Diskusní fórum
Zaregistrujte se ZDARMA nebo využijte výhody PROFI registrace. Více čtěte níže.
VargVikernes
Reagovat
07.09.2024, 23:31
Reakce na Franta_CB: Konečně je mi jasnější záhada dopře...
Ty si byl dnes v masnejch?
07.09.2024, 22:54
Konečně je mi jasnější záhada dopředu neroztočených piv a magického čísla 0,47. Je to jako v pohádce o Jiříkovi, který natajňačku ochutnal hada, čímž porozuměl řeči zvířat, tlemením džoukujících much se před králem prozradil a ten mu dal přetěžký úkol nepřelít ani nedolít pohár. Podobnou pohádku mohu vymyslet pro BA. Pan král díky kalkulaci 100 piv z jednoho sudu říká holomkům - nulová tolerance k nadmírákům nebo vybryndání - dělejte to jak chcete, ale co zmizí ze sudu, to mi zaplatíte. Ale pane králi, to je těžký, moc těžký. OK, vyjdu vám vstříc, napíšem na ceduli, že můžete točit míň. Můžete tak na každém sudu tři piva vybryndat nebo přetočit, o fous míň piva pro každého pivaře nikoho nezabije, To by šlo ne? Holomci dbají na přesnost a zjistí, že točit podmíru je vlastně fajn, protože čím míň piva do kelímku nalejí, tím větší dýško mají, hlavně proboha neroztáčejme dopředu, co kdybychom náhodou všechno neprodali, museli bychom to panu králi zacálovat ze svého. Pak král je spokojen, laská svou váhu a to dá rozum že přece nemůže stát u každého holomka a kontrolovat ho. Kdo se ozve, tomu se dotočí. Holomci se činí a každý zápas točí o fous piva míň, lid si zvykne, že ten kelímek není plný a platí vesele dál. Naštěstí jen teoreticky by mohla nastat situace, že se stane normální zaplatit si za úplně prázdný kelímek a holomci s pytlem schovaných dukátů a mastnou hubou panu králi oznámí, že dnes neprodali ani jedno pivo. A to je konec pohádky. Kauza pivo podruhé. To už je snad znamení. Kdyby ta kalkulace byla třeba 99 piv v sudu, možná by to pomohlo Jiříkovské dilema vyřešit ke spokojenosti všech, co já vím, v gastru nepodnikám.
07.09.2024, 21:29
07.09.2024, 21:19
07.09.2024, 21:10
07.09.2024, 20:45
07.09.2024, 20:34
07.09.2024, 20:32
07.09.2024, 20:25
a teď bych prosil vysvětlení od kohokoliv z extraligy - jak je možný, že takový video není běžná věc i v extralize? Proč si kluby nechají líbit Ujčíkovo losování trestů z klobouku a nesmyslný odůvodnění?
Stojí takový video hodně peněz? Ne. Je to složitý natočit? Ne. Jediný, co potřebuješ je v čele DK někdo, kdo umí pravidla.
Stojí takový video hodně peněz? Ne. Je to složitý natočit? Ne. Jediný, co potřebuješ je v čele DK někdo, kdo umí pravidla.
07.09.2024, 19:48
07.09.2024, 18:34
07.09.2024, 18:08
Taxem se zpožděním kouknul na ten zákrok na Červenku v zápase Dědkovic s Prasovárem a tohle snad neuměl ani doc. Goiš v dobách největší vepřovské slávy. Distanc pro to hovádo by měl být imo větší. odkaz
07.09.2024, 18:03
07.09.2024, 18:00
Nikdo neříká, že je to jednoduchý, ale stačí se jet podívat někam jinam a člověk vidí, že jde dostat normální půl litr piva, což je u nás velkej problém. No, ještěže až začne liga, tak se otevře restaurace, kde je jednak 12 a hlavně nedávají podmíráky.
