reprezentační přestávky nás čekají dva zápasy, a to proti Pardubicím a Mladé Boleslavi. Co říkáte tomuto dvojboji?
Bude to pro náš tým výborný test. Páteční zápas s Pardubicemi by mohl být výborný pro naše fanoušky. Jde o kvalitní týmy, jsou trochu před námi, tak máme před sebou práci ukázat, kam patříme a jak s tím naložíme.

Milan Gulaš byl nominován do reprezentace na turnaj Karjala. Jak na to pohlížíte? A neměl byste ho raději k dispozici v Motoru?
Neměl! Já si myslím, že je to krásné a jsem za to rád, je to vizitka jeho práce, za kterou je odměněn. Reprezentuje jak sebe, svou rodinu, tak náš klub Motoru na mezinárodní scéně, jsem na to hrdý a jsem moc rád, že v té nominaci je.

Je prezentováno, že je brán vlastně na zkoušku, zda si vybojuje místo na olympijských hrách. Co vy jako trenér, který ho vidíte každý den v klubu – doporučil byste Milana do olympijské nominace?
Nevím, jak chtějí tvůrci nominace tým skládat, ale Milan má samozřejmě svoje přednosti. Pokud tyto přednosti budou v týmu potřebovat a budou s ohledem na ně nominaci skládat, tak si myslím, že by pro něj místo určitě bylo. Uvidíme, popere se o to. Olympiáda je jednou za čtyři roky, pokud by měl šanci reprezentovat naši zemi na takovém sportovním svátku, bylo by to krásné.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....