Banes Motor České Budějovice
17.09.2021, Adam Pavlíček

Hlavně nepolevit, velí jubilant Michal Vondrka

Českobudějovický tým přichystal pro své fanoušky v páteční večer parádní podívanou. Domácí ofenziva nasázela soupeři hned pět gólů a ani jednou Olomouc nepustila do vedení. Na tom se podílel také Michal Vondrka, který naskočil do svého 900. extraligového duelu!

Motor začal utkání dobře a bez zbytečného stresu. "Byla to určitě jedna z klíčových pasáží, když se nám podařilo hned na začátku dostat do vedení. Utkání bylo podle představ," hodnotil zkušený útočník Vondrka. "Je to hned něco jiného, když nemusíte od začátku soupeře dotahovat," doplnil.

A vedení českobudějovičtí hráči drželi po celý zápas. Svého soupeře nepustili ani k vyrovnanému stavu. Na konci tak mohli slavit zasloužené tři body a prozatimní druhé místo v tabulce extraligy. Michal Vondrka dle statistik nastoupil do svého 900. extraligového klání. "Už od začátku sezony jsem od kamaráda věděl, že se něco takového chystá, tak jsem byl připravený," usmíval se Vondrka.

Jedním z předsezonních cílů bylo vybudovat v týmu důvěru a sílu. Takovou, aby dokázal otáčet a poradit si ze zápasy, které se nevyvíjí v jeho prospěch. To se mu už dvakrát v předešlých kolech podařilo. "Jak jsem říkal, rozhodně jsme rádi, že jsme nemuseli otáčet. Ale věřím, že tu největší sílu teprve ukážeme."

On sám ale statistiky příliš nesleduje. "Většinou mě na to právě zmíněný kamarád upozorní, takže i když je osobně nesleduji, přehled mám."

Mohlo by se zdát, že Motor může hrát další zápasy s větším klidem, neboť se mu podařilo zachytit start soutěže. S tím ovšem Michal Vondrka nesouhlasí. "Je třeba se stále soustředit, určitě nic nehrát o něco snáze. Je potřeba vědět, že do toho stále musíme jít naplno. Kdo to nebude vědět, tomu to připomenu," směje se na konec českobudějovický útočník.

Foto: Jan Škrle

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....