07.09.2024, 17:36
Občerstvení není jistě žádný šlágr, ale zase bych jim nenasazoval psí hlavu. Snadno se kritizuje, ale v tom množství to není jednoduché. Pokud ještě někdy budu moci na hokej tak si klobásu dám. Pivo ve vratným kelímku ne, to je pivní zločin.
07.09.2024, 17:31
07.09.2024, 16:05
Ten Kondelíkův stav či zranění, to je hodně zajímavé. Mohlo to být něco fatálního na celou sezónu,ale když doktor řekl že je to v pořádku, tak mohl rovnou nastoupit... Muselo to být něco hodně zvláštního.
lojzanovak | ČB
Reagovat
07.09.2024, 15:53
07.09.2024, 15:09
Hele, to si úplně nemyslím, resp. řekl bych, že tady asi nejde úplně porovnávat kavárnu a bufety na zimáku, kde v přepočtu na "otevírací dobu" bude těch transakcí více a marže menší. Ten dopad může být různý i v případě obdobných podniků a pokud nevidíš do účetnictví, tak bych určitě negeneralizoval a už vůbec nepodsouval někomu takovou či makovou motivaci. Ad "Lidi víc utrácí, když platí bezhotovostně" - opět bych asi netvrdil úplně paušálně. Já třeba bezhotovostně neplatím vůbec a pokud někde neberou hotovost, nenakupuju tam.
skippy64: Možná, ale tehdy mi to určitě šlo přečíst a byl bych přísahal, že jsem to četl na hokej.cz.
skippy64: Možná, ale tehdy mi to určitě šlo přečíst a byl bych přísahal, že jsem to četl na hokej.cz.
07.09.2024, 14:46
Ono je to trochu složitější. Kámoš provozuje kavárnu a zavedení platby kartou mu zvýšilo tržby o víc jak 20%.
Lidi víc utrácí, když platí bezhotovostně, protože tam není ta horní hranice.
Kdepak, to je výmluva. Ta motivace je jasná-platby v hotovosti se snáz utají.
Lidi víc utrácí, když platí bezhotovostně, protože tam není ta horní hranice.
Kdepak, to je výmluva. Ta motivace je jasná-platby v hotovosti se snáz utají.
07.09.2024, 14:08
Tak u toho občerstvení je problém, že nikoho ze zúčastněných na straně nabídky spokojenost zákazníka vůbec nezajímá. Preferuje se jen finanční profit. Ty holky v těch stránkách si tam jdou přivydělat na večer po škole nebo po práci a zajímá je jen to pětikilo, které na konci dne dostanou. Proč by měly zájem se naučit pořádně natočit pivo nebo si zorganizovat činnosti, aby odbavení běželo rychleji. No a provozovatel evidentně taky není motivován nabídnout top kvalitu. Nějaký objem prodají, zakazník to kupuje, love z toho nějaké je, tak o co jde. Nějaká stavovská čest se dnes už moc nenosí.
07.09.2024, 13:59
Hoši alfa omega toho, proč nechtějí zavádět všude platby kartou je, protože za tu službu si banka bere z té částky 2 až 4 % z každé platby... A když máš votoč (hlavně v gastru kde ten výdělek je důležitej, každá koruna je důležitá a nezbohatne se na tom) tak prostě nechceš, aby si odevzdal bance jen tak spoustu peněz ve výsledku. Proto služby, kde tak tak vyžijou s výdělkem, tak to nemají rádi, platby kartou... A jasně můžou zdražit, ale to nemění nic na těch procentech a navíc by všichni řvali, že je všechno třeba o 5-10 Kč dražší.
07.09.2024, 13:55
Jasně, protože jediný řešení je extrém.
Ale jinak - ano, pokud nemám schopnosti na to vytvořit kvalitní vlastní produkt, zbývá mi jen přeprodej baleného.
Ad Pech: hráč jeho kvalit bude přínosem pořád. Jeho hra je založena na věcech, které se věkem neztrácí. Třeba nebude mít tolik minut, ale platný bude, je to borec.
Ale jinak - ano, pokud nemám schopnosti na to vytvořit kvalitní vlastní produkt, zbývá mi jen přeprodej baleného.
