Banes Motor České Budějovice
16.09.2022, Michal Špírek, Michal Luxa

Junioři na úvod nedotáhli do konce dobře rozehraný duel s Chomutovem

První zápas a rovnou utkání s jedním ze soupeřů, se kterým se České Budějovice chtějí prát o postup do extraligy juniorů. Motor začal dobře, po první třetině vedl 2:0, převahu i měl i ve druhé třetině, jenomže branku nepřidal. Piráti zabrali v posledním dějství a obrátili skóre na konečných 2:4.

Utkání začalo poněkud nervózně a hlavní sudí musel hned třikrát trestat nedovolený zákrok. Až ve dvanácté minutě se skóre zápasu poprvé pohnulo! Na přihrávku Michala Kříže si počkal Adam Sochor, jehož pokus skončil v chomutovské kleci – 1:0. O pět minut později na svého spoluhráče navázal Adam Turek, a tak České Budějovice vedly už 2:0.

V pětadvacáté minutě musel předčasně pod sprchy Adam Žižka, jenž trefil soupeře do oblasti hlavy a krku, čímž nabídl Jihočechům pětiminutovou přesilovku.

Do třetí třetiny nastoupil lépe Chomutov, který po necelých třech minutách snížil. Kapitán Jan Vostiňák přihrál na Jana Rindoše, jehož zakončení skončilo v českobudějovické síti – 2:1. O čtyři minuty později se ujalo zakončení Dominika Mišovice, jemuž se povedlo vyrovnat na 2:2. V čase 47:12 došlo k faulu Matěje Gajdolína a pro podražení nařídil hlavní rozhodčí trestné střílení. Avšak Piráti nabídnutou možnost k otočení stavu nevyslyšeli. Ovšem přece jen misky vah převážili na svou stranu. Ve dvaapadesáté minutě hrály České Budějovice zkrácenou přesilovku, při níž inkasovaly. Chomutov poslal poprvé do vedení Šimon Klobouček – 2:3. V závěru zápasu si vzal trenér Jihočechů oddechový čas, ovšem místo vyrovnání přišla další trefa Severočechů. Tři body jim třiatřicet vteřin před závěrečnou sirénou pojistil střelou do prázdné brány Martin Starý – 2:4.

Autor reportu: Michal Luxa

Ohlasy po zápasu
Karel Herr (trenér Motoru): "V prvním soutěžním utkání jsme v první a druhé třetině dominovali, měli jsme spoustu šancí. Poté z toho začaly pramenit chyby, soupeře jsme začali dostávat do hry. Ve třetí třetině jsme dostali hloupý gól, který soupeře nabudil a Chomutov nakonec dokázal utkání otočit na svou stranu."
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice