Banes Motor České Budějovice
30.09.2022, Petra Bicková

CEB - OLO 1:2p - Motor ztratil zápas v prodloužení

České Budějovice přivítaly na svém ledě Olomouc. Zápas přinesl mnoho vyloučení, ale o to méně branek. Na první gól čekali diváci až do 38. minuty, kdy skóre otevřel Milan Gulaš. Olomouc ale ve třetí třetině vyrovnala a zápas šel do prodloužení, ve kterém se radovali hosté. Výhru hostům vystřelil Jiří Ondrušek.

Nástup do utkání byl z obou stran opatrný, šancí zaznamenaly oba týmy poskromnu. Do velké šance se ve třetí minutě dostal olomoucký Kunc, kterému na poslední chvíli zabránil v zakončení Roman Vráblík. Další vzrušení přinesly až přesilové hry, ale ani z nich v první dvacetiminutovce gól nepadl.

Ve druhé části se opět hodně vylučovalo. Velké vzrušení přišlo ve 37. minutě, kdy se trefil v přesilové hře Vojtěch Tomeček. Jeho gól ale nebyl po přezkoumání videorozhodčím uznán z důvodu kopnutí. Diváci v Budvar aréně tak dál čekali na první branku zápasu. Čekání prolomil ještě ve stejné přesilové hře kapitán Milan Gulaš, kterému přihrál na hůl Lukáš Pech. Diváci v hale tak mohli konečně zajásat. Stav se již do konce třetiny nezměnil a do Motor šel do kabin s jednobrankovým vedením.

V poslední třetině se povedlo soupeři vyrovnat. Autorem branky byl David Škůrek, který prostřelil dosud stoprocentního Hrachovinu. Motoru se nepovedlo vrátit do vedení a základní hrací část tedy o vítězi nerozhodla.

Prodloužení se hrálo ve formátu tři na tři. Pak byl ale vyloučen Valský a v závěru prodloužení se trefil Jiří Ondrušek, který vypálil od modré a dostal puk za záda domácího gólmana. Motor ze zápasu s Olomoucí tak bere pouze bod.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....