Banes Motor České Budějovice
11.12.2022, Pavel Mádl

Vyhrát dva zápasy v řadě jsme potřebovali, těší Tomáše Čachotského

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Málokterý fanoušek si myslel, že by v extralize oblékl dres Motoru. Možná ani on sám si nemyslel, že by se ve 40 letech ještě proháněl na extraligovém ledě. Útočník Tomáš Čachotský za 16 zápasů zaznamenal šest bodů za čtyři branky a dvě asistence. Jeho setrvání v týmu bylo domluveno do 11. prosince. Zůstane, nebo se opět vrátí do Jihlavy?

Tomáši, zápas měl skvělé nasazení. Jaké to bylo utkání?
Na začátku jsme byli malinko horší, ale po tom gólu, který jsme inkasovali, jsme začali hrát. Začali jsme otáčet hru a aktivita byla na naší straně. Proměnili jsme šance, což bylo velmi důležité. To je přesně to, co jsme potřebovali – vyhrát dva zápasy v řadě. Potřebujeme body. Dnes to byl super výkon. Kluci padali do střel. Hrášek nás skvěle podržel v bráně.

Mohl být gól na 3:1 zlomový? Kometa sice zlobila, ale i tak jste utkání měli pod kontrolou. Souhlasíte?
Jednou nám tam ujeli a tam nás Hrášek podržel. Myslím, že jsme závěr odehráli velice dobře, zkušeně. Hlídali jsme si výsledek.

Na pozápasové tiskové konferenci Jaroslav Modrý řekl, že jste ve třetí třetině odstoupil z důvodu menšího zranění. O co se jednalo?
Zítra jdu k doktorovi, ale já věřím, že to bude v pořádku. Teď bude pauza. Doufám, že se za tu dobu dám do pořádku.

Dá se říct, že od vysoké výhry na Kladně 6:1 se tým psychicky zvedá, což má vliv na samotný týmový výkon?
Byl bych za to rád a doufám, že to tak bude. Máme slabší nástupy do utkání, ale jinak tým maká. Snaží se na ledě nechat všechno. Věřím, že tím, že vyhrajeme ještě jeden dva zápasy, tak se zvedneme a odlepíme se od spodku tabulky. Pak budeme hrát v těch klidnějších vodách.

Budete se vracet zpět do Jihlavy, nebo zůstáváte tady? Hráč vašich kvalit by si zasloužil hrát extraligu.
Já moc rád zůstanu. Teď se to bude řešit. Doufám, že to dopadne tak, že zůstanu a že se kluby mezi sebou domluví.

Z osobního hlediska tedy toto angažmá musíte hodnotit pozitivně.
Určitě. Myslím, že v Jihlavě ví, že toto je možná pro mě poslední šance si zahrát extraligu. Za těch 20 let, které jsem tam odehrál, si myslím, že mi to přejí. Doufám, že k dohodě dojde a budu tady moci zůstat.

Cítíte tu oblibu i od místních fanoušků?
Ano. Cením si toho.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....