Banes Motor České Budějovice
19.09.2022, Adam Černý

V úterý podruhé v řadě doma. Na jih Čech dorazí litvínovská Verva

Extraligový kolotoč se hned od startu rozjel na plné obrátky. Hned v úterý totiž čeká hokejisty českobudějovického Motoru další domácí utkání. Na jih Čech tentokráte zavítá Litvínov. Úvodní buly úterního duelu padne v Budvar Aréně v 17:30. Vstupenek je v prodeji dostatek, lze je koupit ZDE.

O soupeři – HC Verva Litvínov

Litvínovští nevkročili do nové ligové sezony dobře. Po dvou zápasech jim totiž stále v kolonce získaných bodů svítí nula. Severočeši nejprve v úvodním kole na domácím ledě padli těsně s Vítkovicemi 2:3. Následně o dva dny později vyjeli na led pražské Sparty, kde byl duel dlouho bezbrankový. V posledních deseti minutách základní hrací doby však pražský celek třemi brankami přiklonil výhru na svoji stranu. Na jihu Čech tak budou mít Litvínovští velkou motivaci získat první ligové body.

Kádr Litvínova však prošel před novou sezonou velkou obměnou. Verva se totiž definitivně rozloučila po předešlé sezony se zkušenou dvojicí Viktor Hubl a František Lukeš, která se řadu sezon starala výrazně o bodovou produkci litvínovského celku. Kromě nich navíc kádr zkušeného trenéra Vladimíra Růžičky opustil například Richard Jarůšek či produktivní obranná trojice Aaron Irving, Uvis Janis Balinskis a Marek Hrbas.

Do týmu Vervy však přišla i velká kvalita, když mužstvo posílili Nicolas Hlava, Šimon Stránský, Radim Šalda či lotyššská defezivní trojice Kristaps Zile, Ralfs Freibergs a Janis Jaks. Pro fanoušky Motoru je jistě nejznámější posilou Jindřich Abdul, který se do Litvínova přesunul právě z jihu Čech, kde v loňské sezoně šestapadesáti duelech hned čtyřiatřicet bodů. Úterní duel bude pro něj z tohoto pohledu jistě speciální.

Sestava Litvínova z utkání s pražskou Spartou:

Zajíček – Jaks, Zile, Freibergs, Šalda, Strejček, Demel, Zeman – Zdráhal, Estephan, Kudrna – Abdul, Stránský, Straka (C) – Hlava, Sukeľ, Chalupa – Helt, Gut, Zygmunt.

Z kabiny Motoru

To Jihočeši narozdíl od soupeře půjdou do duelu ve velké pohodě. Dva zápasy s těžkými soupeři, dvě výhry a první místo v tabulce. O takovém startu si snad Jihočeši ani nesnili. „Body jsou na začátku důležité, samozřejmě se nám teď může lépe dýchat, ale nekončíme. Potřebujeme pokračovat dál v téhle práci. Tak jak jsme odvedli tyhle dva zápasy výborně, tak na to navázat. Určitě se neuspokojíme, “ odhodlaně vysvětloval po nedělním duelu Filip Přikryl, který se zabydlel na křídle první útoční formace.

Pro Jihočechy je určitě důležité také to, že hned v úvodu táhnou tým očekávané opory. V brance prvních dvou duelech čaroval Dominik Hrachovina, který se s úspěšností zákroků přes 97% zabydlel v této statistice na čele soutěže. V ofenzivě se poté hned ve druhém duelu rozjela dvojice Lukáš Pech a Milan Gulaš. První jmenovaný zapsal v duelu s brněnskou Kometou tři asistence. Kapitán Motoru poté zaznamenal dokonce hattrick. Dalším pozitivem po úvodních dvou kolech jsou poté přesilové hry. Českobudějovičtí totiž využili ze čtyř možných pokusů hned tři početní výhody a i v této statistice vévodí celé soutěži.

Co však trenéra Jaroslava Modrého jistě netěší, tak to je absence některých hráčů. Do úterního utkání jistě nezasáhnou Tomáš Chlubna a Stuart Percy. U druhého zmiňovaného se jedná o poranění ruky. Kanadského obránce v barvách Motoru tak čeká delší pauza. Z nemoci se dává dohromady Lukáš Vopelka.

Sestava Motoru z utkání s brněnskou Kometou:

Hrachovina – Bindulis, Štencel (A), Vráblík, Hovorka, Šenkeřík, Kachyňa, Doudera – Přikryl, Pech (A), Gulaš (C) – Dzierkals, Hanzl, Tomeček – Strnad, Toman, Valský – Karabáček, Koláček, Doležal.

Vzájemné zápasy s Litvínovem ze sezony 2021/2022:

11. kolo: České Budějovice – Litvínov 0:3
26. kolo: Litvínov – České Budějovice 3:2
41. kolo: Litvínov – České Budějovice 3:4
56. kolo České Budějovice – Litvínov 1:6

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....

×
×
Odehrané v 17:00 | Muži
HC Oceláři Třinec
Banes Motor České Budějovice