Banes Motor České Budějovice
03.11.2021, Michal Špírek

Milan Gulaš byl nominován na Karjala Cup, bude bojovat o účast na olympiádě

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Pětatřicetiletý útočník Motoru Milan Gulaš byl nominován do reprezentace. V kádru pro letošní ročník turnaje Karjala je z výběru trenéra Filipa Pešána tím nejzkušenějším hráčem.

Milan Gulaš se vrací do reprezentace poprvé od prosince 2019, naposledy hrál za reprezentaci předloni 12. prosince v domácím duelu proti Finsku při výhře 4:3 v prodloužení. Teď se představí na turnaji Euro Hockey Tour v Linköpingu a Helsinkách. Českobudějovický kapitán si drží výbornou výkonnost, což neušlo tvůrcům české nominace. Gulaš nasbíral v 19 extraligových zápasech 23 bodů (10+13).

Milan Gulaš je dle slov generálního manažera Petra Nedvěda a trenéra Filipa Pešána brán na turnaj jako hráč, který má šanci vybojovat si účast na olympijských hrách 2022 v Pekingu. „Není sám, kdo bude o nominaci bojovat. S hráči jako je Milan jsem hovořil, zajímalo nás, zda mají zájem se porvat o nominaci. Nemůžeme nikomu nic slíbit. Jde o hráče v širší nominaci, ale musí se o to porvat. Zaznamenali jsme od takových hráčů pouze pozitivní zpětnou vazbu, Milan je jedním z hráčů, kdo tu výzvu přijal," sdělil na tiskové konferenci Petr Nedvěd.

V týmu se spolu s Gulašem objeví i další dva hráči, kteří prošli českobudějovickou mládeží, Petr Kváča a Jiří Smejkal. Český národní tým se na Karjala Cupu představí ve třech duelech proti tradičním soupeřům. Nejprve se reprezentační výběr střetne ve středu 10. listopadu v Linköpingu v duelu se Švédskem, v sobotu 13. listopadu se pak národní týmu utká v Helsinkách s Finskem a turnaj zakončí ve stejném městě 14. listopadu soubojem proti Rusku.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....