Banes Motor České Budějovice
13.09.2021, Jiří Michal

Motor se chystá do Zlína. Rozdílové hráče v týmu máme, hlásí před utkáním Jaroslav Modrý

Po vydařené první výhře v sezoně a zároveň i na domácím stadionu nyní Motor bude usilovat o tu venkovní. Po prohře v Třinci se svěřenci Jaroslava Modrého vydávají do Zlína, který se loni pro českobudějovické fanoušky stal jedním z velkých rivalů, jelikož oba celky se bodově pohybovaly velmi blízko sebe. Utkání začíná v 17:30 a vy jej můžete sledovat prostřednictvím streamu na Hokejce zde, popřípadě textový komentář najdete tady.

Berani Zlín

Zlínští nezačali sezonu dobře. Už v přípravě bylo znát, že se Berani trápí, jelikož ze sedmi duelů dokázali zvítězit pouze dvakrát. Podle přípravy je sice těžké hodnotit kvalitu celku, o opaku ale zatím svěřenci Roberta Svobody v prvních dvou kolech nepřesvědčili. Hned v prvním duelu proti Litvínovu si Zlínští zkomplikovali průběh zápasu častými vyloučeními, a i díky dvěma inkasovaným brankám v oslabení zapsali porážku 2:4. Proti Kometě se již Beranům dařilo zocelit hru ve čtyřech a i přes několik dvouminutových trestů neinkasovali v době početní nevýhody. V poslední periodě však nechali domácí Kometu odskočit během 46 vteřin na rozdíl dvou branek a situaci za prvním ziskem bodů si značně ztížili. Po trefách Petera Tršky a Štěpána Fryšary se však žlutomodrým hráčům podařilo minutu před koncem vyrovnat a poslat zápas do prodloužení. Když už situace začínala vypadat, že se rozuzlení dočkáme až v samostatných nájezdech, šance na druhý bod pro zlínské Berany definitivně pohřbil Marek Ďaloga necelých třicet vteřin před koncem nastaveného času.

Zlínští hokejisté v prvních dvou duelech dokázali nasázet celkově čtyři branky, postarali se o ně jmenovitě Lukáš Vopelka, Peter Trška, jenž zároveň drží nejvyšší průměrný čas strávený na zápas, Štěpán Fryšara a Tomáš Fořt. Nejvíce bodů má nyní na svém kontě Tomáš Mikúš, jenž dokázal vyslat dvě gólové přihrávky. V obou případech dostal v brankovišti důvěru Libor Kašík, který tak aktuálně disponuje průměrem 3,36 obdržených branek na utkání a pokryl 91,61 % pokusů soupeře.

Sestava Zlína ze zápasu v Brně (12. 9.)

Kašík (Huf) – Žižka, Suhrada, Trška, Ferenc, M. Novotný, Gazda, Dluhoš – T. Mikúš, Fořt, Kubiš – Okál, Honejsek, Šlahař – Köhler, Fryšara, Vopelka – Hejcman, P. Sedláček, Sebera.

Z tábora Motoru

Budějovičtí jsou nyní rozhodně v lepším rozpoložení, než jejich aktuální soupeř. Hokejisté od Černé věže sice v úvodu ročníku padli na ledě třineckých Ocelářů, kdy nedokázali vstřelit branku a naopak čtyři inkasovali, následně si však spravili chuť proti Rytířům z Kladna. Ti sice několikrát v utkání vedli, Motor ale dokázal vždy utkání srovnat a v druhé polovině utkání následně převzal otěže. I díky dobré prostřední třetině, kdy jihočeští hokejisté dokázali skórovat hned pětkrát, mají nyní na svém kontě tři body.

Mezi hlavní postavy vítězného zápasu se zapsali Lukáš Pech s Jindřichem Abdulem. První jmenovaný si hned dokázal získat motorácké fanoušky zápisem dvou branek a třech asistencí. Abdul zapsal o dvě gólové nahrávky méně, těšit ho však může premiérový gólový večer v české nejvyšší soutěži.

"Očekávám velmi bojovné utkání. Zlín hraje zodpovědný poctivý hokej už delší dobu v podobném složení a má pořád dost podobný herní projev. Jejich hra je založena především na pracovitosti a zodpovědnosti. Musíme se vyvarovat zbytečných ztrát puku, ze kterých by mohly vzniknout rychlé protiútoky a hrát zodpovědně. Důležité budou osobní souboje, blokovat střely a trochu se pro tým obětovat. Rozdílové hokejisty v týmu máme, když jim dokážeme připravit šance, oni už budou vědět, jak s nimi správně naložit. V kabině jsme si řekli o pár situacích, které musíme řešit jinak a chtěli bychom je implementovat již proti Zlínu," komentoval situaci před zápasem hlavní trenér Motoru Jaroslav Modrý

Sestava Motoru ze zápasu s Kladnem (12.9.)

Hrachovina (Strmeň) – Piskáček, Bučko, Bindulis, Vráblík, Slováček, Štich, Štencel – Venkrbec, D. Voženílek, Valský – Abdul, M. Hanzl, Vondrka – J. Ondráček, Pech, Gulaš – M. Beránek, Toman, Holec.


Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....