Banes Motor České Budějovice
21.09.2021, Marek Baloun

Být otec je super, ale nejraději bych to oslavil týmovou výhrou, smutní Jakub Valský

Uprostřed předzápasové noci dostal telefonát, po kterém sedl do auta na 250 kilometrovou cestu. Manželka Jakuba Valského mu totiž začala rodit na druhém konci republiky druhé dítě. Útočník Motoru ale odpoledne už sjížděl led Budvar arény a nastartoval cestu Michala Vondrky za hattrickem.

Nemůžeme nezačít tou šťastnou novinou, že se Vám dnes narodila dcera. Je pravdou, že jste ještě ráno byl v Liberci u porodu?
Je to tak. Ve 4:30 mi volala manželka, že to na ní jde, tak jsem sedl do auta a jel jsem. V devět ráno byla malá na světě.

Jaký je to pocit být otcem?
Super (smích). Je to už podruhé, takže jsem věděl, do čeho jdu (úsměv).

Pojedete teď zpátky do Liberce, nebo budete zůstávat tady?
Jsem domluvený s trenéry, že dnes ještě pojedu zpátky. Zítra budu s nimi a pak bych se měl vrátit, abych se mohl připravovat na zápas.

Na hřišti jste to oslavil asistencí na gól Michalu Vondrkovi, takže hádám, že spokojenost je...
Takhle to brát asi nemůžeme. Je to super, ale škoda té výhry... Určitě bych byl radši, kdybychom to oslavili týmovou výhrou.

Oproti Olomouci to byla s Plzní přetahovaná. Máte rád, když jsou zápasy dramatické do samotného konce, nebo když jsou jasné?
Tak já hlavně rád vyhrávám, že jo (smích). A jestli k tomu výsledku dojdeme v klidu nebo dramaticky... Asi je to hezčí dramatické. Je to napínavé.

Nemrzí Vás, že jste nemohl naskočit do prodloužení?
(Přemýšlí) Vyšlo to, jak to vyšlo. Samozřejmě, že bych rád do něho naskočil a rozhodl, ale to se prostě stává a musíme jít do dalšího zápasu.

Jak těžký zásah pro sebevědomí byla branka Plzně před koncem druhé třetiny?
To vůbec nikdo neměl v hlavě. My jsme chtěli vyhrát, urvat to. Šli jsme si za tím, bohužel to dopadlo takhle.

V pátek jedeme do Pardubic, co od nich očekávat?
Moc nevím. Koukneme se na video a připravíme se na ně. Hlavně to chce dobrý trénink.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....