Banes Motor České Budějovice
03.11.2021, Pavel Mádl

Milan Gulaš při vstřeleném gólu slavit nechtěl, z výhry má ale radost

ČESKÉ BUDĚJOVICE - V Plzni strávil celkem pět sezon. Z toho tři roky nosil na plzeňském dresu kapitánské céčko a třikrát ovládl kanadské bodování extraligy. Současný kapitán Motoru Milan Gulaš se naposledy představil v Plzni jako soupeř 29. ledna 2012. V úterním zápase na ledě svého bývalého klubu se uvedl dvěma body za gól a asistenci.

Co byste řekl k zápasu s Plzní?
Odehráli jsme výborný zápas, velmi zodpovědný směrem dozadu a podpořený skvělým výkonem gólmana. Skvěle jsme odehráli oslabení a skvělý výkon při hře 5 na 5. Podařilo se nám proměnit některé z šancí, které jsme si vytvořili. Z osobního hlediska mám ze zápasu smíšené pocity. Věděl jsem, kam jedeme a bylo to zvláštní.

Před rokem jste ještě působil v Plzni, teď jste tu byl v roli soupeře. V jednom rozhovoru jste deklaroval, že to pro vás bude divné, ale i tak jste se sem těšil, že?
Samozřejmě. Myslel jsem to s nadsázkou. Vždy se sem těším a vždy budu přát Škodovce jen to nejlepší. Jsem rád, že se jí daří a že mladí kluci, kteří s námi hráli, hrají skvěle a ta hra na nich stojí.

Je očividné, že k plzeňským fanouškům máte blízký vztah, a zřejmě vždy mít budete, takže při vašem vstřeleném gólu jste asi oslavovat nechtěl...
Nechtěl. Je to nepsané pravidlo a nedělá se to. Chci jim poděkovat, že se po zápase ozvali a vyvolávali moje jméno. Moc si toho vážím.

Dostal jste před zápasem nějaké vzkazy od plzeňských fanoušků?
Ne. Já nejsem moc aktivní na sociálních sítích, nesleduji je. Jak jsem řekl, udělali mi obrovskou radost, když po zápase vyvolávali moje jméno. Nečekal jsem to.

Vývoj zápasu ale ze strany Motoru ve druhé třetině nebyl příznivý. Myslíte si, že kdybyste inkasovali vteřinu před koncem třetiny z trestného střílení, mohlo to výrazně ovlivnit naši hru v poslední dvacetiminutovce?
Pořád jsme věřili. Věděli jsme, že herní plán, který jsme si stanovili, se nám daří plnit. Plzeň poté odskočila na 3:1. Díky naší hře se nám podařilo vyrovnat. Ty nájezdy? To už je loterie. V prodloužení hráli dvě přesilovky 4 na 3, nevyužili je.

Asistoval jste u branky na 3:3. Jak jste viděl situaci?
Viděl jsem ji tak, že jsem si všiml, jak letí rána od modré, která skončila v bráně. Já si vůbec nevybavuju tu celou situaci. (úsměv)

Působil jste u přípravy taktiky jako poradní hlas u trenérského štábu?
Ne. Trenéři jsou zkušení, ví, jak se připravit na zápas. Ví, jak Plzeň hraje. Jsem rád, že jsme navázali na zápas v Olomouci, kde jsme předvedli dobrý výkon a jsem rád, že jsem ho potvrdili i tady.

Co se vám honilo hlavou, když jste musel na trestnou lavici v poslední minutě prodloužení? Na případné nájezdy, které pak následovaly, jste nemohl nastoupit...
Mrzelo mě to, protože zbývalo čtyřicet vteřin do konce prodloužení a dostal jsem kluky do úzkých.

Na střely byl Motor úspěšnějším týmem se skóre 34:22. Ještě v polovině třetí části jste prohrávali 1:3, takže dva body jsou zlaté...
Kdyby nám někdo před zápasem řekl, že v Plzni získáme dva body, budeme nadšení. Trenéři nás upozorňovali na to, že doma ještě neztratila zápas. Očekávali jsme velmi těžké utkání, a myslím, že hokej se musel divákům líbit. Bylo to nahoru dolů, bylo plno šancí. Pro nás jsou to zlaté dva body. Jedeme dál. V pátek hrajeme s Pardubicemi, další těžký zápas. Paradoxně hrajeme s těžšími soupeři lepší hokej.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....