Banes Motor České Budějovice
12.07.2024, Michal Špírek

Ondřej Kovařčík už po operaci naplno trénuje a vyhlíží setkání s týmem

ČESKÉ BUDĚJOVICE — Už z fotky u tohoto článku je to zřejmé. Ondřej Kovařčík, velká útočná předsezónní posila Motoru, už po operaci pilně trénuje. "Volna jsem si užil až až, takže teď si užívám, že se můžu normálně hýbat, cvičit a dělat vše, co mě baví," říká Kovařčík.

Pod dohledem kondičního trenéra Motoru Josefa Žáčka se Ondřej Kovařčík připravuje už tři týdny. První dva týdny byly pro Kovařčíka ještě z kategorie zahřívacích. "Potřebovali jsme zjistit, jak to se mnou po operaci vůbec vypadá a jak to jde. Teď ve třetím týdnu tréninku už můžu konečně trénovat naplno, skoro bez jakéhokoliv omezení," chválí si devětadvacetiletý hráč s tím, že už příští týden by se rád sklouzl i po ledě.

Útočník se před sezónou rozhodl operativním zákrokem vyřešit bolestivé problémy v oblasti třísla. "Říká se tomu sportovní kýla. Měl jsem s tím problémy už delší dobu. V uplynulé sezóně jsem toho odehrál celkem dost, všechny zápasy ve Finsku, objel jsem všechny akce nároďáku, takže to možná mohlo vycházet i z únavy. Něco mi v noze povolilo a už před play-off to vypadalo, že po sezóně budu muset jít na operaci, aby mě to netrápilo v dalších letech," vysvětluje Kovařčík. Do plánů na operaci ale s nadsázkou házeli vidle trenéři národního týmu. Kovařčík totiž dlouho bojoval v přípravě nároďáku o nominaci na mistrovství světa. "Šance byla celkem velká, šlo o domácí šampionát, takže jsem se o to chtěl poprat. Na ledě mě to zranění nijak neomezovalo, ale bylo to nepříjemné, omezovalo mě to v tréninku," říká hokejista, který do Motoru zamířil z finské nejvyšší soutěže.

Ondřej Kovařčík nakonec konečným sítem neprošel a zůstal těsně před branami finální nominace. A hráč znejistěl, zda do operace před startem v novém prostředí ještě jít. "Když člověk přichází do nového týmu, chce být s klukama pohromadě. A já s nimi dosud de facto nebyl ani na jednom tréninku. Už se těším, až se se všemi uvidím a konečně s nimi budu moc trénovat. Takže z tohoto hlediska je pro mě ten začátek zatím trochu zvláštní. Sezóna ale začíná až za dva měsíce a ještě bude dost času na to se poznat," ví dobře trojnásobný extraligový šampion.

Zatímco jeho spoluhráči si aktuálně užívají zaslouženou dovolenou, Kovařčík míří v letním počasí na dril do posilovny. Fotky z pláží ale spoluhráčům ani v nejmenším nezávidí. "Já si volna užil až až. Dva týdny jsem ležel a neměl jsem co dělat. Takže já si teď moc užívám, že se můžu normálně hýbat, cvičit a dělat vše, co mě baví," říká rezolutně.

Už brzy by se Kovařčík měl tréninku s týmem dočkat, chce totiž naskočit od samého začátku do přípravy na ledě. Ta je na programu od 22. července. "Samozřejmě stále budu mít nějaký deficit, co se týče silové přípravy. Takže s tou budu pokračovat trochu déle a bude to pro mě v tomto asi trochu náročnější. Ale věřím, že to zvládnu, abych byl na sezónu stoprocentně připraven," vyhlíží český reprezentant.


ČTĚTE TAKÉ: Rozhovor po příchodu Ondřeje Kovařčíka do Motoru

Sociální sítě

Od pondělí 15. 7. začínáme s prodejem permanentek přímo u nás sekretariátu??!Otevírací doba:Pondělí: 9:00 - 12:00 a 13:00 -...

Ondřej Kovařčík, velká útočná předsezónní posila Motoru, už po operaci pilně trénuje. ''Volna jsem si užil až až, takže teď si...

V loňském retro zápase jsme vzpomněli na tým, který vyhrál v roce 1988 základní část nejvyšší soutěže. Tehdy nemohl jeden z jeho...

Jako další vyplnil náš dotazník Daniel Bukač. Jste také fanouškem seriálu Gangy z Birminghamu? ;)