Banes Motor České Budějovice
10.09.2021, Michal Špírek

Jágr, Plekanec a spol. míří do Budějovic. Přijďte fandit!

ČESKÉ BUDĚJOVICE — V neděli v 17:00 Motor poprvé v sezóně nastoupí v domácím prostředí. Soupeřem mu budou Rytíři Kladno. Ukořistí Motor první body sezóny 2021/2022? Pomoci mu k tomu jistě může pořádně zaplněná Budvar aréna! Vstupenky na zápas si můžete pořídit zde.

Z TÁBORA MOTORU

Českobudějovičtí vyfasovali na úvod jednoho z nejsilnějších možných soupeřů. Proti Třinci inkasoval Motor dvakrát v první třetině, domácí získali náskok, který už nepustili a nakonec vyhráli 4:0. Neujala se žádná ze čtrnácti budějovických střel, nejvyšší ice time měli v zápase z beků Roman Vráblík (19:51) a v útoku Milan Gulaš (22:11).

Teď se Motor poprvé představí v Budvar aréně. A soupeřem mu budou Rytíři Kladno. Tohoto soupeře už České Budějovice poznaly v přípravném období, 19. srpna motoráci vyhráli 3:2 po prodloužení.

Jaroslav Modrý před zápasem

"Je fajn hrát v budějovické aréně a před našimi fanoušky. A ještě pikantnější to bude v tom, že možná uvidíme legendu českého hokeje, skoro padesátiletého Jardu Jágra. Klobouk dolů před tím, co dokázal, a co pořád dokazuje. Je to strašně fajn a kdybych byl fanda, tak se i na něj přijdu podívat. Taková příležitost už se nemusí tolikrát opakovat a je pěkné vidět kluka v takovém věku, jak je schopný se s tím srovnat. Ale nechci mluvit jen o Jardovi, Kladno má silné mužstvo, vynikajícím hráčem je Tomáš Plekanec, přišlo tam šest zámořských borců včetně nového trenéra. Bude to pro nás zase jiný, zajímavý test. Hráli jsme proti Kladnu přípravné utkání, které mělo nějaké grády, teď to bude ještě ostřejší. Těším se na to, bude to celkově věřím moc fajn."


Z KABINY SOUPEŘE - RYTÍŘI KLADNO

Kladno se bleskově vrátilo z první ligy do extraligy a je zpět mezi hokejovou elitou. Před sezónou ale muselo rychle posílit, z prvoligového kádru zmizel brankář Košarišťan, obránce Mikliš, útočník Marosz nebo Rusové Sorokin se Zacharčukem. Jaromír Jágr, majitel Rytířů, lovil především v zámořských vodách. Přišli brankář Landon Bow, obránce se zkušenostmi z NHL Jake Dotchin, dále Danny Kristo, Daniel Ciampini, Kyle Wood, Cody Donaghey a jako poslední přišel Hakon Nilsen.

Kladenský dres oblékl také Matěj Beran z Litoměřic. Právě s tímto prvoligovým klubem si Kladenští plácli a budou spolu blíže spolupracovat. „Spolupráce má za účel zejména oboustranné využití hráčů na střídavé starty," informovali Rytíři na svém webu.

Extraligový nováček zažil výsledkově povedenou přípravu, vyhrál v šesti z devíti zápasů. V prvním kole změřilo Kladno síly s Vítkovicemi. A poprvé v extralize tak nastoupilo v azylu poskytnutém chomutovským stadionem. Kvůli rekonstrukci zimního stadionu v Kladně totiž domácí zápasy budou Rytíři hrát právě v Chomutově. Kladno prohrálo utkání prvního kola 1:2, trefil se Plekanec. Do utkání nezasáhl kvůli následkům zranění Jaromír Jágr, ten se postavil jen na lavičku jako asistent trenéra. V týdnu už ale trénoval, vstoupí do sezóny právě na budějovickém ledě?

Sestava Kladna z minulého kola:
Bow (Stahl) – Kehar, Dotchin (A), Donaghey, Baránek, Nilsen, Funk, Ticháček – Ciampini, Plekanec (C), Hlava – Kristo, Kubík, Machala – Račuk, Pitule, M. Beran – Hajný, Filip, V. Bílek.

S novými pravidly

Jaká nová pravidla s sebou přináší nový ročník? To se dozvíte v článku na našem webu zde.

Extraligu hraje patnáct týmů

Jak je připraven herní plán a systém začínající extraligové sezóny jsme přiblížili v tomto článku.

Podmínky účasti na utkáních Motoru

Kontrola před utkáním bude i nadále dvojí. Kromě prokázání se vstupenkou není možné vpustit fanoušky, kteří vykazují klinické příznaky onemocnění covid-19. Dále je nutné doložit písemně či elektronicky i splnění alespoň jedné z následujících podmínek:

  • kompletně ukončené očkování alespoň 14 dní před utkáním (na Kladno do 29. srpna)
  • oficiálně potvrzené prodělání onemocnění COVID-19, přičemž od prvního pozitivního testu neuplynulo více než 180 dní před utkáním (na Kladno od 16. března)
  • oficiální POC (antigenní) test ne starší než 72 hodin před utkáním (na Kladno od 9. září v 17:00) - možno absolvovat ZDARMA na sekretariátu klubu
  • oficiální PCR test ne starší než 7 dní před utkáním (na Kladno od 5. září)

    Ideální je prokázat se zeleně svítícím jménem v aplikaci Tečka, kde se sdružují informace z očkování i testů. Je to bezesporu rychlejší, než případná kontrola písemností. Také pokud chcete absolvovat test až na místě, přijďte s dostatečným předstihem!

    Děti do 6 let a 130 cm výšky mají vstup volný a nemusí dle nařízení splňovat ani žádné další podmínky, kromě absence příznaků nemoci. Všechny starší děti musí splňovat stejné podmínky, jako kdokoli jiný. V prostorách Budvar arény je (momentálně) nutné po celou dobu nosit ochranu horních cest dýchacích a dodržovat všechna aktuální zákonná nařízení vlády.

  • Sociální sítě

    Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....