Banes Motor České Budějovice
28.11.2008,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Jihlava 3:1

Motor České Budějovice
V první třetině se nemuselo na první branku dlouho čekat. Přesilovou hru využil už po 48. sekundách v čase 4:52 Michal Švihálek, který dorazil střelu Bernata do prázdné branky - 1:0. Dále se až na vyjímky hrálo v režii hostů, kteří dokázali domácí sevřít v jejich pásmu. Jednu z největších šancí měl hostující kapitán Pěška, který ale nedokázal překonat Bláhu ani nadvakrát. Pěkná kombinace domácích byla k vidění ve 12. minutě, kdy Bernat objel branku hostů a přihrál puk Švihálekovi, Šťastný se ale stačil přesunout. Ve 14. minutě hosté dostali hned dva dvouminutové tresty pro hráčskou lavici. Hostům se zprvu moc hrát nechtělo, ale poté co hlasatel vyhlásil, že musí do 30. sekund zahájit hru, okamžitě poslali hráče na trestnou lavici. Přesilová hra se ale domácím nepovedla podle představ a to, i když hráli pouze proti třem hráčům soupeře. Do konce třetiny už pouze zahrozil hostující Pekárek, který netrefil odkrytou branku a na druhé straně domácí Babka, jehož pokus Šťastný vykryl.

Do druhé třetiny měli lepší nástup domácí hokejisté. Hned ve 23. minutě měl velkou šanci na změnu skóre domácí Pesjak, který svoji bekhendovou střelu poslat nad branku jihlavského brankáře. O minutu později se do šance před brankářem Bláhou dostal jihlavský Pekárek, ale jeho šanci domácí brankář kryl. Pak se hrál hokej bez výraznějších šancí na obou stranách. Moc nepomohly ani přesilové hry hostujícího mužstva. Za zmínku stojí až poslední minuta druhé třetiny. Nejdříve byl ve velké šanci domácí obránce Heřmánek, který se dostal z kruhů sám před brankáře Šťastného, ale jeho bekhendová střela mířila opět nad branku. Pak byl vyloučen hostující Mikeš a domácí předvedli, jak potrénovali přesilové hry. Jejich krásnou kombinaci po ose Předota, Přibyl a Jakub Babka skončila druhou brankou v síti jihlavského brankáře - 2:0. Celkově byla druhá třetina sice bojovná, ale nepřinesla moc šancí ani krásného hokeje.


Třetí třetinu pokračoval zápas v bojovném duchu. Hosté měli ve 43. minutě možnost 71. sekundové přesilové hry čtyři na tři, kterou však nevyužili. V čase 47:52 ale hosté skóre snížili, když střela Vojtěcha Zadražila od modré skončila až za zády nic netušícího Bláhy, který nemohl nic vidět - 2:1. Ve 49. minutě hráli hosté oslabení, při kterém se dostal do šance hostující Mikeš. Jel sám na Bláhu, ale neprostřelil ho. O minutu později se při přesilové hře dostal do šance domácí Babka, který se ale nestihl otočit tak rychle, aby stihl zasunout kotouč do brány. V čase 53:38 jel po pěkné přihrávce domácího Přibyla sám na bránu Jakub Babka, který svůj únik zakončil střelou pod horní tyčku - 3:1. Další šanci měl tři minuty před koncem domácí Přibyl, který byl ale už moc blízko u brankáře hostí a nedokázal ho překonat. V poslední minutě měl ještě šanci hostující Zídek, který ale pěknou střelou Bláhu nepřekonal. Utkání skončilo po bojovném výkonu obou mužstev - 3:1.

Ohlasy po zápasu
Karel Soudek, trenér HC České Budějovice: Jsem spokojen, že se nám podařilo vyhrát. Bylo to vybojované vítězství. Moc hokejové krásy utkání nepřineslo, ale pro nás jsou to důležité body.

František Zeman, trenér HC Dukla Jihlava: Rozhodla nedisciplinovanost našich hráčů a nedůraz v koncovce. Ve druhé třetině jsme soupeře dokázali zatlačit, ale nevytěžili jsme z toho ani jednu branku. Soupeř naopak z ojedinělé šance vstřelil druhou branku. A to si myslím, že dnes rozhodlo.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....