Banes Motor České Budějovice
12.09.2021, Pavel Mádl

Pětibodový Lukáš Pech: Byla skvělá atmosféra. Děkuji fanouškům, že přišli v tak hojném počtu

Sehrál svůj první ligový zápas za Motor před domácími fanoušky, kterým se odvděčil pěti kanadskými body. Ostřílený mazák Lukáš Pech v zápase proti kladenským Rytířům zaznamenal dvě branky a u třech asistoval. Jeho galapředstavení sledovalo 6 064 diváků. Jak utkání zhodnotil, to se dozvíte v tomto článku.

Lukáši, dá se říct, že zápas proti Kladnu měl úplně vše. Jak byste ho zhodnotil?
Bylo to takové nahoru dolů. Musíme zapracovat na obraně, máme tam spoustu děr, nehrajeme dobře pozičně a dostali jsme i branku v přesilovce, to se nám nesmí stávat. Pro diváky to musel být atraktivní hokej, padlo dvanáct gólů. Byla parádní atmosféra, takže tímto chci poděkovat fanouškům, že přišli v tak hojném počtu. Přes šest tisíc lidí, to je skvělé.

Vstřelil jste dvě branky, u tří jste asistoval. Spolupráce s Milanem Gulašem vám vážně šlape, že?
Samozřejmě, ale máme za sebou teprve dva zápasy a máme jich ještě mnoho před sebou. Ta sestava se může změnit. Hraje s námi Jirka Ondráček a Jindra Abdul. Uvidíme, je začátek sezóny a vše se může změnit.

Jak byste popsal své dvě vstřelené branky?
U té první branky jsem to prostě vyzkoušel. Viděl jsem, jak to tam kluci doráží, gólman tam ležel, tak jsem si řekl, že zkusím vystřelit ihned a nahoru a brankář na puk nedosáhl. Při druhém gólu byl závar před bránou a Slovy (Ondřej Slováček) mi přihrál puk. Taky tam výborně clonil Onder (Jiří Ondráček). Mají na nich velkou zásluhu spoluhráči.

Po vašem prvním gólu vás tam nešetrně zasáhl Tomáš Plekanec. Co se tam stalo?
Nechtěně jsem ho trefil pukem do rukavice. Hrál jsem dál, nevěděl jsem, kde je a Tomáš mě krosčekoval hokejkou mezi náloketníky. Trošku mi zabrněla ruka, hrál jsem dál, pak jsem ale musel jít z ledu.

V zápase jste měl mnoho střeleckých příležitostí. Nemrzí vás trochu, že jste dnes nedosáhl na hattrick?
Ani ne. Důležité je, že jsme vyhráli. Nějaké osobní statistiky musí jít stranou. Jsme tady proto, abychom udělali úspěch, a když to bude týmový úspěch, tak budou i dobré statistiky. Je to propojené.

V úterý jedete do Zlína. Co očekáváte od tohoto zápasu?
Zlín má dobrou defenzívu, brání dobře střední pásmo. Dlouho jsme s nimi nehráli, takže uvidíme. Musíme se na ně připravit, zhlédnout nějaká videa z jejich zápasů, abychom věděli, jak hrají.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....