Banes Motor České Budějovice
01.05.2021, Tisková zpráva

Změny v Motoru - kdo končí a kdo přichází?

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Po nepovedené sezoně a angažování nového sportovního vedení bylo jasné, že dojde i k posílené hráčského kádru. A to se rozhodně stalo! O příchodu Milana Gulaše, jedné z největších hvězd Tipsport extraligy, už jsme informovali. Ale jen s tímhle příchodem se MADETA MOTOR České Budějovice určitě nespokojil. Na koho dalšího se tedy můžete v Motoru v následující sezoně těšit?
Nejprve je třeba oznámit, kteří hráči, kromě již oznámených, nebudou v Motoru pokračovat. Jedná se o Pavla Pýchu, Zdeňka Doležala, Radka Prokeše a Víta Jonáka. Všichni zanechali v klubu velkou stopu, první tři přispěli i k vysněnému postupu do extraligy, a sluší se jim za jejich služby poděkovat za celý klub i všechny fanoušky. Třeba se jejich cesty s Motorem ještě někdy střetnou…

Ale nemálo stávajících hráčů kádru pochopitelně zůstává. Kromě dříve oznámených nové roční smlouvy podepsali i obránci Ondřej Slováček a Jan Štencel a také útočník Albert Michnáč. Na try-out pak budou k dispozici Ondřej Kachyňa a Adam Raška.

Milan Gulaš není jediný, kdo se do Motoru vrací z Plzně. Přichází odtud totiž i další známá tvář - Roman Vráblík! Spolehlivý jedenatřicetiletý obránce strávil v Plzni poslední 3 sezony, teď podepsal nový dvouletý kontrakt v Motoru. A na stejnou dobu podepsal smlouvu i další zkušený extraligový obránce - Petr Šenkeřík. Ten byl poslední čtyři sezony velkou oporou Karlových Varů, kde byl na obránce i velmi produktivní.

Kdo by měl ale produktivitu zajišťovat především, to jsou útočníci. Tím nejzkušenějším, kterého Motor získal ze Sparty, je Lukáš Pech! Jedna z největších osobností extraligy podepsala na jihu Čech tříletý kontrakt. Držitel kompletní sbírky extraligových medailí, nejproduktivnější hráč sezony 2016-17, železný muž, který za 19 extraligových sezon vynechal minimum zápasů a blíží se k tisícovce odehraných duelů. To je jen velmi stručný výtah úspěchů sveřepého bojovníka, který by se měl stát tahounem Motoru.

Přímo z KHL přivítají trenéři velmi zajímavého borce. Pětadvacetiletý Jindřich Abdul si předloni udělal skvělé jméno ve Slovanu Bratislava, kde vyhrál kanadské bodování celé slovenské nejvyšší soutěže. Angažmá v ruském Čerepovci mu zkomplikovalo zranění, ale když se konečně uzdravil, prokázal, že i na náročnou KHL rozhodně má. Pokračovat v Rusku ale nebude, poprvé si totiž vyzkouší českou extraligu, na jihu Čech podepsal roční smlouvu!

Ze severu na jih míří litvínovský asistent kapitána Martin Hanzl! Sedmadvacetiletý centr si vyzkouší extraligu v jiném než mateřském dresu vůbec poprvé. Šikovný útočník už má i reprezentační zkušenosti, v uplynulé sezoně si připsal 24 kanadských bodů a vysloužil si tím pozornost českobudějovických trenérů. V Motoru podepsal roční kontrakt

A novou posilou Motoru bude i osmnáctiletý jihlavský talent Tomáš Chlubna, který už dva roky pravidelně nastupoval za A tým Dukly a pomohl mu letos až na samotnou hranu postupu do nejvyšší soutěže. V té má teď šanci zapsat starty v dresu Motoru, kde podepsal dvouletou smlouvu.

Výčet hráčů pro sezonu 2021-22 tím pochopitelně ještě není kompletní a je vhodné podotknout, že drtivá většina hráčů má ve smlouvách zakotvenu i možnost opce ze strany Motoru. Do tréninku se od 3. května zapojí i Daniel Voženílek, o jehož angažmá se s Pardubicemi ještě jedná. V tréninku se trenérům představí i odchovanci Jakub Čížek a Matouš Hrubec. Do přípravy se zapojí i mladíci Štěpán Maleček, Václav Svach, Dominik Vaněk a Oskar Haas. Naopak cestu do zámoří nakonec zvolil Šimon Kubíček, čímž pozastavil platnost svého kontraktu. Podobně to bude v zámoří zkoušet i Pavel Novák. Osud Marka Čiliaka vedení klubu nadále intenzivně řeší, ale je velmi pravděpodobné, že v Motoru pokračovat nebude.

Současný kádr MADETA MOTOR České Budějovice

Štěpán Maleček, Jan Strmeň – Conor Allen, Ondřej Kachyňa (zkouška), Ivan Lytvynov, Ondřej Slováček, Václav Svach, Petr Šenkeřík, Jan Štencel, Dominik Vaněk, Roman Vráblík – Jindřich Abdul, Martin Beránek, Milan Gulaš, Oskar Haas, Martin Hanzl, Miroslav Holec, Tomáš Chlubna, Václav Karabáček, Albert Michnáč, Lukáš Pech, Adam Raška (zkouška), Matěj Toman, Matouš Venkrbec, Gabin Ville. Trenéry jsou Jaroslav Modrý, Patrik Martinec a Roman Fousek.
Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....