Banes Motor České Budějovice
21.04.2021, Klub

Otevřený dopis rodičům hráčů

VÁŽENÍ RODIČE,
obracíme se na vás s vysvětlením, jak spolek HC Motor České Budějovice použil oddílové příspěvky za sezonu 2020-21. Pokusíme se vám v krátkosti shrnout celý systém využití prostředků na chod mládeže a zejména to, co se nám v sezoně ovlivněné pandemií podařilo udělat pro vaše děti.
Přestože byla sezona 2020-21 velmi negativně ovlivněna covidovou pandemií, podařilo se nám i tak zajistit tréninkový program na ledě i na suchu od poloviny května, přes červen, polovinu července, srpen, září, počátek října a tři týdny v prosinci. Probíhal tedy více než 4 měsíce. V dalších částech sezony ve ztížených podmínkách pandemické situace probíhaly s hráči v omezené míře tréninky na suchu, on-line tréninky až několikrát týdně a mladým nadějím se věnovali i další specialisté z klubu při seminářích a sebevzdělávání. Jak už je u mládežnického klubu obvyklé, dostali všichni hráči nový klubový textil a ve vyšších kategoriích i další sportovní vybavení.

Nikdo nemohl vědět, zda a kdy bude tréninkový proces uvolněn. Nebylo tedy z pohledu klubu možné například rušit trenérské smlouvy, ušetřilo se pouze na cestovních nákladech a některých pronájmech ledových ploch. Plánujeme a máme s vedením Budvar Arény předjednáno a přislíbeno, že bychom od od poloviny letošního května a v průběhu června mohli opět zahájit tréninky na ledě a tím kompenzovat to, co nebylo možné natrénovat v sezoně předchozí. Samozřejmě vše je závislé na rychlosti rozvolňování vládních omezení.

Problémem naplnění letošního rozpočtu je skutečnost, že náš spolek bude nucen vracet část některých dotací municipalit. Hokej je, o tom vám nemusím nic psát, velmi nákladný sport. I přes vaše nemalé zapojení, když se sečtou veškeré náklady na hráče mládežnických kategorií, investuje klub v běžné sezoně v průměru na jednoho hráče v kategorii Akademie ČH až 180 000 Kč, až 55 000 Kč v žákovských kategoriích a 35 000 Kč v kategorii přípravky a základen. Vaše oddílové příspěvky, byť je rozhodně nepovažujeme za nízké, tedy jak vidno zdaleka nepokryjí náklady na tréninkový program, a to ani v roce, který byl omezený.

Věříme, že složitou situaci spolku, jak jsem vám ji nastínil, pochopíte. Děkujeme všem našim podporovatelům za pomoc v této nelehké době.

Roman Turek,
prezident správní rady HC Motor České Budějovice, z. s.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....