Banes Motor České Budějovice
12.12.2008,

Reportáž ze zápasu: Liberec – České Budějovice 3:1

Motor České Budějovice
Po úvodním oťukávání si první šanci vytvořili hosté, pokus Pesjaka Krkoška vyrazil. Na druhé straně se podobně vedlo domácímu Říhovi, který vyzkoušel Bláhu z mezikruží. Vyložené šance přišly až v polovině první části. Nejprve po zmatcích v libereckém brankovišti střílel kousek vedle Rousek a o necelou minutu později už se diváci ve Svijanské Areně dočkali branky. Tygři využili špatného střídání hostů, Bartejs našel úplně volného Patrika Maďara, a ten střelou pod horní tyč nedal Bláhovi šanci.

Pak si hosté zahráli přesilovku, ta se jim ale příliš nevydařila a naopak v ní mohli Tygři svůj náskok navýšit. Miškovského únik ale skvěle jihočeský brankář vyrazil, podobně jako o chvíli později šanci Moronga. Liberečtí své šance nevyužili, a tak přišel trest, když se v devatenácté minutě po zmatcích v brankovišti důrazem prosadil Vladimír Zvoník a vyrovnal na 1:1.


Domácí nastoupili do druhé třetiny v brance s Jelínkem, který nahradil Krkošku. Novic v libereckém brankovišti ale příliš práce neměl, protože mnohem aktivnější byli Severočeši. Převahu dokázali Tygři zužitkovat v šestadvacáté minutě, ve které Rohalovo nahození uklidil do branky Daniel Miškovský – 2:1. Hosté byli neškodní a ve hře je držel jen nejlepší muž zápasu - brankář Ondřej Bláha, který si připsal výtečné zákroky proti akcím Urbana, Slivky a Moronga. Jihočechům se nedařilo navíc ani v přesilovkách, a po čtyřiceti minutách tak vedli domácí 2:1.


Úvod poslední části ale přeci jen patřil hostům. Jelínka prověřil jedovatou střelou Trummer a chvíli po něm i Rousek. Asi nejvýhodnější příležitost měli hráči Mountfieldu v osmačtyřicáté minutě, když hráli déle jak minutu v pěti proti třem. Jihočechům se dokonce podařilo dostat kotouč za brankovou čáru, hlavní sudí ale nemohl branku kvůli úmyslnému kopnutí uznat. Když už hráli Liberečtí ve čtyřech, ujeli Miškovský s Morongem, střelu druhého jmenovaného ale opět zneškodnil jihočeský strážce svatyně.

Definitivní rozhodnutí přinesla třiapadesátá minuta a přesilovka domácích. V ní se po střele Slivky dokázal prosadit Matěj Psota a zvýšil na 3:1. Hosté pak ještě zahrozili při akci Zvoníka, Jelínek už ale neinkasoval a ze zisku tří bodů se tak radovali domácí.

Ohlasy po zápasu
Václav Červený (HC České Budějovice): V utkání jsme sehráli, pokud to řeknu otevřeně, nedůstojnou roli s průměrným mužstvem Liberce. Zaslouženě jsme prohráli.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....