Banes Motor České Budějovice
01.02.2022, Denisa Józsová

CEB - ZLN 3:2sn - Budějovice musely v zápase dvakrát dotahovat, přesto po nájezdech vyhrály

Českobudějovičtí hokejisté se vezou na slušné vlně, když z posledních deseti zápasů prohráli tři. Lepší start do utkání měl ovšem soupeř, který se v první periodě dostal do vedení. Motor musel v základní části nakonec dvakrát dotahovat. To se mu povedlo, a tak utkání postupně dostalo až do samostatných nájezdů. V těch se nakonec domácí prosadili dvakrát, zatímco hosté jen jednou. Za Budějovice se trefili Josef Koláček a Jakub Valský, jenž se postaral o vítěznou trefu.

První třetina začala hodně zostra a první velkou šanci měl Jiří Ondráček, který jel sám na gólmana. Toho zkusil překvapit střelou k tyči, avšak branku úplně minul. Následně si Zlín zahrál přesilovou hru, ale Jan Strmeň nemusel tasit těžší zákrok. Přesto to byli hosté, kteří se jako první prosadili. Berani získali puk v útočném pásmu a Pavel Kubiš jej poslal na úplně volného Patrikse Zabusovse, jenž naznačil kličku na zadní tyč, ale následně poslal touš j té bližší – 0:1. Následně si zahráli početní výhodu také domácí, kteří při ní srovnali stav duelu. Milan Gulaš dostal přihrávku na levý kruh. Počkal na moment, kdy Kašík přes Voženílka nic neuvidí, a poslal ránu nechytatelně do branky – 1:1. Gólman hostí se po puku ani nepodíval. Poslední velkou šanci první periody měl Valentin Claireaux, který si na českobudějovického brankáře nepřišel, a tak se šlo do kabin za vyrovnaného stavu.

Druhá třetina začala pozvolna, přesto jsme se na konci čtvrté minuty dočkali první velké šance. Antonín Honejsek se zjevil úplně sám před gólmanem, když chtěl zasunout puk po kličce k tyči. Jan Strmeň se však skvěle natáhl a zamezil gólové šanci. O něco nebezpečnějším týmem byl Zlín, který svou převahu využil ke vstřelení vedoucího gólu. Jakub Ferenc dostal ideální přihrávku mezi kruhy a prudkou ranou rozvlnil síťku v domácí brance. Jan Strmeň si sice na kotouč sáhl, ale od jeho betonu se stejně odrazil pod horní tyčku – 1:2. Motor měl následně tlak v útočném pásmu a zajímavé možnosti měli Milan Gulaš či Daniel Voženílek, po ráně českobudějovického kapitána se dokonce ozvala tyčka. Jihočeši puk za čáru nedostali, a tak po dvou částech vedl Zlín o jednu branku.

Začátek třetí periody se nesl ve znamení přesilové hry domácího celku. Velkou šanci měl Lukáš Pech, před kterým se otevřel prostor, avšak domácí třiadvacítka těsně minula tyčku. Následně se do individuální akce pustil Jakub Valský, avšak Kašík stačil strčit do jeho pokusu hokejku, načež puk přelétl horní tyčku. Domácí hokejisté byli následně lepší, načež se jim povedlo z nenápadné akce srovnat. David Štich vypálil od mantinelu a jeho střela skončila u zadní tyčky. Kašík toho přes bránícího Beránka moc neviděl – 2:2. Během několika sekund si mohli hosté vzít vedení zpět, avšak rychlé betony Jana Strmeně byly proti. Další branka v základní hrací době nepadla, a tak se došlo až do prodloužení.

Zlín sice vyhrál vhazování v prodloužení a dobré dvě minuty držel kotouč ve své moci, jenže rozhodnout mohli Jihočeši. Po chybě táhl akci dva na jednoho Stuart Percy, který se po střele dostal i k odraženému puku, ovšem Kašík tentokrát podržel svůj tým. České Budějovice ke konci prodloužení hrály normální i dvojnásobnou přesilovou hru. V té se k žádné gólové šanci nedostaly, takže se šlo až do nájezdů. V těch se nakonec trefili dva Jihočeši proti jednomu zlínskému hráči. O vítězný zásah se postaral Jakub Valský, který nachytal Kašíka střelou mezi betony – 3:2.

Ohlasy po zápasu

Jaroslav Modrý (České Budějovice): Byl to těžký soupeř. Je vidět, že mají nůž na krku. Udělali jsme dnes pár chyb a vždy jsme dotahovali. Měli jsme trochu štěstí. Na nájezdy máme kreativní hokejisty. Chtěl bych pochválit gólmana. I když jsme udělali pár chyb, podržel nás.

Luboš Janáček (Zlín): Hodnotí se mi to špatně. Byli jsme blízko třem bodů, které v naší situaci nutně potřebujeme. Bohužel nám tam spadl gól nahozený od modré čáry. Nevím, co k tomu říct. Ubránili jsme hodně oslabení. Motor má kvalitní hráče. Byla to nyní turbulentní doba, máme v týmu hodně změn. Pomalu si to ale začíná sedat a dneska se nemusíme za výkon stydět. Bohužel máme ale jen bod.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....