Banes Motor České Budějovice
16.09.2021, Michal Špírek

Páteční hokejová lahůdka. Na jih přijíždí David Krejčí s Olomoucí

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Jak si Motor poradí s bráněním Davida Krejčího, hvězdného útočníka, který posílil Olomouc před sezónou z NHL? Zápas 4. kola startuje v pátek v Budvar aréně od 17:30. Vstupenky jsou v prodeji zde!

Z TÁBORA MOTORU

Motor urval ve Zlíně druhé vítězství po sobě a se sebedůvěrou může vyzvat dalšího soupeře. Na Olomouc v loňské sezóně ani jednou nevyzrál a tak má Kohoutům co vracet. Utkání Jihočechů s Olomoucí představovala v minulém ročníku především defenzivní podívanou, Budějovice Olomouci nevstřelily v zápasech více než dvě branky. Jak tomu bude tentokrát? České Budějovice se mohou spolehnout na podporu svých fanoušků. Zatímco některé kluby bojují v úvodu ligy s nižší návštěvností, Budvar arénu zaplnilo proti Kladnu přes 6000 fanoušků a ti výraznou podporou přispěli k zisku tří bodů. A podobná atmosféra se jistě bude hodit i tentokrát...

Motor vede v ofenzivě produktivní lajna Ondráček - Pech - Gulaš. „Kluci odvedli výbornou práci. Postupně si na sebe zvykají. V přípravě jsme vyzkoušeli několik variant. Jsou to kreativní hokejisti a postupně si to sedá. S Jirkou Ondráčkem jsme našli dobré řešení. Je zodpovědnější, ale zároveň je to rovněž šikovný hokejista,“ pochvaloval si po utkání se Zlínem pro Deník trenér Jaroslav Modrý. Motor se musí zaměřit na defenzivní část hry, ale jak zápas proti Kladnu, tak Zlínu i přes inkasované branky dokázal obrátit ve svůj prospěch. "Výhoda našeho týmu je, že máme kreativitu. Kluky, kteří dokáží dát gól a připravit šanci,“ uvědomuje si kouč.

Na marodce zůstává osamocený obránce Petr Šenkeřík, ostatní členové kádru jsou připraveni nastoupit. Motor se nadále poohlíží po náhradě za obránce Conora Allena. "Potřebovali bychom přivést podobný typ beka. Takového, který dokáže hrát na obě strany hřiště, odehraje hodně minut. Zatím nemáme nic konkrétního, ale pracujeme na tom," potvrdil Jaroslav Modrý.

Sílu Olomouce vidí českobudějovický hlavní trenér v soudržnosti týmu. " Jsou spolu už déle, v týmu proběhlo minimum změn. Hráči Olomouce jsou zarputilí, obětaví, odolní, Olomouc má v sobě elementy, proti kterým pouze talent nestačí. Budeme se muset Olomouci vyrovnat bojovností a nasazením," zdůrazňuje Modrý. Dobře si uvědomuje, že cestou k úspěchu bude i uhlídat Davida Krejčího: "Jde o rozdílového hokejistu. A je krásné mít hráče jeho typu v české extralize. Jsem moc rád, že naši fanoušci mají šanci vidět ho v akci."

Sestava Motoru z posledního zápasu - 14. 9. 2021
Hrachovina – Vráblík, Bindulis, Piskáček, Bučko, Slováček, Štich, Štencel – Abdul, Hanzl, Vondrka – Ondráček, Pech, Gulaš – Venkrbec, Voženílek, Valský – M. Beránek, Toman, Holec

Z KABINY SOUPEŘE - HC Olomouc

Olomouc pobláznil svým příchodem David Krejčí, který ukončil v pětatřiceti letech své působení v letech NHL. Dres mateřské Olomouce oblékl Krejčí po dvaceti letech, v NHL hájil vždy barvy Bostonu Bruins. Olomouc zatím sehrála v nové sezóně dva zápasy a v obou z nich hrál Krejčí důležitou roli, kdy pomohl gólově ke dvěma tříbodovým výhrám.

Olomoučtí ale řešili i nepříjemnost, kdy se jí vážně zranila očekávaná brankářská jednička Branislav Konrád. Osmadvacetiletý Jan Lukáš, který odchytal obě dosavadní utkání Kohoutů, ale ukázal, že se na něj tým může spolehnout. Čelil dohromady 74 střelám, když jak Mladá Boleslav, tak Plzeň Olomoucké v zápasech výrazně přestřílely, ale za svá záda pustil jen tři puky.

Olomouc nebyla v předsezónních prognózách řazena vysoko, ale hned od úvodu ročníku dokazuje, že dokáže porazit silná mužstva a že se s ní musí počítat. Její kádr zůstal od poslední sezóny, kdy Olomouc šokovala vyřazením Plzně v předkole play-off, prakticky nezměněn. Příchod obránce Řezníčka a především zmiňovaného Krejčího doplnil družinu trenérů Jana Tomajka a Zdeňka Motáka tak, že se před Olomoucí musí mít každý celek na pozoru.

Sestava Olomouce z posledního zápasu - 14. 9. 2021
Lukáš (Mokrý) – Ondrušek (C), T. Černý, Švrček, Škůrek, Řezníček, Dujsík, Rašner – J. Káňa, Krejčí (A), Kucsera – Klimek, Nahodil, Tomeček – Ostřížek, J. Knotek (A), Navrátil – Strapáč, Kolouch, Bambula.

Podmínky účasti na utkáních Motoru

Kromě prokázání se vstupenkou není možné vpustit fanoušky, kteří vykazují klinické příznaky onemocnění covid-19. Dále je nutné doložit písemně či elektronicky i splnění alespoň jedné z následujících podmínek:

  • kompletně ukončené očkování alespoň 14 dní před utkáním (na Olomouc do 3. září)
  • oficiálně potvrzené prodělání onemocnění COVID-19, přičemž od prvního pozitivního testu neuplynulo více než 180 dní před utkáním (na Olomouc od 21. března)
  • oficiální POC (antigenní) test ne starší než 72 hodin před utkáním (na Olomouc od 14. září v 17:30) - možno absolvovat ZDARMA před Budvar arénou
  • oficiální PCR test ne starší než 7 dní před utkáním (na Olomouc od 10. září)

    Ideální je prokázat se zeleně svítícím jménem v aplikaci Tečka, kde se sdružují informace z očkování i testů. Je to bezesporu rychlejší, než případná kontrola písemností. Také pokud chcete absolvovat test až na místě, přijďte s dostatečným předstihem!

    Děti do 6 let a 130 cm výšky mají vstup volný a nemusí dle nařízení splňovat ani žádné další podmínky, kromě absence příznaků nemoci. Všechny starší děti musí splňovat stejné podmínky, jako kdokoli jiný. V prostorách Budvar arény je (momentálně) nutné po celou dobu nosit ochranu horních cest dýchacích a dodržovat všechna aktuální zákonná nařízení vlády.

  • Sociální sítě

    Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....