Banes Motor České Budějovice
23.09.2021, Michal Špírek

Jak si Motor povede proti Pardubicím?

ČESKÉ BUDĚJOVICE — V pátek od 18:00 hod. nastoupí Českobudějovičtí k dalšímu zápasu. Tentokrát se utkají s tabulkovým sousedem, sedmými Pardubicemi.

HC DYNAMO PARDUBICE

Pardubice chtějí touto sezónou dát zapomenout na předcházející hubená léta. Posílily o brankáře Dominika Frodla, obránce Jana Košťálka, hodně si klub slibuje i od Adama Musila, Davida Ciencaly či Roberta Říčky. Nejproduktivnějším hráčem týmu je po pěti odehraných zápasech Ciencala (2+4). Proti Motoru se Pardubice musí obejít bez obránce Ondřeje Vály, který si odpykává trest za napadení čárového rozhodčího. "Přestože měl rozhodčí minimální šanci se kontaktu vyhnout, hráč do něj oběma rukama strčil a jen okamžitá reakce zabránila pádu rozhodčího na ledovou plochu. Z dostupných záběrů je přitom zřejmé, že nešlo o instinktivní pohyb, ale že hráč jednal úmyslně a s intenzitou," uvedl předseda disciplinární komise Viktor Ujčík k Válově prohřešku.

Stejně jako Motor, i Pardubice dosud za pět zápasů nasbíraly tři tříbodové výhry. Naposledy v úterním zápase přestřílely Litvínov 7:4, duel rozhodla druhá třetina, kterou Pardubičtí vyhráli 6:0. Porážky zaznamenali svěřenci Richarda Krále se Spartou a Kometou.

Stejně jako Motor, i Pardubice se mohou spolehnout na podporu svých fanoušků. V průměru zatím na jejich domácí zápasy našlo cestu 7693 diváků.

Sestava Pardubic ze zápasu s Litvínovem (21. 9.)
Klouček – Zdráhal, Košťálek, Mikuš, Nakládal, Kolář, Hrádek – Kousal, Musil, Camara – Paulovič, Poulíček, Blümel – Říčka, Cienciala, Hecl – Koffer, Anděl, Rohlík.

Z tábora Motoru

Motor sice v posledním duelu nestačil v prodloužení na Plzeň, ale díky ukořistěnému bodu je v tabulce na šestém místě. Teď chce zaútočit na druhou venkovní výhru v sezóně. Spoléhat se bude i na další bodový přísun Lukáše Pecha, který je s devíti body spolu se sparťanským Erikem Thorellem nejproduktivnějším hráčem celé extraligy! Speciálním bude utkání pro obránce Martina Bučka, který do Motoru přišel právě z Pardubic a poprvé se tak postaví "proti svým". A staré známé potká na ledě i Michal Vondrka, který v Pardubicích rovněž působil.

V minulé sezóně se Jihočechům proti Pardubicím vůbec nedařilo, uhráli jediný bod a vstřelili jim v součtu pouze čtyři branky. Jak si obměněný celek povede na východě Čech tentokrát? Zápas můžete sledovat na Hokejka TV, přenosech na Tipsportu nebo Chanci nebo prostřednictvím textového online přenosu na onlajny.cz.

Sestava Motoru z posledního zápasu - 21. 9. 2021
Hrachovina – Bučko, Piskáček, Vráblík, Bindulis, Štich, Percy, Štencel – Gulaš, Pech, Ondráček – Vondrka, Hanzl, Abdul – Karabáček, Voženílek, Venkrbec - Valský, Toman, M. Beránek.


Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....