Banes Motor České Budějovice
21.09.2019, Filip Kortus

CEB - SLA 4:2 - Výhru nad Slavií režírovali obránci

Další tři domácí body si připsali hokejisté Motoru v pátém kole Chance ligy. V Budvar aréně vedli po polovině zápasu nad Slavií už 3:0, ale hostům se do konce druhé třetiny podařilo snížit na rozdíl jedné branky. Ve třetí třetině se trefil René Vydarený, čímž definitivně zlomil odpor Pražanům.

Pouze na tribuně zůstali Prokeš, Doležal a Pavlin, s juniorkou odcestovali na dvojzápas ve Vítkovicích a Třinci Václav Svach s Martinem Beránkem. Od úvodu měli domácí hokejisté navrch, ale často naráželi na připraveného Michajlova. Slávistický brankář se vyznamenal především proti šikovné teči Lukáše Endála, při dorážce Jiřího Šimánka na konci druhé třetiny měl velké štěstí, že zkušený útočník nedokázal pohotově trefit kotouč. Jediná přesná trefa v úvodních dvaceti minutách přišla v samém závěru první třetiny, kdy Karel Plášil nenápadně nahodil kotouč od modré a ten zapadl až do sítě – 1:0.

Druhá třetina už byla daleko pestřejší na gólové situace. Vše odstartoval domácí kapitán Pavel Pýcha, když natáhl švihem a přesnou střelou o tyč využil přesilovku – 2:0. Ve 28. minutě se dostal do samostatného brejku Jan Veselý. Zkusil rychlou střelu mezi betony, puk se k němu odrazil, ale neuspěl ani s dorážkou. Nemusel však litovat dlouho. Po pár vteřinách ho krásně našel Martin Novák a Jan Veselý se trefil i v pátém kole po sobě – 3:0. Sešívaní nesložili zbraně. Dostali příležitost dvojnásobné přesilové hry a Jan Novák parádní ranou snížil – 3:1. Necelé tři minuty před koncem druhé třetiny už to bylo jenom o gól. Lytvynov nedokázal zpracovat přihrávku, puku se ujal Vampola a vybídl Tomáše Šmerhu ke skórování – 3:2.

I třetí třetinu měli Budějovičtí navrch, ovšem nedařilo se jim trefit uklidňující čtvrtou branku. Velice blízko k ní měl Lukáš Endál, jenže jeho pověstná střela švihem skončila na tyči. Trefil se až zkušený slovenský obránce René Vydarený, když se dostal před Michajlova a pokořil ho přesným zakončením bekhendem – 4:2. V závěru už Pražané neměli síly na to, aby alespoň snížili. Motor tak i napotřetí v sezoně doma nezaváhal a připsal si do tabulky tři body.

Ohlasy po zápasu
Jan Srdínko, HC Slavia Praha: Měli jsme dobrý vstup do utkání. První třetina byla podle nás vyrovnaná, možná jsme soupeře přestříleli. Paradoxně jsme na konci inkasovali, což by se stávat nemělo. Ve druhé třetině nás zmrazilo vyloučení a chyby, které soupeř potrestal a byl zázrak, že to skončilo jen 3:2. Ve třetí třetině jsme se snažili zápas zdramatizovat a držet se na puku, což se nám nepodařilo.

Václav Prospal, ČEZ Motor České Budějovice: Ta první třetina byla vyrovnaná. Ano, soupeř nás přestřílel, ale my jsme dali velmi důležitý gól, takže jsme měli dobrý konec. Ve druhé třetině nám pomohla nedisciplinovanost hostů a my jsme dali důležité góly. Možná kdybychom ji dali víc, tak bychom měli více klidu, ale soupeř má ve středu hráče, kteří pořád ještě můžou té lize hodně dát a my jsme je naší nedisciplínou vrátili zpět do hry. Jsme moc rádi za vítězství, Slavia je dobrý soupeř a my jsme rádi za body.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....