Banes Motor České Budějovice
22.04.2021, Filip Kortus

Reprezentační céčko? Sen každého hokejisty, ví Pavel Novák

Extraligový ročník ukončil o něco dříve, než plánoval. Ale díky dvěma reprezentačním kempům se mohl vrátit zpátky na led a nakonec i zakončit sezonu s kapitánským céčkem na hrudi. Mladý útočník Pavel Novák v tomto týdnu zahájil suchou přípravu na nový ročník, ve kterém by se měl poprvé představit na ledě Minnesoty Wild, která ho draftovala do svého klubu.

Po zámořském šampionátu dvacítek jste se na začátku kalendářního roku přesunul na jih Čech a prožil první extraligové zápasy v dresu Motoru. Ceníte si těchto obrovských zkušeností?
Po skončení juniorského mistrovství světa jsem měl dvě možnosti. Tím, že se kanadská juniorka v té době ještě nerozjela, jsem se vrátil do Motoru a naskočil do extraligy. Začátek jsem měl povedený, docela se mi dařilo, ale nedokázal jsem sbírat body.

Jak to, že jste nezasáhl do posledních tří zápasů v základní části?
Extraligová sezona pro mě skončila na konci února. Po utkání v Pardubicích mi zavolal agent, že v březnu už nemohu za Motor nastoupit, protože se bude rozjíždět juniorka v Kanadě a tím pádem už v tomto měsíci nemohu zasáhnout do žádného utkání. Měl jsem se vracet, jenže jsem nedostal víza a nemohl jsem nikam odcestovat.

Řešil jste s vedením, co plánujete v příští sezoně?
Měl jsem pohovor jak s trenéry, tak s vedením. Pan Prospal mě podpořil v tom, abych pokračoval v zámoří. S vedením jsme se bavili, zda budu v Motoru pokračovat, nebo se budu vracet do Kanady. Přikláněl jsem se spíše k tomu, že se budu vracet do zámoří a nakonec mi při rozhodování pomohla Minnesota, která by si přála, abych tam nastupoval.

Letní přípravu absolvujete pod Tomášem Cibulkou?
Už více než dva roky spolupracujeme, jsou to pod ním výborné tréninky. Máme skvělý vztah i mimo led. Nemohu si to vynachválit.

Už máte představu, jak se budete připravovat po suché přípravě?
Letní přípravu jsem začal v pondělí a plánuji ji mít na deset až dvanáct týdnů. Poté bych se měl přesunout na led, ještě nevím, jak přesně to bude probíhat. Na konci srpna bych měl odletět trénovat do Minnesoty, tak doufám, že mi to situace umožní a vyjde to. Následně bych se měl přesunout do Kelowny.

Sezonu jste si prodloužil dvěma kempy s reprezentační dvacítkou. Uvítal jste to?
Určitě. Na jednom jsme hráli s osmnáctkou a byly to s ní opravdu těžké zápasy. Zrovna se připravovala na mistrovství světa a trénovala spolu prakticky dva měsíce. Bylo znát, že jsou na sebe zvyklí a pro nás to nebylo nic jednoduchého. Na dalším kempu jsme hráli dvakrát se stejně starým výběrem Slovenska, kdy jsme jednou vyhráli a jednou prohráli. Nebyly to nijak povedené zápasy, protože jsme nepodali dobré výkony.

Na dresu jste nastupoval s kapitánským céčkem. Přál byste si, abyste ho nosil i při nadcházejícím mistrovství světa?
Je to pochopitelně velká čest a myslím si, že každý hokejista si přeje, aby se toho někdy dočkal. Mně se to povedlo, za což jsem moc rád a děkuji za to trenérům. Ale nesoustředím se na to, co mám na dresu. Snažím se odevzdat pro tým maximum bez ohledu na to, zda jsem kapitán nebo ne.

Dopřál jste si vůbec nějakou pauzu nebo jedete v kuse?
Přestávku jsem měl po konci sezony Motoru. Přestože jsem poslední tři zápasy nehrál, tak jsem s týmem stále trénoval. Potom jsem zhruba dva týdny odpočíval a netrénoval. Ale věděl jsem, že jakmile zavolal trenér Mlejnek, tak se musím na reprezentační kempy dobře připravit a být na ně nachystaný. Přestávka nebyla dlouhá, ale byla potřeba.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice