Banes Motor České Budějovice
01.11.2021, Michal Špírek

Plzeň doma umí. Jak si s tím Motor poradí?

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Indiáni z Plzně mají na svém ledě nejlepší výsledky z celé extraligy, z jedenácti zápasů zde získali 25 bodů. Motor ale už v sezóně prokázal, že venku umí soupeře přehrát. Jak dopadne úterní měření sil? Zápas začíná v 17:30, sledovat ho můžete prostřednictvím streamu na Hokejce.

O soupeři - HC Škoda Plzeň

Že je důležitý vstup do soutěže? Ale kdeže, tenhle předpoklad postavili Plzeňští na hlavu. Po změnách v kádru Západočeši z úvodních sedmi zápasů hned pět z nich prohráli a plzeňští fanoušci lehce znervózněli. Jenomže od té doby svěřenci trenérů Baďoučka a Říhy jedou jako dobře promazaný stroj. Dvanáct zápasů a devět výher, celkový zisk 34 bodů a Plzeň se rázem katapultovala do nejlepší extraligové čtyřky.

V posledním zápase Plzeň setnula výsledkem 6:3 Spartu, Miloš Říha si výkon týmu pochvaloval. "Na začátku druhé třetiny jsme dominovali a ve skóre jsme odskočili. Měli jsme poměrně velký tlak a celkově si myslím, že naše vítězství je zasloužené,“ hodnotil po utkání. Ludwig Blomstrand, nejproduktivnější hráč Plzně, se prosadil dvěma góly. Radoval se i Michal Bulíř, kterému byl před sezónou předurčen úkol nahradit Milana Gulaše a po pomalejším rozjezdu už má Bulíř na kontě 18 bodů, stejně jako Lotyš Martins Dzierkals. Na tuto trojici útočníků si musí Motor dát největší pozor. Výbornou sezónu prožívá i Peter Čerešňák, nejproduktivnější obránce celé extraligy. V bráně je pak s výbornými čísly oporou Miroslav Svoboda.

Sestava Plzně z posledního utkání:
Svoboda (Pavlát) – Kremláček, Čerešňák (A), Graňák, Jiříček, L. Kaňák, J. Kindl (C), Kvasnička – Kantner, Kodýtek (A), F. Suchý – Dzierkals, Mertl, P. Musil – Blomstrand, G. Thorell, Bulíř – M. Lang, F. Přikryl, Schleiss.

Z KABINY MOTORU

Motor předvedl v Olomouci jistý výkon a získal zasloužené tři body. Teď je na řadě se ukázat stejně tak i v Plzni. Spolehnout se jistě bude moci na své útočné hvězdy Lukáše Pecha (druhý nejproduktivnější muž soutěže) a Milana Gulaše (v kanadském bodování na čtvrtém místě). Právě Milan Gulaš zažije nevšední zápas, kdy se poprvé představí na ledě svého bývalého zaměstnavatele v dresu Motoru. "Určitě to pro mě bude speciální zápas. V Plzni jsem strávil dohromady pět sezon. Bude to zajímavé. Abych řekl pravdu, radši bych si jel zahrát někam jinam. Bude to divné. Zažil jsem tam krásné časy, hokej jsem si tam užíval a pořád tam mám plno přátel. Každopádně nás čeká těžké utkání, protože Škodovka hraje výborně. Budeme muset hrát zodpovědně zezadu a plnit si herní plán, který si řekneme," řekl v rozhovoru pro Českobudějovický deník Gulaš.

Stále blíže je návrat útočníka Martina Beránka do sestavy, ale zatím není jisté, zda se tak uskuteční už v Plzni. V Olomouci nedohrál obránce Petr Šenkeřík a zatím není zřejmé, zda a případně jak dlouho bude týmu chybět, vše je řešeno s pomocí lékařů. Do elitní formace se místo zraněného Ondráčka posunul Miroslav Holec. "Udělal si svoji práci, byl efektivní a pracovitý, dobře bruslí. Jako tým jsme uspěli a Míra tomu hodně pomohl," hodnotil Holcovo účinkování na olomouckém ledě kouč Jaroslav Modrý.

S Plzní doma Motor padl v prodloužení. Od té doby se ale indiáni rozjeli. "Ve hře si to nekomplikujou, to bych zmínil jako první bod," vypíchl Modrý, v čem spatřuje silnou stránku úterního soupeře. "Hrajou rychle, rychle dávají puky od sebe a mají výbornou přesilovku, kdy se jim povedly zahraniční akvizice. Tito hráči jsou produktivní, efektivní a jsou těmi rozdílovými hokejisty. Plzeň je teď na vlně, má plno sebevědomí. My tam jedeme připravení pracovat, jako se nám to povedlo v Olomouci. Náš kádr je také kvalitní a musíme to jen potvrdit na ledě," vyhlíží zápas s Plzní hlavní trenér Motoru. Do reprezentační přestávky odehraje Motor tři zápasy, po Plzni vyzve v pátek na souboj doma Pardubice, po nedělním zápase v Mladé Boleslavi bude mít tým jedenáct dní k tréninku.

Sestava Motoru z posledního zápasu:
Hrachovina – Bindulis, Percy, Piskáček, Šenkeřík, Štencel, Vráblík, Štich – Holec, Pech, Gulaš – Chlubna, Novotný, Vondrka – Abdul, Voženílek, Valský – Šoustal, Hanzl, Karabáček.


Vzájemné zápasy v sezóně:
Motor České Budějovice - HC Škoda Plzeň
3:4p

Zápas, ve kterém Motoru zajistil bod svým hattrickem Michal Vondrka. Po bezbrankové první třetině se hosté ujali ve druhém dějství vedení, Motor skóre obrátil ve svůj prospěch, jenomže do konce třetiny už byli o gól napřed zase Plzeňští. Aktivitu domácího týmu ve třetí třetině přetavil ve svůj třetí gól v zápase Vondrka. Rozhodlo tak až prodloužení, po kterém byli šťastnější hosté.



Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice