Banes Motor České Budějovice
23.02.2008,

Reportáž ze zápasu: Mladá Boleslav – České Budějovice 3:2

Motor České Budějovice

Úvod zápasu ovlivnilo rychlé vyloučení jednoho z budějovických hráčů. Tento fakt ale hlavně na začátku přesilovky domácí trošku podcenili, do útoku se totiž ve vlastním oslabení dostal a zakončoval Ježek. Nicméně dvě minuty utekly jako nic a Boleslavští se během nich nedostali do žádné vážnější šance. Podobně tomu bylo i v opačné situaci, oslabení hájící Středočeši svého soupeře nepustili dál než ke kruhům, odkud případné střely nemohly Fikrta nijak zvlášť ohrozit. To se už ale nedá říct o další přesilovce, do které se Budějovice pustily. Prakticky okamžitě po buly vhozeném v útočném pásmu pálil Josef Klement. Fikrta prostřelil až od modré čáry - 0:1. Domácí se snažili hrozit hlavně v další přesilovce, hodně blízko vyrovnání byl Tondr, v jehož případě šlo již jen o doklepnutí kotouče.
Bylo skoro vzácností, když se na ledě nacházel plný počet hráčů na obou stranách, a proto o přelévání sil a optickém dojmu ze hry nejvíce rozhodovaly početný výhody. V jedné z nich se v zajímavé šanci ocitl domácí obránce Soukup, když zkoušel propálit chumel hráčů před bránou a poté ještě dorážet. Ani jedno sice nebylo úspěšné, ještě v téže početní výhodě se ale dokázal prosadit Lukáš Tondr a bylo vyrovnáno - 1:1. Jihočechy obdržený gól přibrzdil mnohem více, než předtím domácí mužstvo, najednou se jim přestaly dařit i obyčejné rozehrávky a Boleslavští se tak dostávali do podstatně více šancí. Větší nápor předvedli hosté zase až v poslední minutě, ovšem na skóre to už nezměnilo zhola nic a první třetina tak skončila vyrovnaně.

Do druhé třetiny vkročili s patrnějším náporem domácí, Budějovice se v prvních minutách nezmohly na aktivnější přechod do protiútoku. A tlak se Mladé Boleslavi vyplatil. Po nepovedené rozehrávce jednoho z hostujících hráčů se puku chopil Chamrád, přihrál na Loskota, který obkroužil branku a poté poslal kotouč na nehlídaného Jakuba Chocholu- 2:1. Na mysli i na těle povzbudila domácí také další početní výhoda, po bolestivém odklizení střelce druhé boleslavské branky poté dvojnásobná. Nicméně Středočeši si ji příliš dlouho neužili, vyloučen byl také jeden z jejich řad.
V polovině zápasu hra trochu zamrzla ve středním pásmu, přechody do útoku se dařily na obou stranách poskrovnu. Působivou kličkovanou ke gólmanovi Klestilovi předvedl Rod. Kdyby svůj kousek korunoval gólem, bylo by to skoro na metál, boleslavský útočník nicméně selhal v rozhodující koncovce. Také hosté dostali příležitost zahrát si poměrně dlouhou dvojnásobnou přesilovku, na Fikrta ovšem nestačil ani Soudek pálící z ostrého úhlu, ani Zourek na modré. Pár vteřin před koncem se do brejku dostal Zich, což byla asi nejnebezpečněji vyhlížející akce ze strany hostů. Fikrt byl i v jeho případě neomylný. Boleslav byla mimo oslabení ve druhé třetině jednoznačně aktivnějším týmem, bez přestání dotírala a dorážela v útočné třetině, nahazované puky od mantinelů se snažili dorážet hráči clonící před brankovištěm, na Klestila šla také nejedna přímá rána.

Začátek závěrečné dvacetiminutovky strávili hosté převážně zatažení ve vlastní třetině s povětšinou marnou snahou o vyhození. Drtivý nápor předváděli svěřenci trenéra Bukače také v následující početní výhodě, kdy jednu za všechny jmenujme střelu a poté dorážku Chamráda těsně před vypršením trestu hostí. Po všech těch pucích letících na Klestila bylo s podivem, že se Boleslav neujala podstatnějšího vedení už mnohem dřív, nicméně domácí fanoušci si museli počkat až do 50. minuty, kdy se do odkryté branky prosadil Lukáš Havlíček-3:1.
Poté si ale Mladoboleslavští svou pozici začali zbytečně komplikovat, ve velice krátkém sledu totiž na lavici hříšníků usedli dokonce tři hráči a Budějovice se tak na dlouhou dobu usadily v útočném pásmu. I za takové situace se ale málem konala senzace. Na modré čáře se totiž Chamrádovi podařilo soupeři vypíchnout puk, načež se sám vrhl na branku hostů. V rozhodující chvíli byl však podražen. Závěr utkání rozhodně neprobíhal v klidném a mírumilovném tempu, o dramatické zpestření se postaral necelé tři minuty před koncem Josef Rezek, když snížil na 2:3. Na hru bez brankáře ovšem nedošlo, hráči Budějovic naopak museli dohrávat v oslabení.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....