Ad Pech: hráč jeho kvalit bude přínosem pořád. Jeho hra je založena na věcech, které se věkem neztrácí. Třeba nebude mít tolik minut, ale platný bude, je to borec.
07.09.2024, 13:54
O Pecháčka bych fakt strach neměl určitě bude mít nějaký ten čas na ledě a hlavně je to hráč do přesilovkové formace a myslím si, že už není ten hráč co by honil čísla a spíše bych se přikláněl k možnosti toho podřídit se úspěchu pro celý tým než vlastní statistiky. On nemusí se ukazovat jak je dobrý jak asi píšeš může to být jeho poslední sezona a kdyby jí zakončil nějakým týmovým úspěchem bylo by to supr jak pro něja tak i pro celý budějovický hokej.
07.09.2024, 13:50
Včera jsem to taky zažil pán za mnou chtěl platit kartou u prvního bufetu na C. I když tam byla cedulka, že berou jen hotovost, ale její umístění bylo až kousek u pokladny a když bude delší fronta člověk si to přečte právě až tam a ne na začátku pultu. Když už tam mají třeba nabídkovou tabuli tak vedle ní by mohla být i tato informace o možnosti platby.
07.09.2024, 12:37
Dotaz trochu mimo k tomu občerstvení - nevyšel před nějakou dobou na toto téma nějaký článek, kde se srovnávala kvalita dle zimáků? Přísahal bych, že jsem to četl, ale nemůžu to najít. Pamatuje si to někdo?
Aleš=M=: Pecháčka bych neodepisoval ani zdaleka, neb v přípravě se mi zápas od zápasu líbil víc a když loni v PO dokázal i po dlouhém zranění být s bilancí 1+7 náš třetí nejprioduktivnější plejer (imo trochu neprávem ve stínu Jáchyma s deseti body a Guliho se sedmi fíky), tak nevidím důvod, proč by v případě ideálního zdravotního stavu nemohl na EL úrovni hrát velmi obstojně i další rok. Jasně, asi už nedá 20 minut za zápas, ale jeho přehled a zkušenosti jsou k nezaplacení. Plus schopnost dostat se soupeři hodně hluboko pod kůži.
Aleš=M=: Pecháčka bych neodepisoval ani zdaleka, neb v přípravě se mi zápas od zápasu líbil víc a když loni v PO dokázal i po dlouhém zranění být s bilancí 1+7 náš třetí nejprioduktivnější plejer (imo trochu neprávem ve stínu Jáchyma s deseti body a Guliho se sedmi fíky), tak nevidím důvod, proč by v případě ideálního zdravotního stavu nemohl na EL úrovni hrát velmi obstojně i další rok. Jasně, asi už nedá 20 minut za zápas, ale jeho přehled a zkušenosti jsou k nezaplacení. Plus schopnost dostat se soupeři hodně hluboko pod kůži.
07.09.2024, 12:14
07.09.2024, 11:27
Kdyz to tu ctu....a zaroven ctu, ze by meli prestat nabizet veci, ktery neumi....meli by tedy nejspis omezit sortiment na tatranku, colu v lahvi a balenou bagetu.
07.09.2024, 11:12
K tomu občerstvení.Jen takový nápad odjinud.Udělat a řádně ,aby bylo vidět, kde u jakého stánku se dá platit kartou a kde jen v hotovosti.Jsou stále lidé, kteří nechtějí platit kartou.Třeba by to i urychlilo odbavení zákazníků.Ale třeba je to na našem stadionu nerealizovatelné.
07.09.2024, 11:07
Mně zatrnulo po přečtení rozhovoru s Kondelem.Nejhorší varianta byla, že by nehrál celou sezónu.Naštěstí se to nepotvrdilo.
07.09.2024, 11:07
Eliško já se chci zeptat.Proč takové věci už nejsou udělaný hned na přípravu aby to fungovalo?Než jak vy píšete,že musíte jednat s bankou?To od května do začátku prvního přáteláku nebyl čas takové věci udělat hned aby to fungovalo?Chápu,že vše nejde hned ale i tak.
07.09.2024, 11:03
Ať se tu neřeší jen jídlo, jsem zvědav, kdo po návratu Harrise vyfasuje černého Petra na centru a kolik bude dostávat prostoru třeba Pecháček když víme, že je to asi jeho poslední sezona... Nebo Přikryl přeorientuje na křídlo? No nechám se překvapit...
07.09.2024, 11:00
Chleba ke klobáse byl opravdu tvrdý, asi byl určen už na topinky.
Je pravda, že krájený chléb dopředu po rozbalení hodně rychle osychá, ale tenhle co jsem měl na zápase s Medvědy byl rozbalený asi už nějakou hodinu.
Kvalita klobásy průměrná, jedl jsem horší, ale samozřejmě mnohem chutnější.
Nevím jak by byl schopen Novák dodávat klobásy, ale kvalita by určitě byla lepší.
Je pravda, že krájený chléb dopředu po rozbalení hodně rychle osychá, ale tenhle co jsem měl na zápase s Medvědy byl rozbalený asi už nějakou hodinu.
Kvalita klobásy průměrná, jedl jsem horší, ale samozřejmě mnohem chutnější.
Nevím jak by byl schopen Novák dodávat klobásy, ale kvalita by určitě byla lepší.
07.09.2024, 10:27
k občerstvení - princip gastra v podobě bufetů je vlastně poměrně jednoduchý. Pokud neumím nějaké jídlo nabídnout v lepší kvalitě, než si je schopen průměrný člověk udělat sám doma, nemá vůbec smysl ho do nabídky zařazovat, akorát to zákazníka zklame/naštve.
Všechny ty zelňáky, cmundy a topinky jsou v podání bufetů v BA úplný nesmysl. Kvalita je naprosto, ale naprosto šílená. Doma bych si v životě nedovolil dát na talíř třeba takové zelňáky, to bych se musel hanbou propadnout. Prostě to z nabídky škrtněte a nahraďte něčím, co jste schopni produkovat v adekvátní kvalitě. Proč bych měl platit x korun za zelňák, když vím, že jsem schopný si doma udělat várku daleko lepších? Z kila zelí, mouky a sádla udělám cca 5 plechů a dám za to 350 korun + práce? Proč bych měl za 30 kupovat tvrdej hnusnej zelňák? Topinka máčená v oleji, studená, tvrdá... cmunda moučná a bez chuti. Škrtnout a doufat, že už nikoho nenapadne taková ptákovina to do sortimentu zařadit.
Anebo je druhá cesta - čerstvé výborně ochucené těsto, čerstvě upečený bramborák zákazníkovi přímo do ruky. Jenže to znamená spoustu práce, je daleko snazší vytáhnout nějakou utrápenou předpečenou šílenost z mrazáku, osmažit ve 4 odpoledne a sušit to v bufetu do 7 večer...
A co už vůbec pochopit neumím - proč dáváte ke klobásám hnusnej starej chleba. Copak nejde sehnat čerstvý pečivo před každým zápasem?
Všechny ty zelňáky, cmundy a topinky jsou v podání bufetů v BA úplný nesmysl. Kvalita je naprosto, ale naprosto šílená. Doma bych si v životě nedovolil dát na talíř třeba takové zelňáky, to bych se musel hanbou propadnout. Prostě to z nabídky škrtněte a nahraďte něčím, co jste schopni produkovat v adekvátní kvalitě. Proč bych měl platit x korun za zelňák, když vím, že jsem schopný si doma udělat várku daleko lepších? Z kila zelí, mouky a sádla udělám cca 5 plechů a dám za to 350 korun + práce? Proč bych měl za 30 kupovat tvrdej hnusnej zelňák? Topinka máčená v oleji, studená, tvrdá... cmunda moučná a bez chuti. Škrtnout a doufat, že už nikoho nenapadne taková ptákovina to do sortimentu zařadit.
