Banes Motor České Budějovice
13.12.2020, Veronika Krnínská

V první třetině jsme měli strach něco udělat, lituje Jan Strmeň

O třetí adventní neděli se odehrál i zápas Motoru s Mountfield Hradec Králové, který pro budějovický tým znovu nedopadl podle představ. Po zpackané první třetině se Motor vzpamatoval, ale zápas přesto skončil jeho prohrou 3:5. Brankář Jan Strmeň šel po palbě gólů vystřídat Jiřího Pateru. Po zápase se s námi podělil o pár slov…

Honzo, váš první letošní extraligový zápas, do kterého jste naskočil, hrozil po první třetině debaklem, ale nakonec to nebylo tak špatné...
Je to škoda. Říkali jsme si v kabině, že si musíme dávat pozor na začátek zápasu, jako tomu bylo v předchozích zápasech. Nastoupili jsme ale zbytečně s až moc velkým respektem. Nevím, co se stalo. Minule jsme odehráli super zápas s Třincem a možná i s nejlepším týmem extraligy, a teď přijede Hradec a my máme dvacet minut strach něco udělat. Poté se to těžko dohání, proti týmu jako je Hradec.

Byl tedy strach tím hlavním faktorem?
Úplně ne, ale hrál velkou roli. Dostali jsme hned na začátku gól, který nás velmi zaskočil. Pak jsme se zatáhli. První třetinu jsme se víceméně hledali. Jsem rád, že kluci to jen tak nezabalili a udělali jsme z toho drama. Je škoda, že jsme z utkání nevytěžili alespoň nějaký bod.

Je pro vás pozitivní mít čistý štít?
Jo (úsměv), ale nepočítá se. Já jsem hlavně chtěl pomoci klukům a dát jim šanci to otočit. Je opravdu smůla, že se to štěstíčko otočilo k nám zády. Na konci zápasu jsme sice nějaké šance měli, ale bohužel to tam prostě nepadlo a hrozně mě to mrzí. Ale hraje se šedesát minut, a ne čtyřicet.

Zatím se nám ještě nepodařilo vyhrát dvakrát v řadě...
Nevím, kde je chyba. Určitě chceme vyhrávat. Není to o tom, že bychom si přišli jen tak zahrát nebo že bychom to chtěli zabalit. Chceme se vytáhnout na dvanácté místo do předkola. Proti takovým silným soupeřům je každý bod zlatý. Jako tomu bylo v pátek s Třincem. Mohli jsme mít tři body, ale jsme rádi za dva body. Dnes jsme také chtěli uspět, ale bohužel.

Čekají nás do Vánoc dvě metropole – Praha a Brno. Co od těchto zápasů čekat?
Jsou to týmy, které mají hodně zkušených hráčů a bude to velmi těžké s nimi urvat nějaké body. Budeme se samozřejmě snažit nějaký bod získat, abychom se dostali výše v tabulce, ale bude to rozhodně těžké.

Zápas s Hradcem se hrál o třetí adventní neděli. Jak plánujete trávit svátky?
Na svátky se moc těším. Mrzí mě, že je zrovna koronavirová krize a vláda vše uzavírá. Je mi líto po třech letech tady vidět to prázdné náměstí. Tohle všechno ničí tu vánoční atmosféru, ale velmi se těším. Hlavní je, abychom byli všichni zdraví. Snad si to užiji i doma.

Co si přejete pod stromeček?
Začít vyhrávat s Motorem a dostat se do předkola.

Sociální sítě

Branky a nahrávky: 5. Remeš (Vachun, Lev), 6. Pitel (Willmann), 29. Vachun (Mar. Kříž, Hoch), 31. Pitel (Willmann, Hoch), 39....