Banes Motor České Budějovice
04.05.2021, Klub

Spojení Motor a ČEZ funguje už od roku 2013!

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Při posledním zápase základní části se stalo tradicí, že MADETA MOTOR České Budějovice přímo na ledě odměňuje své největší partnery. Letos tomu covidová omezení zabránila, a tak se vedení klubu rozjelo přímo za svými partnery! Tradiční cenu od studentů Střední uměleckoprůmyslové školy sv. Anežky České z Českého Krumlova obdržel i zástupce společnosti ČEZ a ředitel jaderné elektrárny Temelín Jan Kruml. S každým zástupcem jednotlivých partnerů jsme si připravili krátký rozhovor.
Kdy jste byl poprvé na Motoru na hokeji a jaké na to máte vzpomínky?
Před několika lety na první lize. Popravdě už si ani nevzpomínám, s kým jsme konkrétně hráli, ale vím, že jsme vyhráli. Tehdy mě uchvátila úžasná atmosféra. Bylo jasně vidět, že hokej do Českých Budějovic patří, že tady má nejen tradici, ale i znalé a zapálené fanoušky.

Mrzí vás, že jste nemohl sledovat hokej přímo v Budvar aréně?
Samozřejmě, každého fanouška to mrzí. Atmosféru v aréně u televize nikdy nevytvoříte. Nepříjemné to bylo pro všechny. Fanouškům chyběl zážitek, hráčům jejich podpora a klubům příjmy z návštěvnosti. Taková byla realita, ale je dobře, že se podařilo extraligu dohrát.

Jak těžký pro vás byl uplynulý covidový rok?
Uplynulý rok byl opravdu náročný. Ale to skoro pro každého z nás. Pandemie COVID-19 zasáhla celý svět, každého nějak ovlivnila a všichni se s tím musíme poprat. Pro mě osobně je důležité, aby se nám i nadále dařilo ochránit zaměstnance a bezpečný provoz elektrárny. I když se začíná rozvolňovat, tak vyhráno není. Rizika spojená s covidem tady budou stále a my musíme zůstat opatrní.

Na co se teď nejvíce těšíte?
Až se zase co nejvíce přiblížíme k normálnímu životu. Ten už ale stejný jako před covidem nebude. Covid už tady bohužel zůstane, určitá opatření budou asi pořád potřeba a my se s tím musíme naučit žít. Každopádně Vám bych chtěl do nové sezóny popřát pokud možno plné tribuny a skvělé výsledky. Věřím, že oboje je reálné.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....