Anebo je druhá cesta - čerstvé výborně ochucené těsto, čerstvě upečený bramborák zákazníkovi přímo do ruky. Jenže to znamená spoustu práce, je daleko snazší vytáhnout nějakou utrápenou předpečenou šílenost z mrazáku, osmažit ve 4 odpoledne a sušit to v bufetu do 7 večer...
A co už vůbec pochopit neumím - proč dáváte ke klobásám hnusnej starej chleba. Copak nejde sehnat čerstvý pečivo před každým zápasem?
07.09.2024, 10:10
včera měla být v idnesu nějaká extra příloha k Motoru (jestli se nepletu), není to někde v digitální podobě?
07.09.2024, 10:06
Mimochodem, když jsme u těch kelímků, nešlo by, že by se braly zpátky i ty s utrženým ouškem a přestali bychom hrát tu hru na Černého Petra, kdy člověk dostane poškozený kelímek a pak se ho zase snaží někde udat?
Já osobně jsem třeba přestal chodit ke stánku venku, když tam ze mě týpek dělal tydýta (původní výraz neprošel filtrem vulgarit), že mi ten kelímek dal před půl minutou určitě v pořádku, že to kontroluje. Asi mu bylo málo, že jsem mu tam nechával v průměru těch 50 Kč na dýškách na zápas.
Já osobně jsem třeba přestal chodit ke stánku venku, když tam ze mě týpek dělal tydýta (původní výraz neprošel filtrem vulgarit), že mi ten kelímek dal před půl minutou určitě v pořádku, že to kontroluje. Asi mu bylo málo, že jsem mu tam nechával v průměru těch 50 Kč na dýškách na zápas.
07.09.2024, 09:53
Dobrý den. Všude kde se dá platit kartou (na jiných stadionech) zaplatím vratný kelímek spolu s pitím a při vrácení přiložím kartu a přes terminál vrátí zálohu.... Nic složitého. No a jestli jde o % poplatek z platby, tak lze nastavit s obratu nebo počtu transakcí... Hezký den.
07.09.2024, 09:26
Byl jsem na dvou přípravných utkáních a ani v jednom případě jsem neměl problém s nějakou šílenou frontou v bufetu. Přišlo mi, že by byla fajn samostatná fronta na pivo, ale to je možná jen blbej nápad. Zbytečný zdržování jsem viděl v tom, že když objednám třeba džus, tak obsluha pro něj pošle kurýra do jednoho z vedlejších fochů.
Obsluha byla pokaždé milá a usměvavá. Vyzkoušel jsem 2x platit kartou a pokaždé bez problému. Ani mi to nepřišlo pomalejší než vytahovat hotovost. Prostě jsem pípnul mobilem a nazdar.
I když jsem klobásu dostal pěkně opečenou a horkou, tak už jsi jí nedám. Nechutnala mi. Stejně tak si nedám zelňáky, po kterých jsem poprvé musel v BA vyhledat sociální zařízení.
Problém s kvalitou jsem měl s chlebem, který jsem dostal ke klobáse. Hodil se spíš pro kachny, jak byl tvrdý, ale přitom já na obsluhu duckface nedělal. No a pak jsem měl problém s malinovkou, kterou jsem si první zápas chválil. Ve druhém jsem ji dostal téměř bez bublinek.
Děti jinak byly se sortimentem spokojené a já přístě zkusím asi párek a budu doufat v malinovku z prvního zápasu.
Obsluha byla pokaždé milá a usměvavá. Vyzkoušel jsem 2x platit kartou a pokaždé bez problému. Ani mi to nepřišlo pomalejší než vytahovat hotovost. Prostě jsem pípnul mobilem a nazdar.
I když jsem klobásu dostal pěkně opečenou a horkou, tak už jsi jí nedám. Nechutnala mi. Stejně tak si nedám zelňáky, po kterých jsem poprvé musel v BA vyhledat sociální zařízení.
Problém s kvalitou jsem měl s chlebem, který jsem dostal ke klobáse. Hodil se spíš pro kachny, jak byl tvrdý, ale přitom já na obsluhu duckface nedělal. No a pak jsem měl problém s malinovkou, kterou jsem si první zápas chválil. Ve druhém jsem ji dostal téměř bez bublinek.
Děti jinak byly se sortimentem spokojené a já přístě zkusím asi párek a budu doufat v malinovku z prvního zápasu.
lojzanovak | ČB
Reagovat
07.09.2024, 08:14
Je mi úplně jedno, že v Litvínově dám za klobásu klidně o 50 korun víc, když ta kvalita tomu odpovídá. Tady se prodává klobása nevalný kvality bez křenu, kozího rohu a s jedním Krajíček chleba za 90 korun… Bylo by fajn přestat argumentovat tím, že se kozí roh a křem zdražil, tak jsme je přestali dávat, ale sáhnout si do svědomí, ty ingredience zpět přidat a připustit si, že na jedné klobáse vydělám o pět korun méně. Které by se stejně dohnaly nárůstem prodeje.
07.09.2024, 08:07
07.09.2024, 08:05
Ježíš nekoukejte na klobásy na jiných stadionech a dělejte svojí práci tady u nás co nejlépe, aby byl fanoušek spokojený. Včera jsem si dal pití. Míra ok. Pak jsem teda dal i klobasu na pokus. Byla trošku prochladla a uvnitř docela velký chrupavky. Když bych měl znamkovat tak 3 s velkým minusem. Určitě by se na jihu našel nějaký kvalitní cenove a v pohodě dodavatel. Tak že příště klobasu zatím ne, ale ta Malinovka a Kofola v pohodě.
07.09.2024, 07:41
Dle mě jsou to ze strany provozovatele pouze výmluvy, to samé uvnitř stadionu klobásy máčené v horké vodě a pak na cca minutu hozené na gril, takže místo grilované klobásy dostane zákazník louhovanou klobásu prostě hnus hnus hnus. Topinka ze které kape olej, okolo česneku to běží rychleji než sprinter Botl blahé paměti. Bramborák taky víc oleje než brambor, a cca 50 % mouky na úkor brambor.
07.09.2024, 07:35
07.09.2024, 07:26
OK, 1,5 kg zavařených kozích rohů stojí v Makru cca 120 Kč, kolik je cena za dva ks 1-2 Kč? 1 kg pixla smetanového křenu stojí tamtéž cca 240 Kč, kolik je na lžičce 5 g, takže cena je cca 1,5 Kč za lžičku, v ceně klobásu zanedbatelná částka. Budete mít zisk z prodeje klobásy nižší o cca 2-3 Kč. Při předpokládáném nárůstu prodeje třeba o 10% z protože třeba tolik lidí si dá klobásu navíc 1-2 Kč máte zpátky. A k čepování piva pod míru, bohužel v BA naprosto běžný stav, pokud se ozvete, tak je obsluha je schopná vám pivo dolít z půlitru na odkap z pípy, to jsem několikrát opravdu viděl, bohužel. A za obsluhu je VŽDY zodpovědný vedoucí!!!!!
EliskaAsenbrylova | České Budějovice
Reagovat
07.09.2024, 01:15
Zkuste se podívat na příspěvek z loňského října (za jiných cen dodavatelů) odkaz a ukažte mi, kde mají kozí roh. Někde se tedy křen našel, abych někomu nekřivdila.
Zaregistrujte si své uživatelské jméno a nikdo se za vás již na fóru nebude vydávat! Základní registrace je zdarma.
Jsou diskuse vaším denním chlebem? Pořiďte si profi-registraci s vlastní ikonkou, prohledáváním dalšími službami. To vše jen za jednu SMS! více o profi registraci.
- Chcete-li udělat nový řádek, stačí zařádkovat enterem, netřeba používat html tagy.
- Děkujeme, že se zde na fóru budete chovat jako slušní lidé.
Redakce si vyhrazuje právo ve výjimečných případech smazat vulgární, urážlivé nebo nesmyslné příspěvky.