Banes Motor České Budějovice
05.12.2008,

Reportáž ze zápasu: České Budějovice – Mladá Boleslav 6:2

Motor České Budějovice
Utkání nezačalo zrovna svižně. Chvíli trvalo, než se hráči zahřáli na provozní teplotu a začali hrát. Domácí poprvé vystřelili na brankáře Boleslavi až ve třetí minutě při přesilové hře, ale byla to za celou přesilovou hru po hříchu pouze jediná střela, která mířila mezi tyče. Hosté se dokonce poprvé osmělili až konci čtvrté minuty lehkou střelou od modré čáry. Domácí měli lehce navrh, ale jejich útočné snahy k brance nevedly. Nejblíže k brance byl Roman Horák, který sklepával střelu ze vzduchu a ta záhadně skončila za brankou. Domácím se skórovat nepodařilo a tak jako první udeřila Mladá Boleslav. Využila hned svoji první přesilovou hru. Puk před brankářem Klestilem do sítě dostal na druhý pokus Jan Vernek - 0:1. Domácí branka evidentně překvapila a než vyšli z údivu stav byl již 2:0. To se v podobné situaci již v plném počtu hráčů trefil Marek Loskot. Hosté pak byli dále aktivnější než domácí a vícekrát ohrozili brankáře Klestila, který se v druhé polovině první třetiny rozhodně nenudil. Domácí se vzpamatovali až těsně před koncem třetiny, kdy se do dobré šance dostali Marek a Heřman, ale při vší snaze se jim puk za záda brankáře Hrubého nepodařilo protlačit. Po první třetině hosté zaslouženě vedli 2:0.

Druhou třetinu začali lépe hosté. Zatlačili domácí do jejich třetiny a chtěli utkání třetím gólem ruzhodnout. Domácí se s úspěchem bránili, ale v útoku se příliš neukazovali. Ve 25. minutě se po přihrávce Josefa Rezka dostal mezi kruhy ke střela Ondřej Ťoupal a s pomocí teče obránce překonal poprvé brankáře Hrubého - 1:2. Hosty gól nijak nepřibrzdil a stále útočili na domácí branku. Ve 28. minutě byl ve velké šanci hostující Krejčík faulován domácím Ťoupalem a hosté měli přesilovou hru. Ovšem ta se jim hrubě nevyvedla. Po přihrávce od obránce Janka Josef Rezek bombou prostřelil brankáře Hrubého a vyrovnal na - 2:2. To už hosty klidnými nenechalo a začali chybovat. Domácí měli okolo poloviny zápasu možnost na vedení v zápase, když měli 31 vteřin přesilovou hru pět na tři. Nepodařilo se. To už byla iniciativa v utkání zcela na straně domácích a hned se jim podařilo dát i vedoucí branku v zápase. Opět byl u toho Josef Rezek, který si položil brankáře Hrubého a pak mu poslal puk pod horní tyčku 3:2. Domácí ve druhé třetině využili své šance a zaslouženě vedli 3:2.


Domácí byli v poslední třetině opět aktivnějším mužstvem. Ve 45. minutě byli vyloučeni na 5 minut + do konce utkání hostující Janček a domácí Rezek, kteří se porvali v rohu hřiště bez rukavic. Rozhodčí hráče nechali boxovat a ze rvačky nakonec vyšel jako vítěz domácí borec. Josef Rezek si tak v zápase připsal tzv. Hattrick Gordieho Howea, kterého dosáhne hráč, který si v jednom utkání připíše branku, asistenci a rvačku. České Budějovice ale nezapomněli myslet na hru a hned v čase 45:20 vstřelili další branku. Jiří Ferebauer dostal puk od Heřmana a svůj samostatný únik zakončil nádherným blafákem do forhendu - 4:2. Hrálo se velmi svižně a domácí nepřestali bojovat a hráli s chutí. Není se co divit, že hosté obdrželi v čase 49:53 další pojistkovou branku. Když puk vyhozený obráncem Makovským dojel Roman Horák a vstřelil již pátou branku českobudějovických - 5:2. Hosté už věděli, že s výsledkem už nic výrazného neudělají, a tak se snažili hrát alespoň důrazně, z čehož pramenily fauly. Konečnou podobu výsledku dokončil ještě Marek Vaniš, který se po pěkné kombinaci s Markem, trefil k levé tyči - 6:2.

Ohlasy po zápasu
Jiří Šrámek, trenér HC České Budějovice: První třetina se nám nepovedla. Od druhé třetiny jsme byli lepší. Dnes jsme dobře využívali své brankové příležitosti. Škoda těch dvou vysokých trestů našich hráčů. Za získané body jsme rádi.

Luděk Bukač, trenér BK Mladá Boleslav: Na zápas jsme se těšili a dobře jsme ho začali. Za stavu 0:2 ve druhé třetině začali hráči chtít dávat góly a Budějovice zápas otočily. Ve třetí třetině, když jsme hru otevřeli jsme dostali ještě nějaké góly navrch. Budějovice zaslouženě vyhrály.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....