Banes Motor České Budějovice
27.04.2021, Klub

Motor odměňuje partnery, podpora města je pro klub zásadní

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Při posledním zápase základní části se stalo tradicí, že MADETA MOTOR České Budějovice přímo na ledě odměňuje své největší partnery. Letos tomu covidová omezení zabránila, a tak se vedení klubu rozjelo přímo za svými partnery! Tradiční cenu od studentů Střední uměleckoprůmyslové školy sv. Anežky České z Českého Krumlova obdržel i primátor města České Budějovice Jiří Svoboda. S každým zástupcem jednotlivých partnerů jsme si připravili krátký rozhovor.
Pane primátore, kdy jste byl poprvé na Motoru na hokeji a jaké na to máte vzpomínky?
Poprvé jsem byl na Motoru až po listopadu 1989, tenkrát byla jiná atmosféra v celé společnosti. A také byly úplně jiné i párky (a lepší než dnes). Hokej jsem sledoval pochopitelně od mládí, chodil jsem na utkání v Berouně na Medvědy, nebo v Praze na Spartu nebo na mezinárodní utkání. Na začátku 90. let jsem dokonce působil nějakou dobu v Motoru jako zástupce jaderné elektrárny Temelín, v té době jsem chodil pravidelně i se synem (on teda hlavně na ty párky, já na hokej).

Jak těžký pro vás byl uplynulý covidový rok a mrzí vás, že jste nemohl sledovat hokej přímo v Budvar aréně?
Rok s covidem byl pro mne velmi těžký jak osobně, tak i pracovně. Těžký byl i pro město. Dopady do rozpočtu jsou extrémní a musíme řešit krizové finanční scénáře. Hokej bez diváků není zvlášť příjemný. Je možno sice zápasy sledovat prostřednictvím videopřenosu, ale atmosféra chybí. A také mi chyběly lepší výsledky Motoru v uplynulé sezóně.

Na co se nejvíce těšíte v příští sezoně?
Do další sezony předpokládám, že se opět diváci vrátí a s nimi se Motoru vrátí i sportovní štěstí a lepší výsledky. Také věřím, že se podaří postupně vylepšovat prostředí a podmínky v Budvar aréně. Také bych docela rád, aby se tam opět točil Budvar.

Děkujeme za rozhovor a za podporu města v sezoně 2020-21!
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice