Banes Motor České Budějovice
11.01.2020, Marek Baloun

Zbytečně jsme si zápas zkomplikovali, zhodnotil těsnou výhru dvoubodový Novák

Od 21. minuty prohrávali už o tři branky. Soupeřovi kvůli chybám a faulům věnovali kompletně celou první třetinu a vypadalo to na jasný proces. Nakonec ale domácí hráči zabrali a výsledkem byly dva obraty a nakonec i výhra 5:4. Dvoubodovému Martinu Novákovi se podařilo zužitkovat práci Václava Karabáčka a hlavně umění Davida Gilberta s hokejkou a na úspěchu se podílel gólem na 3:2 a asistencí Václavu Karabáčkovi při obratu na 4:3.

Martine, dnes to byl náročný zápas, jaké jsou pocity?

Jsme rádi, že jsme zápas zvládli, ale zbytečně jsme si to zkomplikovali. Dali jsme soupeřovi vedení po hloupých faulech hokejkami, ve druhé třetině jsme hned ve druhém střídání dostali po našich chybách laciný gól, takže pak to bylo o to těžší. Určitě si toho vítězství vážíme.

Po srovnaní na 3:3 to byla doslova přetahovaná o gól. Proč se nám nepovedlo odskočit na klidnější rozdíl?

Ani nevím. Snažili jsme se jít do branky, ale vždy nám tam něco chybělo. Naštěstí jsme se dostali ve třetí třetině do vedení 4:3, škoda, že nám to vedení nevydrželo déle, že bychom mohli odskočit na dva góly a dohrát to ve větším klidu. Soupeř vzápětí vyrovnal, takže to zase byla dřina. Naštěstí to tam Víťa (Vít Christov - pozn. aut.) dotlačil a pak jsme to už pohlídali.

Vy jste dnes zaznamenal dva body, jste se sebou spokojen?

Tak já nevím, jestli spokojen... Je jedno, kdo ty body dá. Já jsem hlavně rád, že jsme to otočili, že jsme měli dobrý výjezd na Moravu a byla by škoda, kdybychom to doma nepotvrdili. Takže hlavně, že jsme to tady umlátili a vyhráli jsme.

Martin Novák proti Litoměřicím:

Body: 1+1
+/-: 2
Střely na branku: 4

U toho vašeho gólu Vám hodně pomohl David Gilbert, jak byste gól popsal?

Tam to už dobře na modré zahrál Venca Karabáček. Vyhrál souboj na mantinelu, prohodil puk na Davida a jeli jsme tam trošku v přečíslení s tím, že jejich obránce dobrusloval. David se tlačil do brány, myslím, že i vystřelil, odrazilo se to od gólmana a já se snažil to co nejrychleji zamést do brány a naštěstí to vyšlo.

Čekal jste, že to takhle zahraje, nebo že pojede za branku?

Viděl jsem, že se dostává přes beka, takže jsem věděl, že jde do brány. Já jsem tam spíš čekal na nějakou dorážku nebo jestli mi to prostrčí. Naštěstí to vyšlo.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....