Banes Motor České Budějovice
10.09.2022, Adam Pavlíček

GRA - CEB 2:5 - Motor si poradil se Štýrským Hradcem a na turnaji končí třetí

Českobudějovičtí napravili zaváhání z předchozího dne, kdy padli s Nitrou. Sobotní utkání už jim vyšlo o něco lépe. Na turnaji Energie Steiermark Trophy ve Štýrském Hradci porazili domácí tým a končí tak na třetím místě. Poprvé od zranění v minulé sezoně se do utkání postavil Václav Karabáček a rovnou z toho byla branka ve třetí minutě.

Motor nastoupil s pozměněnou sestavou oproti pátečnímu zápasu s Nitrou. Tentokrát se do sestavy nevešel Samuel Drančák. Do zápasu poprvé od zranění z minulé sezony nastoupil Václav Karabáček.

A právě on se vrátil po zranění ve velkém stylu, když už ve třetí minutě poslal Motor do vedení. V první třetině se Českobudějovickým dařilo i nadále a byli aktivní. Druhou branku pak vsítil Jakub Strnad. Důležitý gól pro domácí Štýrský Hradec vstřelil zhruba dvacet sekund před koncem Pesendorfer. I tak to byli Jihočeši, kteří si nesli do kabiny jednobrankové vedení.

V prostředním dějství si pak pojistili vedení a mohli hrát s větším klidem na hokejkách. V přesilové hře zvýšil znovu na dvoubrankový rozdíl Martins Dzierkals. Na něj poté navázal také Martin Hanzl. Domácí Graz99ers ve druhé třetině neskórovali.

Závěrečnou dvaceti minutovku odstartoval dobře znovu Motor, když se po přihrávce Lukáše Pecha přesně trefil Milan Gulaš. Štýrský Hradec pak pět minut před koncem překonal Hrachovinu podruhé, tentokrát se trefil Tobias Fladeby - 2:5, který uzavřel gólový výčet. Motor tak skončil na turnaji v alpském Štýrském Hradci na třetím místě.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....