Banes Motor České Budějovice
28.11.2006, Roman Šperňák, Filip Junek

CEB - PLZ 1:4 - Jihočeši nečekaně prohráli s Plzní

Č e s k é   B u d ě j o v i c e - Nečekanou porážku si připsali hokejisté HC MOUNTFIELD. V domácím prostředí nestačili na Plzeň. Hosté v Budvar aréně překvapili dobrou defenzivou, kterou Jihočeši nemohli celý zápas překonat. Jedinou branku domácích vstřelil v přesilové hře Michal Hudec. Na bodový zisk ale nestačila.
Českobudějovičtí a možná i plzenští fanoušci berou střetnutí svých hokejových oblíbenců jako derby. Již třetí letošní slibovalo ukončení jedné z nepříjemných čtyřzápasových sérií. Lasselsberger prohrál všechny poslední zápasy, MOUNTFIELD nedokázal ve čtyřech zápasech po sobě zvítězit v základní hrací době.

Úvodní dějství bylo charakteristické častým vylučováním. V přesilových hrách si žádný z týmů velkou šanci nevytvořil, oslabené mužstvo vždy pozorně bránilo. Zhruba po deseti minutách se domácí rozehráli a začali Málka v hostující brance zaměstnávat. V době vrcholícího tlaku se bohužel pro HC MOUNTFIELD branka neurodila ani ze spolupráce Hudece s Brabencem. Roman Málek se bleskurychle přemístil a kotouč, z Brabencovy hole směřující do sítě, vykopl. Skóre se změnilo o několik okamžiků později. Po hrubce domácí obranné dvojice Vágner – Kutlák si osamocen před Cháberou s domácím brankářem bez problémů poradil Peter Fabuš - 0:1. Vyrovnání měl na holi po Vakově akci Kotrla, jenže Málek opakovaně prokazoval své kvality. V závěru se zranil Mario Cartelli. "Momentálně nemůžu jeho zranění okomentovat, ale s vazy bývají nepříjemnosti," přiznává trenér Kučera, že obránce může v následujících zápasech chybět.

Rychlost utkání se rapidně zvedla ve druhé dvacetiminutovce. Nabuzení vlétli na led Budvar Arény nejen domácí s odhodláním vyrovnat, ale i Lasselsberger. Hosté se málem ujali vedení o dvě branky – to nadvakrát neúspěšně dorážel před Cháberou Ludvík. Dějiny utkání poznamenala přesilovka při Benákově vyloučení. Nejprve se po nepovedené střele Gřegořka ocitl sám před plzeňským gólmanem Šimánek, ale za okamžik bylo vyrovnáno. Toman na modré přihrál volnému Hüblovi, ten namísto střely volil nahrávku na ještě lépe postaveného Michala Hudece a ten svou trefou do prázdné brány bez problému vyrovnal – 1:1. Budějovičtí zavětřili tříbodovou výhru a hnali se do útoku. Štěstí stálo při Málkovi po střele Gřegořka – ke spokojenosti domácího obránce chybělo pár centimetrů. Jenže Plzeň jakoby věděla, kdy soupeře ze špičky tabulky poslat zas do kolen. Po nenápadné akci Kracíka před brankou neuhlídal Mucha exlibereckého Petra Vampolu a ten vrátil Západočechům vedení – 1:2. Hosté mohli dokonce svůj náskok zvýšit. Dvojnásobnou přesilovou hru odehráli mizerně a ani dobře Adamským tečovaná střela se neujala.

Akcie MOUNTFIELDU ještě více klesly hned v úvodu závěrečného dějství. Adamský vystřelil a Michal Důras byl v brankovišti důrazný – 1:3. Solidní výkon předvedla českobudějovická trojice mládí. „Osmičková lajna“ – Hřebejk (číslo dresu 8), Gulaš (88) a Mertl (86) se dravě hnala za každým pukem, žádný pro ně nebyl ztracený. I když zejména Milan Gulaš dělal často plzeňským zadákům problémy, ani on ve svých šancích neuspěl. Hosté celých dvacet minut čistého času nehráli v oslabení, i to je jeden z důvodů, proč dnes vyhráli. Definitivní podobu výsledku dal z trestné lavice se vrátivší Radek Matějovský. Cháberu si vychutnal podobně jako Fabuš u úvodní branky – kličkou a střelou do poloprázdné branky – 1:4. Několik sekund před koncem jel ještě sám na bránu Důras, tentokrát už Chábera puk za svá záda nepustil.

Přehled branek
ČasStřelec1. asistent2. asistent
13:36 Fabuš
28:53 Hudec Hübl
41:42 Důras Adamský
56:05 Metějovský Adamský
Střely na branku
Lasselsberger
Plzeň
Gřegořek4
Posmyk3
Kutlák2
Hudec2
Toman2
Hübl1
Brabenec1
Hřebejk1
Šimánek1
CELKEM17
Ludvík3
Čakajík3
Adamský3
Fabuš2
Cartelli2
Matějovský2
Pulpán2
Důras2
Kubalík1
Vampola1
Malinský1
Benák1
CELKEM23
Statistika vhazování
Lasselsberger
Plzeň
Kotrla1/1 - 100%
Šimánek3/5 - 60%
Veselý3/5 - 60%
Vak7/12 - 58%
Květoň4/7 - 57%
Hübl8/16 - 50%
Mertl2/6 - 33%
Brabenec1/4 - 25%
Hudec0/1 - 0%
CELKEM29/58 - 50%
Kubalík3/3 - 100%
Adamský3/4 - 75%
Ludvík3/5 - 60%
Kracík5/10 - 50%
Vampola2/4 - 50%
Fabuš1/2 - 50%
Matějovský3/7 - 43%
Šindel8/20 - 40%
Kepl1/3 - 33%
CELKEM29/58 - 50%
Nejlepší hráči
Lasselsberger
Plzeň
MILAN GULAŠ
Michal Hudec
Štěpán Hřebejk
ROMAN MÁLEK
Martin Adamský
Peter Fabuš
Ohlasy po zápasu
Josef Jandač, trenér HC MOUNTFIELD: Dnes to z naší strany nebylo dobré utkání. Potýkali jsme se s únavou, neměli jsme šťávu, chyběl náboj. Nedařily se nám přesilové hry. Plzeň naše chyby trestala. Chybělo nám hodně hráčů a to utkání také poznamenalo, stejně jako v Třinci. Po třetím plzeňském gólu jsme se už na nic nezmohli.

Jiří Kučera, trenér HC Lasselsberger Plzeň: V předchozích zápasech jsme měli problém s koncovkou. Proti Budějovicím jsme dvakrát gólově odskočili, udrželi jsme vedení, a to rozhodlo. Je to o gólech, dnes jsme dali čtyři my.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Dnes v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice