Banes Motor České Budějovice
27.08.2022, Michal Špírek

Znovu s Lincem, ale tentokrát na jeho ledě. Bude Motor opět vítězný? Sledujte přímý přenos

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Jen 93 kilometrů dlouhá cesta čeká na motorácký autobus při cestě do linecké AG Eisareny. Jihočeši tam nastoupí k dalšímu přípravnému utkání v neděli v 17:30, vstupenky fanoušci budou mít možnost zakoupit před zápasem na pokladně stadionu nebo je pořídí online .
PŘÍMÝ PŘENOS ZDE.

Linec chce Motoru vrátit porážku

Trenér Philipp Lukas byl s představením svých svěřenců na ledě Motoru i přes porážku 4:6 spokojen. V přípravě se Linec utkal kromě Budějovic s Lublaní a Berlínem, které porazil, a naposledy v pátek s německým Straubingem, kterému podlehl 1:3. Teď přichází na řadu další utkání s Motorem. Z prvního utkání s Budějovicemi si odnesl zranění forvard Alexander Lahoda a zmešká začátek sezóny ICEHL. Motor v duelu na vlastní kůži pocítil, že pozor si musí dávat na nejproduktivnějšího hráče Lince z minulé sezóny Briana Leblera, který skóroval i v Budvar aréně. Dva body zaznamenal ve vzájemném utkání dvaadvacetiletý útočník Brodi Stuart, který přišel před sezónou do Lince z partnerského týmu Steel Wings z nižší soutěže. Blíže jsme tým Black Wings představili v preview k úvodnímu zápasu.

Hlavní trenér Philipp Lukas svému týmu věří, pro klubový web uvedl následující: „Víme, že můžeme Budějovice porazit. V Česku jsme byli blízko, ale v poslední třetině jsme se nedokázali dostatečně zlepšit. Kluci chtějí vyhrát a doma do toho dají znovu všechno.“

Začíná budějovický trojboj

"Linec je podle mě silnější než loni. Má kvalitní kádr, hraje dobře organizovaný hokej," pochválil kouč Motoru Jaroslav Modrý soupeře, který letos hodlá dát zapomenout na loňskou velmi nepovedenou sezónu. A zdá se, že díky práci nového trenéra a posilám je na dobré cestě. Českobudějovičtí budou chtít proti rakouskému tradičnímu soupeři pro přípravné období natáhnout sérii tří výher. Linec naposledy uspěl při měření sil v roce 2020.

Nedělním zápasem startuje Motor náročný program čítající tři duely ve třech dnech. Trenéři v něm hodlají rozložit síly rovnoměrně mezi všechny hráče s tím, že hodlají dát šanci i českobudějovickým mládežníkům - juniorům a dokonce i dorostencům. Více o aktualitách z mužstva a plánu trenérů ohledně tří zápasů v řadě se dočtete zde.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....