Banes Motor České Budějovice
05.09.2020, Petra Bicková

Tatínkové z Motoru. Jaká je bilance přírůstků v motoráckých rodinách?

Kromě nepříjemných událostí spojených s koronavirem prožívali hráči v minulých měsících i šťastné okamžiky - přírůstky do rodiny! V březnu přivítal dalšího potomka na svět Marek Čiliak. V dubnu se radoval Vít Christov, o měsíc později se těšil z narození syna ve Švédsku Niklas Pavel a na začátku léta se veselil Matouš Venkrbec z Eduarda. Čtyři měsíce a čtyři kluci, taková je bilance letošních motoráčků.

Mladý tatínek Vít Christov patří v týmu k mladším hráčům, i přesto už založil rodinu: „Já se nedívám na to, jestli jsem mladý a měl jsem třeba pár let počkat. Oba s manželkou jsme se shodli, že chceme miminko a jsme na to připraveni. Jsem strašně šťastný, že malého máme a jsou oba zdraví.“

Prvního potomka přivítal na světe i Niklas Pavel. „Lukas se narodil ve Švédsku, teď jsou ale oba se mnou v Budějovicích a já jsem moc rád, že je mám u sebe. Jsem za něj moc vděčný. Snažím se užít si každý den s naším synem a být mu co nejlepším tátou. Je to úžasný pocit, každý den se učíte něčemu novému,“ prozradil své pocity švédský obránce.

Matouš Venkrbec a Marek Čiliak už jsou v tomto ohledu ostřílení matadoři, jelikož se stali již trojnásobnými otci. S přibývajícími potomky už může nastat problém s výběrem jmen. „U třetího dítěte nám výběr trval trošku déle. Nakonec jsme vybrali Eduarda, vybrali jsme to bez nějakého hlubšího významu, prostě se nám líbilo. Někdy koukáme na světce, to nás zajímá, ale u Edy to tak nebylo,“ prozradil Matouš Venkrbec. U slovenského gólmana zvolili při výběru jmen kompromis. „První jméno dává manželka a druhé já. Všechny naše děti mají dvě jména, poslední syn se jmenuje Maxim Mark,“ vysvětlil Čiliak.

Narodila se nová generace motoráků? „Určitě bych ho chtěl vést ke sportu, ať už to bude cokoliv. Čím víc si toho zkusí, tím lépe. Uvidíme, čeho se chytne, ale samozřejmě bych byl rád, kdyby si vybral právě hokej,“ usmívá se tatínek půlročního Tobiáše Vít Christov.

Matouš Venkrbec prozradil, že jeho děti tíhnou k pohybu samy a není třeba je k tomu ani tolik vést, spíš jen tak doprovázet. „Nechci kluky nutit konkrétně do hokeje, ale zase vidím, jak moc je baví se na mě dívat, jak přirozeně po té hokejce sáhnou a mydlí to tady s velkým zápalem, tak to člověk podpořit musí, když tam vidí tu vášeň. Dcera zase ráda tancuje. Podpořím je ve všem, co je bude bavit.“ Útočník Motoru má s manželkou vztah i k hudbě, jelikož pocházejí z hudební rodiny. „Určitě je budeme podporovat i v hudební oblasti,“ doplnil Matouš Venkrbec. Marek Čiliak vychovává nové tenisové naděje, starší syn ale také hraje hokej.

Naši redakci také zajímalo, zda narození potomka a péče o něj může ovlivnit přípravu profesionálního sportovce. „Vůbec, Maxim je zlaté dítě a je strašně hodný,“ reagoval Marek Čiliak. Stejně to mají i jeho spoluhráči. Pro všechny čtyři je rodina dar a svou roli otce si užívají.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....